Hayırseverlere açık çağrı! 'Okul yaptırmak da sevaptır!' | HABER YORUMLARI
6 Şubat asrın felaketinin ardından Bingöl'de onlarca okul yıkıldı, okulların neredeyse tamamında ikili eğitim yapılıyor. Birçok ilde okulları hayırseverler yaparken, Bingöl'de şimdiye kadar 2 kişi 3 okulun yapım sözünü verdi! Yapılması gereken 24 eğitim kurumu daha var! Bu şehirde hayırsever mi yok? Yoksa hayırlar sadece cami yapımında da mı geçerli?
Ne hayırseveri.Hayır severlik bir gösteriştir.Hayırsever dedikleri; zenginliklerinin kaynağı devlet ayrıcaklıklartıdır.Sırtını siyasal iktidarlara dayatmış neticede devletin bütçesinde halkın vergilerinden nemalandırılmış zenginleşmiş kişiliklerdir.Bunlar zenginlik kaynaklarını öertbas etmek için hayırsever görünümlü görünmeye çalışan tiplerdir.
Siyasal islamın bulaştığı her kurum, toplum kısaca her şey çökecek hatta çöktü kokuyor. İstedikleri kadar itibardan tasarruf olmaz desinler, lüks şatafat dolu yaşamlarına devam edip dinden imandan fakirlik, şükür edebiyatı yapsınlar. Görüyoruz o dindar dedikleri nesili. Battı batıyor gemi ver mehteri. Yol, hastane, okul beton yaparlar ama insan olamazlar. Kafir dediklerine özenen, helal şampanyalar açıp seküler yaşama hasret duyup şov yapanlar halbuki hep lanetlemişlerdir. Neyse ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin. Ne diyorlardı ya sev ya terk et.
@Misafir Kullanıcı Ne için vergi ödüyoruz? Hükümet topladığı vergilerle halka hizmet etsin, sorunlarını gidersin, yatırım, iş imkanı yaratsın diye. Aldığımız sudan sakıza her şeyde vergi ödüyoruz. Gelelim vergiler nereye gidiyor? Malum ortaklar zümresine ve akıl dışı NAS ekonomi politikası ile yabancılara yüksek faiz vaad edip Türkiye'ye dolarlarını getiren ve sonrasında işi bitip giden yabancı yatırımcılara ödenen faizlere gidiyor vergilerimiz. Doymazlar ondandır verginin vergisinin derdine düşmüşler. Allah daha beter etsin. Nerde o Malatyalılar o davul zurnalı ha
Bu memlekette hayırseveri var.ancak reklam olsun diye yaparlar bu işi. Hem okulu yapsalar ne olacak. İlk depremde yeniden yıkılacak. Adam kendi cebinden çıkacak diye kotununde kötüsünü yapacak. O yüzden hiç yapmada yeridir. Devlet için en iyisi bu gibi insanlaran vergi almak.tabi onuda alabiliyorsa. Maliye güya denetimleri siklastiracakti vergi konusunda. Ama daha beter olmuş. Esnaf açıktan vergi kaçırıyor. Okul formaları satan esnafı gidin gezin bakalım. Kime gidiyorsan 'pos cihazim bozuk. Yazar kasa istedim gelmedi daha' diyerek kurnazlık yapıp vergi kaçırıyor.de
bu şehrin kaderi bu zaten.. tasarruf tedbirlerinin deprem dışı yatırımları kapsadığı defalarca açıklanmasına rağmen bu haber milli eğitimi paklama haberi olarak karşımızda duruyor. bizler hastanelerde okullarda balık istifi muameleye layık görüldüğümüz ve buna sessiz kaldığımız için ne okullar ne hastane biter.. camiler ile okulları karşılaştırmışsınız da bu şehirde hacı hasip camii dışında hangi camiiyi bir el yaptı da bunu diyorsunuz.. tüm camiiler borç harç içinde.. 5 okul yatırım programında ama yıl bitti sadece Yunus Emre okulunda çal
Zamanında kalkıp da 20 kişinin görev yaptığı Diyanet binasının saray yavrusu gibi yaparsanız diğer Resmi kurumları da aynı şatafat ve lüks ile binalara ağırlık verirseniz memuru bile mesaiye getiremezseniz Şimdi de insanlardan bağış bekliyorsunuz Hadi gidin oradan be
Başka illerde okul yapan iş insanları hayırsever olduklarından değil devlete ödeyecekleri vergiden muaf olmak veya vergi miktarını düşürmek için okul yapıyorlar. Halk onların hem hayırsever işadamı olduğunu konuşacak hemde vergiden muaf olacaklar, bir taşta iki kuş.
28 Şubat'ın 29. yılında açıklama yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, askeri unsurların yargı önünde hesap verdiğini ancak sürecin sivil ve bürokratik ayağının bütünüyle ortaya çıkarılamadığını kaydetti.
28.02.2026
03:09
Ortaçanak'ta Zorlu Kurtarma
Yoğun kar ve tipiye rağmen göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı yaşayan hasta, UMKE ve 112 ekiplerince paletli ambulansla alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
28.02.2026
03:09
Solhan SYDV'den Ramazan'da Hassasiyet Vurgusu
Yardımların doğru ve adil şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan SYDV Müdürü Dumlu, kurumun, Ramazan boyunca gıda, nakdi yardım ve diğer sosyal destek programlarını belirlenen kriterler çerçevesinde sürdürdüğünün altını çizdi.
28.02.2026
03:07
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek Meclis'in, sundukları yasanın değerlendirilmesini beklediklerini ifade etti.
28.02.2026
03:06
Bingöl'de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan 1 haftalık çalışmalarda, çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan 10 şahıs yakalandı.
28.02.2026
03:04
Bingöl'de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kızıl tilki yiyecek bulmak için ilçe merkezine indi.
28.02.2026
03:02
Karlıova'da kar ve tipi hayatı olumsuz etkiledi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde günlerdir devam eden kar yağışı, tipi ve don olayları hayatı olumsuz etkiledi. Durumun zorluklarına dikkat çeken esnaf Mehmet Çiçek; 'Millet denize giriyor biz hala fırtınanın içinde boğuluyoruz' dedi.
27.02.2026
03:36
Bingöl Şehir Stadyumu'nda İhale Takvimi Netleşti
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Şehir Stadyumu projesinde zemin etüdü ve proje ihalelerinin mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.
27.02.2026
03:35
Bingöl'ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 127. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık kuruluşlarına toplam 33 hekim atanacak.
27.02.2026
03:34
B.Ü.'de 'Üretim Yılı' Kapsamında Doğal ve İnovatif Ürün Sunumu
Bingöl Üniversitesi'nde 2026 yılının 'Üretim Yılı' ilan edilmesi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde geliştirilen doğal ve yenilikçi ürünler, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e tanıtıldı. Çelik, bu tür yenilikçi ve yüksek katma değerli projelerin üniversitenin Ar-Ge kapasitesini güçlendirdiğini dile getirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın