Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin hayata geçirilmesi için hak sahiplerinin muvafakat vermesi gerektiğini vurgulayarak, 'Projemizin hayata geçirilmesinde noktasında ilk aşamayı gerçekleştiriyoruz. Muvafakatname süreci ne kadar hızlı tamamlanırsa projemiz de o denli hızlı ilerleyecektir' dedi.
Önce Belediyeye sormak isterim halkten cebri olarak aldığın evleri ve sonrada metre karesine 1000 tele fiyat koydun Allah var şehir merkezinde varmı böyle fiat faşizimdede böyle bir olmamıştır
Bugün yetkililerle görüşmeye gittik. Birincisi milleti kültür merkezinin cafesinde ağırlamaniz projeye verdiğiniz önemi gösteriyor. Ikinci olarak 2016 da bizim tapuya verilen değer 222 bin tl bugün de aynı değer. Ikinci daire için 2016 da bizden 27 bin tl isterken bugün 107 olmuş. Belediye ikinci ev için bizden 2016 ya göre 80 bin tl isterken bizim tapu degeri nedense hic artmamış? Bu durumu bir an önce belediyenin yeniden değerlendirmesi gerekiyor, Erdal bey 'in umarım bu sacmasapan uygulamadan haberi olur
Belediye kendi m2 fiyatını 833 TL den 1100 TL ye çıkarmış buna karşılık haksahibi vatandaşların hem enkaz bedeli hemde Arsa bedelinide 2019 Çevre ve Şehircilik bakanlığı birim fiyatına göre güncellemeleri gerekir hemde adil olur. Yoksa insanların Belediye'ye karşı güvenleri olmaz.
memlekete bak be siyasiler milletin arsasına evine göz dikmiş yazıklar olsun millete arazi aldırdılar çevreyolu geçecek diye sonra imarı iptal ettiler yatırımcıyı rantçı ettiler evlerimizi yıktılar ev yapacaz diye şimdi zorla insanları kendi istediklerine mahkum ettiller bakalım daha neler görecez
Bugün yetkililerle görüşmeye gittik. Birincisi milleti kültür merkezinin cafesinde ağırlamaniz projeye verdiğiniz önemi gösteriyor. Ikinci olarak 2016 da bizim tapuya verilen değer 222 bin tl bugün de aynı değer. Ikinci daire için 2016 da bizden 27 bin tl isterken bugün 107 olmuş. Belediye ikinci ev için bizden 2016 ya göre 80 bin tl isterken bizim tapu degeri nedense hic artmamış? Bu durumu bir an önce belediyenin yeniden değerlendirmesi gerekiyor, Erdal bey 'in umarım bu sacmasapan uygulamadan haberi olur
Belediye fiyat güncelemesi ile daire fitatlarını 120 tl den 150 çıkarıyormuş hak sahiplerinin arsa metre karedini de 1000 tl den 2000 tl ye niye çıkarmıyorsun. Senin malın güncelleniyorsa bizimkide güncellenmeli.
en sonunda beledyenin istediği olacak oy isteme zamanı baskan bey dahil yanındakler biz gelirsek farklı olacak kacak yapılar yıkılacak hersey duzelecek uydukente yapılan hıc bır kacak yapıya ruhsat vermeyecez deyip oyları aldınız kacak yapı dıya bi kaç fakirin ekmegıne tas koydunuz bufelerı kaldırdınız ama yapılan onca kacak yapı var her kahvede soba pıslıgı var hadi gelin bunlara da el atın yuzunuze soyledıgımızde bızden once olan bırsey bunlara karısamıyoruz dıyorsunuz cunku daha once uydukente yapılan kacak yaplarda guzel rusvetlr alndı karslıgında dukkanlar one cekıldı yorsa ızın vermeyin
Başkanımıza ve ekibine yaptıkları yoğun mesaiden ve uğraşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hak sahipleri olarak bir şeyler an önce inşaatların yapımının başlamasını istiyoruz.
Biz zaten evlerimizi tapularıyla beraber belediyeye devr etik. Sözleşme imzalanıyorsa belediye ile toki imzalasın. Sakın bu tuzağa düşmeyin yeni muvafakatname demek sil baştan yeniden pazarlık demek. Allah siyasileri doyursun
Hiç bir şekilde yapılması hayal bu krizde bu pahalıkta ne toki yapar nede başkası yapar zamanında 5 yıl önce hak sahipleri kendileri müteahhitlere yaptırsaydılar daha karlıı çıkardılar bırakmadınız buradan pay ve çıkar peşindeydiniz
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
07.04.2026
00:13
Bingöl Üniversitesi'nde Kulüp Tanıtım Günleri
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Öğrenci Kulüpleri Etkinlik ve Tanıtım Günleri'nde stantları ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, öğrenci topluluklarının kampüs yaşamına dinamizm kattığını belirtti.
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın