HDP'li vekil Ersoy, İslam'a hakaret etti | HABER YORUMLARI
TBMM'de devam eden Öğretmenlik Meslek Kanunu Genel Kurulu'nda söz alan HDP vekili Oya Ersoy: 'Bugün karşı karşıya olduğumuz yıkım, 500 yıl önceki Osmanlı yönetimini, 1500 önceki dinin toplum ilişkilerini ve 2500 Orta Asya masallarını yeniden kurma hayalidir. Kindar ve dindar nesli yaratma ucubeliğidir.'
Kürtler Türklerden önce İslamiyeti kabul etmiş Lakin PKK Kürtleri ateist Sosyalist Onun için Müslüman kürk bunlarla bir olmaz. Gerçek Kürt dinini vatanını seven dır.
İslamiyete yapılan bu hakaret vicdanlı herbir müslümanın içini yaralamalıydı. Ancak bu hakareti siyasi bir kıyas aracı olarak görüp içini ferahlatmaya çalışanların olduğunu görüyorum. Burası gavuristan deyil. Bu hakareti yutanlar ve sahip çıkanlar indi ilahide mesuldürler.
Bir ülke yA şeriatla yönetilir yada böyle haberler yapılmaz kul hakkı varmı önce vicdanımızı sorgulayalım komşu açken tok Yatan bizden değildi hani dinimizde ırkçılık haramdı kul hakkı yemek haramdı faiz haramdı bunların hangisi yanlış hangi birini yapmıyorlar? Kişilere takılmayın çoğul bakın kendimizi hesaba çekelim önce sonra başkaları
Şidetle kınıyorum ve dini siyasete malzeme edenleride kınıyorum. Din kimsenin tekelinde değil yeter artık Bazı kesime göre herkes kafir o kafir diyen kesim daha berbat durumda da görmüyor.
HDP oy vermem etmem. Ama Kadın nerde islama hakaret etmiş ben anlayamadım. Din adamlarının iktidarını eleştirmiş. Orta çağ boyunca avrupa din adamlarının yönetimindeydi. Bu yüzden karanlık çağdır. Ne zaman akılla hareket edip din adamına sen Allah adına konuşamazsın dediler osmanlıya galip geldiler. Osmanlı zihniyeti kendini Allahın yeryüzündeki gölgesi addetti. Osmanlı dağıldığında sümme haşa Allah mı dağıldı? Allah mı yenildi? Bu konu etrafında dönen yorumlara bakıyorum yobazlıktan başka bir şey değil. Ey insan oğlu akletmez misin?
Bunların ne olduğu belli açık açık da düşüncelerini söylüyorlar ancak müslüman diye seçtiğimiz bazıları ' Bakara makara sallıyorum ' diye açık açık ayetle dalga geçiyor yine müslüman görünen bazılarıda bu kişiyi özel olarak ödüllendirmeye devam ediyor
@Misafir Kullanıcı Dogru cevap akp oy verip siyasete dini bulastiran vede din sömürüsü yapan kim yinede akp. Çalan çırpan yandasa ihale veren her seyi yapan kim yinede akp.Hoca efendi ne oldu feto.Kardesim esad diyip antalyada birlikte otel kapatip tatil yapan sonrada katil esad diyen kim yinede akp.kandirildik diyip .papazi amerikaya veren vede daha sayamadiklarim niceleri bunlarin hepsini kim yapti...... akp.arkadas herseye bir kilif uyduruyonuz Allah rizasi icin birazda gercekleri görün.
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
16.07.2026
01:49
Vali Çelik; '15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir'
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Vali Cahit Çelik, 15 Temmuz'un milletin iradesiyle kazanılmış ortak bir zafer olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
16.07.2026
01:48
Bingöl'de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl Şehitliği'nde düzenlenen programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Protokol üyeleri, Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı.
16.07.2026
01:47
Bingöl'de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve beraberindekiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programları kapsamında 15 Temmuz Gazisi Ahmet Boğatekin'i evinde ziyaret ettiler. Boğatekin'e Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
16.07.2026
01:45
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatına zam gelmesi bekleniyor. Buna göre, 17 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine 3,90 lira, benzine 1 lira zam yapılması bekleniyor. Bingöl'de tabelaların göstereceği rakamlar şöyle olacak;
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın