Kanat'ın 'Batı Kaynaklarında Zazalar ve Zazaca' Kitabı Çıktı | HABER YORUMLARI
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Doktora yapan Yılmaz Kanat'ın 'Batı Kaynaklarında Zazalar ve Zazaca' adlı kitabı çıktı.
Öncelikle hocamın emeğine sağlık..Avrupa bilim ve teknikle uğraşır, bizlere de sen şu ırktasın, bu ırktasın yaygarası yaptırır.. kimin hangi dili konuştuğu, hangi renkten olduğunun önemi yok… önemli olan iyi insan olmalıdır.. bunun Filistin yerle bir edilirken tüm sözde müslüman yöneticiler suskun, millet de kınamadan başka yaptığı hiç bir şey yok.. gavur dediğimiz insanlar ABD de bile parlementoyu basabiliyorlar..
Bir Zaza olarak kurmanciyi anlıyorum hatta dışarıda kalmayacak kadar anlıyorum da Zazaca bir lehçedir aksi art niyettir. 'Min akatin savna viratin' bu cümle Türkçenin bir lehçesine aittir.Bir şey anlamadız değil mi? Şimdi Zazacanın konumunu mukayese için bir daha gözden geçirebilirsiniz.
@Misafir Kullanıcı Sırp pkk ve hdp ye olan ideolojik bağınız sempatinizden dolayı iki kelime benziyor diye kürtçenin lehçesi diyecek kadar canice yokolmaya yüz tutan budilin yok oıluşuna çanak tutanlardansınız sırf benzerlikse kürtçeden çok farsçaya daha çok benziyor afganların dili beştuncaya daha çok benziyor tacikçeye daha çok benziyor sen ve senin gibilerin tabiriyle ozaman farıs mıyız peştınmuyuz kürt olmasa ..iç mi oluyor zazalarda bukadar kin nefret ediyorsunuz bu dilden bu milletten pkkya körlük derecesinde ideolojik bağımlı olmak böyle bişi
Bunu zaza olup kürt hastası olan g... zekalılar bu katabi okusun. Insan müsveddeleri bizi adam yerine koymuyor benim zaza halkım onların peşinden koşuyor
@Misafir Kullanıcı Biz ne oldugumuzu iyi biliyoruz.mala selim gonigi kurdizade ramiz xelil xeyali said kirmizitoprak said elci faik bucak.biz ne oldugumuzu cok iyi biliyoruz.
@Misafir Kullanıcı Düşmanca bir yorum çok görüyorum çevremde Kürtlere karşı nefret dilini kendini nasıl görmek istiyorsan gör ama kin zarar verir insanlara benim dayılarım Zaza ne onlardan vazgeçerim nede Kürtlüğümden.
Zazacılığa çok önceden başladığı görülmektedir.inşallah bilimsel önceliğe bağlı kalmıştır,duygularını ayrı tutmuştur.Gorani Kürtlerinin goranicesi Zazaca ile hemen hemen aynı.Goran Kürtleri Zaza mıdır?Neden Kürtler ve Zazalar bu kadar içiçe,neden zazacadaki kelimelerin yüzde 60 aynı,inşallah bunların cevapları var.
@Misafir Kullanıcı Herhalde yeryüzünde veya tarihsel süreçte bingöl diye bilinen başka bir memleket daha varki o yüzden oraya gönderme de bulunarak Bingöl türktür diyorsun..
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
18.08.2025
02:48
Afetlere karşı gerçekçi çözüm çağrısı! 'Mevzuat ve belgeler bizleri korumuyor'
Alban: 'İmar, Afet, Planlama, Yapı Üretim ve Denetim, Kentsel Dönüşüm, Afet Risk Azaltma, Afetlere Müdahale' yasaları gibi çoğunluğu kâğıt üzerinde kalan stratejiler, planlar, yasal mevzuat ve belgeler bizleri korumuyor.'
18.08.2025
02:46
Memurlar 81 ilde iş bırakıyor
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılan tekliflerin beklentileri karşılamadığını söyleyerek pazartesi için 81 ilde iş bırakma eylemi kararı aldıklarını söyledi.
18.08.2025
02:45
İş bırakacağını açıklayan Sağlık MİL-Sen: 'Emek Bizim, Söz Bizim'
Korkutata, Sağlık MİL-Sen yönetim kurulu olarak, 18 Ağustos 2025 Pazartesi günü bir günlük iş bırakma eylem kararı aldıklarını duyurdu.
16.08.2025
23:33
Bingöl'de hafif ticari araç ata çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari aracın ata çarpması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın