Hayırseverlere açık çağrı! 'Okul yaptırmak da sevaptır!' | HABER YORUMLARI
6 Şubat asrın felaketinin ardından Bingöl'de onlarca okul yıkıldı, okulların neredeyse tamamında ikili eğitim yapılıyor. Birçok ilde okulları hayırseverler yaparken, Bingöl'de şimdiye kadar 2 kişi 3 okulun yapım sözünü verdi! Yapılması gereken 24 eğitim kurumu daha var! Bu şehirde hayırsever mi yok? Yoksa hayırlar sadece cami yapımında da mı geçerli?
Ne hayırseveri.Hayır severlik bir gösteriştir.Hayırsever dedikleri; zenginliklerinin kaynağı devlet ayrıcaklıklartıdır.Sırtını siyasal iktidarlara dayatmış neticede devletin bütçesinde halkın vergilerinden nemalandırılmış zenginleşmiş kişiliklerdir.Bunlar zenginlik kaynaklarını öertbas etmek için hayırsever görünümlü görünmeye çalışan tiplerdir.
Siyasal islamın bulaştığı her kurum, toplum kısaca her şey çökecek hatta çöktü kokuyor. İstedikleri kadar itibardan tasarruf olmaz desinler, lüks şatafat dolu yaşamlarına devam edip dinden imandan fakirlik, şükür edebiyatı yapsınlar. Görüyoruz o dindar dedikleri nesili. Battı batıyor gemi ver mehteri. Yol, hastane, okul beton yaparlar ama insan olamazlar. Kafir dediklerine özenen, helal şampanyalar açıp seküler yaşama hasret duyup şov yapanlar halbuki hep lanetlemişlerdir. Neyse ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin. Ne diyorlardı ya sev ya terk et.
@Misafir Kullanıcı Ne için vergi ödüyoruz? Hükümet topladığı vergilerle halka hizmet etsin, sorunlarını gidersin, yatırım, iş imkanı yaratsın diye. Aldığımız sudan sakıza her şeyde vergi ödüyoruz. Gelelim vergiler nereye gidiyor? Malum ortaklar zümresine ve akıl dışı NAS ekonomi politikası ile yabancılara yüksek faiz vaad edip Türkiye'ye dolarlarını getiren ve sonrasında işi bitip giden yabancı yatırımcılara ödenen faizlere gidiyor vergilerimiz. Doymazlar ondandır verginin vergisinin derdine düşmüşler. Allah daha beter etsin. Nerde o Malatyalılar o davul zurnalı ha
Bu memlekette hayırseveri var.ancak reklam olsun diye yaparlar bu işi. Hem okulu yapsalar ne olacak. İlk depremde yeniden yıkılacak. Adam kendi cebinden çıkacak diye kotununde kötüsünü yapacak. O yüzden hiç yapmada yeridir. Devlet için en iyisi bu gibi insanlaran vergi almak.tabi onuda alabiliyorsa. Maliye güya denetimleri siklastiracakti vergi konusunda. Ama daha beter olmuş. Esnaf açıktan vergi kaçırıyor. Okul formaları satan esnafı gidin gezin bakalım. Kime gidiyorsan 'pos cihazim bozuk. Yazar kasa istedim gelmedi daha' diyerek kurnazlık yapıp vergi kaçırıyor.de
bu şehrin kaderi bu zaten.. tasarruf tedbirlerinin deprem dışı yatırımları kapsadığı defalarca açıklanmasına rağmen bu haber milli eğitimi paklama haberi olarak karşımızda duruyor. bizler hastanelerde okullarda balık istifi muameleye layık görüldüğümüz ve buna sessiz kaldığımız için ne okullar ne hastane biter.. camiler ile okulları karşılaştırmışsınız da bu şehirde hacı hasip camii dışında hangi camiiyi bir el yaptı da bunu diyorsunuz.. tüm camiiler borç harç içinde.. 5 okul yatırım programında ama yıl bitti sadece Yunus Emre okulunda çal
Zamanında kalkıp da 20 kişinin görev yaptığı Diyanet binasının saray yavrusu gibi yaparsanız diğer Resmi kurumları da aynı şatafat ve lüks ile binalara ağırlık verirseniz memuru bile mesaiye getiremezseniz Şimdi de insanlardan bağış bekliyorsunuz Hadi gidin oradan be
Başka illerde okul yapan iş insanları hayırsever olduklarından değil devlete ödeyecekleri vergiden muaf olmak veya vergi miktarını düşürmek için okul yapıyorlar. Halk onların hem hayırsever işadamı olduğunu konuşacak hemde vergiden muaf olacaklar, bir taşta iki kuş.
Bingöl merkez Kartal Köyü yolunda meydana gelen traktör kazasında bir kişi yaşamını yitirdi.
17.07.2026
23:45
Devlet Desteğiyle Kurduğu Besi Çiftliğinde Tam Kapasite Üretim Yapıyor
Devlet desteğiyle Bingöl'de kurulan modern besi çiftliğinde 250 baş kapasiteyle üretim sürüyor. Yaklaşık 29 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesise, 22 milyon lira hibe desteği sağlandığı bildirildi.
17.07.2026
23:43
Bingöl'de Çıkan Yangın Saman Balyalarına Sıçramadan Söndürüldü
Bingöl'de çıkan yangın, ekiplerin zamanında müdahalesiyle saman balyalarına sıçramadan söndürüldü.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
16.07.2026
01:49
Vali Çelik; '15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir'
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Vali Cahit Çelik, 15 Temmuz'un milletin iradesiyle kazanılmış ortak bir zafer olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın