'Gelin bu çarpık sistematiği değiştirelim!' | HABER YORUMLARI
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava: 'Gelin bu çarpık sistematiği değiştirelim! Hayali enflasyon hedefler üzerinden değil, reel gerçekler üzerinden artışları belirleyelim.'
Gelmiş geçmiş hükümetlerden Memuru en çok üzen mevcut Hükümettir Memur maaşlarını erittiler: 2002 de Memur maaşı ile 25 Ceyrek altın alınırken 2021 bugün itibarıyla ancak 7 çeyrek altın alabiliyoruz. Asgari üçretli ise 8 çeyrek alırken şimdi ise 3 çeyrek altın alabiliyor. Nereden nereye geldik Ekonomimiz uçuyor Avrupa bizi kıskanıyor.
Lise mezunu teknisyen alakasiz bir iki yillik veya dort yillik teknik bolum bitirdiginde bu haktan ziyadesiyle yararlaniyor ama bir gih personeli doktoralar bile bitirse yine de maasinda bir artis olmuyor. Sorun problem cok var, seyyanen zam veya toplu sozlesme zam pazarligi cok da onemli degil asl onemli olan bize yeni haklar taninmasidir.
Seyyanen zam olmali, memur maasi asiri derecede eridi, hizmet kollari icin yeni iyilestirmeler gelmeli, aile ve cocuk yardimi uzerinde cokca durulmali, belediye ve ozel idarelere verilen SDS benzeri bir ugulama tum memurlar icin olmalidir. Memurlar arasinda asiri derecede esitsizlik var. Ozellikle GİH personeli olarak cok eziliyoruz bu sistemde. Ne demek istedigimi ilgililer cok iyi anliyor aslinda..
Memur maasi gercekten eridi. Taserondan kadroya gecenlerin bir kisminin maasi bile artik bizimkinden daha fazla. O kadar universiteler okuduk, kpss icin dirsek curuttuk, devletimizi ayakta tutacak sorumluluklarimiz var ama maalesef kendimi ikinci cok asagilanmis gibi hissediyorum artik. Sistem o kadar kotu yonetiliyor ki tam da olmus deve misali.. Hangi tarafini elestireyim ki..
Yazıklar olsun hepinize insanda biraz haya olur bu ne şimdi sendikal mücadele bürolardami yapılıyor artık daha fazla rezil etmeyin kendinizi çok yakın zamanda tarihin çöp sepetine atılacaksiniz siz ve ağa babalarıniz!!
Sizde zam istiyorsanız durum vahim demek hiç Sesini çıkmazdı yolsuzluk adam kayırmak hep sustunuz sadece mazlum Filistin'i dilinizde süs olarak kulandınız kendi memleketiniz onca mazlum varken onca hakarete zulme uğrayan olurken sesiniz çıkmadı ne oldu şimdi acaba bence sırt dönmeyin hep sırt verdiniz
kudüs gibi prim yapan bir dava olsa nasıl saat kulesi diyorsun yunus.. bende demin evde kapıyı kapattım telefonumun bataryasını çıkardım battanyenin altında hükümet istifa dedim.. utanmadınız mı bir odada sendikanızda bir fotoğraf çekmek için bunu yapmaya.. deseydiniz ben photoshopta yapardım.. yunus yunus sen ne biçim adamsın.. keşke harfleri küçük yazsaydınız olaki efendiniz görür.. mücahit ol biraz mücahit sesiniz çıksın yürüyün.. ismet özel 'in 'biraz ağlayabilmek için fotoğraflar çektirir babam' dediği gibisiniz..
Hadi ordan be sen ve sinin sendikan bütün bunların müssebibidir. Ali Yalçın kırmızı kart gösterip gece 3.5 imza atacak göreceksiniz. Ağam bizimle eyleni, ....... sizi
yunus kawa da ali yalçın da ikisi de a ke pe millet vekili adayı olmuş kardeşlerim aslında burada sizin için bir sonraki seçimde ki adaylıklarını tehlikeye atıyorlar bence buda birşey.. mala mucahit tayyip sonrası cumhur adayımız.. islamcılar allah sizi ne etmesin.. artık tiyatroyu herkes görüyor..
Play-Off Çeyrek Final maçında Solhanspor'u penaltılarda eleyen Ayral Grup Genç Muratspor, yarı finale yükseldi. Gözler, finalde….
04.05.2025
14:48
Yılmaz'dan 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
KİSİAD yeni dernek binası açılışındaki konuşmasında terör örgütlerinin silahlarını bırakmasını ve illegal faaliyetlerini durdurmasını beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte köklü bir şekilde bu sorun ülkemizin gündeminden kalkacak. Terörsüz Türkiye'de hem demokrasi hem kalkınma yeni bir atmosfere kavuşacak. Çok daha hızlı ve çok daha etkili bir şekilde standartlarımızı yükseltmiş olacağız' dedi.
04.05.2025
14:47
Bingöl'de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 yıl önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman'ın oğlu, Bingöl İl Jandarma Komutanlığında unutulmaz bir gün geçirdi.
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın