'Gelin bu çarpık sistematiği değiştirelim!' | HABER YORUMLARI
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava: 'Gelin bu çarpık sistematiği değiştirelim! Hayali enflasyon hedefler üzerinden değil, reel gerçekler üzerinden artışları belirleyelim.'
Gelmiş geçmiş hükümetlerden Memuru en çok üzen mevcut Hükümettir Memur maaşlarını erittiler: 2002 de Memur maaşı ile 25 Ceyrek altın alınırken 2021 bugün itibarıyla ancak 7 çeyrek altın alabiliyoruz. Asgari üçretli ise 8 çeyrek alırken şimdi ise 3 çeyrek altın alabiliyor. Nereden nereye geldik Ekonomimiz uçuyor Avrupa bizi kıskanıyor.
Lise mezunu teknisyen alakasiz bir iki yillik veya dort yillik teknik bolum bitirdiginde bu haktan ziyadesiyle yararlaniyor ama bir gih personeli doktoralar bile bitirse yine de maasinda bir artis olmuyor. Sorun problem cok var, seyyanen zam veya toplu sozlesme zam pazarligi cok da onemli degil asl onemli olan bize yeni haklar taninmasidir.
Seyyanen zam olmali, memur maasi asiri derecede eridi, hizmet kollari icin yeni iyilestirmeler gelmeli, aile ve cocuk yardimi uzerinde cokca durulmali, belediye ve ozel idarelere verilen SDS benzeri bir ugulama tum memurlar icin olmalidir. Memurlar arasinda asiri derecede esitsizlik var. Ozellikle GİH personeli olarak cok eziliyoruz bu sistemde. Ne demek istedigimi ilgililer cok iyi anliyor aslinda..
Memur maasi gercekten eridi. Taserondan kadroya gecenlerin bir kisminin maasi bile artik bizimkinden daha fazla. O kadar universiteler okuduk, kpss icin dirsek curuttuk, devletimizi ayakta tutacak sorumluluklarimiz var ama maalesef kendimi ikinci cok asagilanmis gibi hissediyorum artik. Sistem o kadar kotu yonetiliyor ki tam da olmus deve misali.. Hangi tarafini elestireyim ki..
Yazıklar olsun hepinize insanda biraz haya olur bu ne şimdi sendikal mücadele bürolardami yapılıyor artık daha fazla rezil etmeyin kendinizi çok yakın zamanda tarihin çöp sepetine atılacaksiniz siz ve ağa babalarıniz!!
Sizde zam istiyorsanız durum vahim demek hiç Sesini çıkmazdı yolsuzluk adam kayırmak hep sustunuz sadece mazlum Filistin'i dilinizde süs olarak kulandınız kendi memleketiniz onca mazlum varken onca hakarete zulme uğrayan olurken sesiniz çıkmadı ne oldu şimdi acaba bence sırt dönmeyin hep sırt verdiniz
kudüs gibi prim yapan bir dava olsa nasıl saat kulesi diyorsun yunus.. bende demin evde kapıyı kapattım telefonumun bataryasını çıkardım battanyenin altında hükümet istifa dedim.. utanmadınız mı bir odada sendikanızda bir fotoğraf çekmek için bunu yapmaya.. deseydiniz ben photoshopta yapardım.. yunus yunus sen ne biçim adamsın.. keşke harfleri küçük yazsaydınız olaki efendiniz görür.. mücahit ol biraz mücahit sesiniz çıksın yürüyün.. ismet özel 'in 'biraz ağlayabilmek için fotoğraflar çektirir babam' dediği gibisiniz..
Hadi ordan be sen ve sinin sendikan bütün bunların müssebibidir. Ali Yalçın kırmızı kart gösterip gece 3.5 imza atacak göreceksiniz. Ağam bizimle eyleni, ....... sizi
yunus kawa da ali yalçın da ikisi de a ke pe millet vekili adayı olmuş kardeşlerim aslında burada sizin için bir sonraki seçimde ki adaylıklarını tehlikeye atıyorlar bence buda birşey.. mala mucahit tayyip sonrası cumhur adayımız.. islamcılar allah sizi ne etmesin.. artık tiyatroyu herkes görüyor..
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
24.04.2026
10:45
Bingöl'de kazadan kaçan tır refüje girdi
Bingöl'de bir tırın otomobile çarpmamak için refüje girmesi sonucu meydana gelen kazada şans eseri yaralanan olmadı.
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın