İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan okul ve bağlı kurum müdürlükleri atamalarındaki haksızlıklara dair tepkiler dinmek bilmiyor. Siyasi müdahale eşliğinde yapılan idareci atamalarında, belirli sendika ve siyasi yakınlıkların dışında kalan yılların tecrübeli idarecileri, sınıflara öğretmen olarak gönderildi. İşte bunlardan bazıları
Sayın bingolonline ,belirli bir kesimden etkilenmissiniz malesef. .haksizliga karşı cikiyoruz derken haksızlık yapmişsınız.10 kişi eleştirdiyse 100 kişi (öğrencisiyle,velisiyle,öğretmeniyle ) alkis tuttu elemelere.süreç hakkinda saglikli haber yapmak istiyorsanız tavsiyem elenen okul müdürlerinin öğrenci,veli ve öğretmenleriyle gorusun.o zaman yaptiginiz haberle yüz kişiden doksaninin size güldüğünü göreceksiniz.
Ayrıca bu ahlaksız anlayışı savunanlara bi sözüm siz hangi ahlaki değerlere göre tamamen adamcılık zihniyetiyle yapılan bu atamaları savunuyorsunuz. Sınav yapılsın hakeden atansın. Buna sözüm olmaz. Kldi ki başı secdeye giden bir insanın bu haksızlığı normal görmesi ahlaki değerleri kirletiyor. günümüzün moda sözü eskiden vatan, millet sakarya deyip malı götürdüler şimdi ise allah allah deyip malı götürüyorlar. Allah sonumuzu hayır etsin
Yönetici olmak için 3 temel kritere sahip olmalısınız. 1. Güçlü bir dayı 2. Eğitim bir sen üyesi 3. Müdür Yalakalığı. belirttiğim ilk iki seçenek haberinizin içeriğinde var. müdür yardımcılarını müdür atadığı için müdüre iyi bi yalaka olmanız gerekir. Ayrıca bu durum müdür ve öğretmen arasında çıkar ilişkilerinede zemin hazırlar.Elbette görevini yapamayan idareci varsa somut nedenlere bağlı olarak görevden alınsın ama yerlerine objektif kriter olan sınavla atama yapılsın. Yoksa yukardaki kriterlerle atama yapıldığında vicdanlar yaralanır.
Değerli yorumcu arkadaşlar vede özellikle şimdiki Milli Eğitimin üst kademedeki yöneticileri eleştirenler.El insaf diyorum.18 yıl Bingölde öğretmenlik ve idarecilik yaptım.Ama bundan önceki dönemlerde Milli Eğitime gittiğimde bırakın bir eğitimci bir insan yerine bile konulmuyorduk.Şimdiki yöneticiler en azında insana değer veriyorlar.Daha öncekiler selamımızı bile almıyorlardı.Yeni okul idarecilerine gelince henüz yorum yapmak çok erken.Daha iki ayları dolmadı.Herhalde ellerinde sihirli değnekleri yok.Ama çok gayret ettiklerini müşahade ediyorum.Eski müdürler bırakın birazda onlar uğraşsın.Koltuk kimsenin tapulu malı değil.
milli eğitimde bir memurum ben işleyişi iyi bilenlerdenim.. allah için bu konun üzerine gidin... haksızlık diz boyu.. bu öyle bir kadro ki aran seven ve sarı okuldaki temizlik görevlilerine bile müdahale ettiler iş kur bu konuda bilgi sahibi.. bu üçlü pazertesi perşembe oruç tutacağına bu iki gün kul hak yemeseler allah katında daha iyi olur.. namazımı kılarım kul hakkını yerim... bir şerefime verilen yemeklerde oruçlu günlerin hıncını çıkarırcasına yerim.. allah hakkınızdan gelsin sarı, kava , seven ve aran
bu kadar gündemde kalan ve popüler olan bir sorun için akp gerekeni yapacaktır.. kendi atadığı kendi işini gördürdüğü bu piyonu seçim çalışmaları için haracayacaktır. kalemi kırılmış biri için konuşmanın alemi yok yandığım şu ki sarı giderken aran ve seveni yanında götürmemesi.. ama umudum da odur ki aran ve sevenin geldikleri kuruma öğretmen olarak dönmesi yeni gelecek müdür tarafından... babo bunu biliyor babo bunu söylüyor... görürüz seçim öncesi bu sarı gitmezse...
ilk yorum yapan birkaç dalkavuk uygulamayı savunuyor. adam şehre fitne soktu her okulda aynı sorun var ben görevden aldıkları ve getirdiklerinin derdinde değilim... okullarda huzur yok..
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz acilen bu milli eğitim müdürünü Bingöl'den göndermeli. Adam resmen partili gibi davranıyor. Yediğiniz hakların hesabını elbet vereceksiniz. Faruk hocaya laf adam herif iyi bilsin ki, Faruk hoca sisin gibileri cebinden çıkartır. Madem başarısızdı niye çok başarılı notu veriyorsunuz? Milli Eğitim Müdürü ve dğer şube müdürü resmen adamı pasifize etmek için en düşük notu vermiş. Kasıt buradan da görülüyor. Niye Eşref taşın adamlarına 99 puan veriliyor? Bu bile açıkça belli ettirmiyor mu?
Adı zikredilen tüm eğitimcilerin idarecilik alanında başarılı oldukları kabuldür. Mesela Zeki Tokiz marka bir isimdir. Naci uzunyayla iyi bir idarecidir. bunların yerine atananlar muhtemelen çok kızacaktır yazılanlar ama gerçek bu. Bir eğitimci olarak haksızlık yapıldığına inanıyorum. aslında tüm eğitimcilerin itirazı, siyasi ve sendikalara yakın isimlerin atanmasıdır. yoksa kimse isimlere takılmıyor bence. Tabi görecez bakalım Bingöl bu yıl eğitimde kaçıncı sıraya gelecek, okullar nasıl bir değişim yaşayacak
2025-2026 eğitim-öğretim dönemi KYK yurt ücretleri geçen yıla göre yüzde 40 zamlı açıklandı. Başvurular 6 Eylül'e kadar devam edecek. Bingöl'de yurt başvurusunda bulunacak üniversiteliler ne kadar ödeyecek? İşte ödeme tablosu…
04.09.2025
20:16
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti! 'Sözler tutulmadı!'
Basınla buluşan 12Bingölspor Başkanı M.Engin Özturan, kamuoyundan ve iş dünyasının ilgisizliğinden yakındı; 'Kombine bilet 2 bin TL ve şu ana kadar 130 bilet satıldı. Cevdet Bey'in öncülüğünde iş insanlarıyla bir araya geldik. Hemen hemen herkes Bingölspor'a sponsor olacağı sözünü verdi. Oradan sadece Ahmet Budan, bir de Katılım Evim'den Serdar Turhan'a teşekkür ediyoruz. Onların dışında hiç kimseyle iletişime geçemedik. Ne telefonlarımıza baktılar ne herhangi bir bağışta bulundular!'
04.09.2025
15:08
Bingöl'de deprem için erken uyarı sistemi hazırlığı
Deprem Erken Uyarı Sistemi Pilot Projesi kapsamında Bingöl'e gelen uzmanlar, Meksika'da 35 yıldır başarıyla uygulanan SASMEX sisteminin tecrübelerinden yararlanılarak Bingöl'de benzer bir erken uyarı sisteminin kurulmasının hedeflendiğini belirttiler.
04.09.2025
14:51
Bingöl'de Açık Hava Film Atölyesi
Sivil Gençlik ve Kültür Derneği'nce düzenlenen açık hava sineması etkinliğinin atmosferi, samimi sohbetler ve kolektif bir deneyimle birleşerek etkinliğe farklı bir ruh kattı.
04.09.2025
14:07
Vali Usta, o okuldaki kusurları yerinde gördü!
Yeni yapılan ve ilk kez öğrenci alan Çapakçur İlkokulu'ndaki imalat kusurlarına ilişkin haberler sonrası okulda inceleme yapan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İmalat hatalarını da yerinde gördüm. Merak etmeyin, o eksikleri en kısa zamanda giderecek' dedi.
04.09.2025
13:46
Bingöl'de acil çağrıların üçte biri vakaya dönüştü
Bingöl'de bir ay içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne düşen 30 bin 708 çağrıların sadece 10 bin 506'sı vakaya dönüştü.
04.09.2025
13:38
Bingöl'de Arı ve Arı Ürünleri Çalıştayı
Yenilikçi teknolojiler ve akıllı kovan sistemleri ile izlenebilir bal üretiminin önemine dikkat çeken Çelik, Arı ve Arı Ürünleri Üretimi Enstitüsü ile endemik bitkilerden süper gıda ve ilaç üretimi çalışmalarını da vurguladı.
03.09.2025
18:09
AK Parti'ye katılmıştılar! Rozetleri takıldı
Yeniden Refah Partisi'nden istifa edip AK Parti'ye katılan Bingöl Belediyesi Meclis üyelerinin parti rozetleri, Bingöl'e gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir tarafından takıldı.
03.09.2025
17:50
'Hizmet bizim işimiz, hezimet CHP'nin işi'
AK Parti'nin 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında Bingöl'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, CHP'ye yüklendi: 'Hizmet bizim işimiz. Eser üretmek bizim işimiz. Hezimet CHP'nin işi, hasar CHP'nin işi, siyasete gölge düşürmek CHP'nin işi' dedi.
03.09.2025
15:14
12 Bingölspor'dan Efrayim bebek için anlamlı destek
TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, ligde oynanacak ilk maçın gelirini hayatta kalma mücadelesi veren Bingöllü SMA hastası Efrayim Gökalp için bağışlayacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın