Programında Zazaca konuşmayı 'Bilinmeyen dil' diyerek kesen Müge Anlı'ya yönelik tepkilerin yükseldiği Meclis kürsüsünde Zazaca konuşma esnasında mikrofon kapatılmadı. Ancak konuşma tutanaklara 'x' koduyla girerken, konuşma sırasında gergin anlar da yaşandı.
Biz Zazalar sunu acida olsa idrak ettik. Degerli bakanimiz,Milletvekillerimiz Protesto ettikleri halde AKP buna duyarsiz kaldi yani Zazalara Dost degil kürtlere usaklik yapanlarin kurdugu bir parti olduguda böylelikle tescillendi ama unutmasinlar zazalarin gücü kürtlerden yüz bin kez fazladir. Sesizlikleri efendiliklerindendir.
Gül Şahin diye bi Twitter , Bingöl Hakkında kötü Şeyler Yazıyor.. Buna bi Açıklama Bekliyoruz.2-3 kişi Sayesinde Tüm Bingöl'ü Zan Altında Bırakmaya Gönlüm Razı Gelmiyor.
ne bölücülüğü kardeşim senin türküm diye demen bölücülük sayılmıyor da zazadır diye lafı yapıştırıyorsun bırakın meclis biraz zazaca muhabet kal yapsın
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yıllardır devam eden öğretmen görevlendirmeleri, eğitimde derin yaralar açmaya devam ediyor. İlçede görevli birçok öğretmenin çeşitli yollarla Bingöl merkeze görevlendirilmesi, Karlıova'da adeta öğretmensiz bir eğitim düzeni oluşturdu.
01.09.2025
16:01
YEM-SÜT arsa satışıyla ilgili dikkat çeken ayrıntılar!
İhale yapıldı, firma ödemesini henüz yapmadı! Asıl problem ise mevcut işletmenin kamuyla olan davası! Geçen her gün kayıp olarak nitelendirilirken, bugüne kadar hiç gündeme gelmeyen sorular ise yanıt bekliyor! İşte göze çarpan o ayrıntılar…
Çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiği uygulamalarda gözaltına alınan 7 şüpheliden 1'i tutuklandı.
01.09.2025
11:01
Hastane merdiven boşluğundan bodrum düştü
Bingöl Devlet Hastanesi'nde merdiven boşluğuna düşen cismi almak isteyen vatandaş, alçıpanın kırılması sonucu bodrum kata düştü. Yaralanan vatandaşın tedavisi sürüyor.
01.09.2025
10:06
Kamunun kaybı 304 milyon TL
Yem-Süt Besicilik A.Ş. arsası satıldı ancak mahkeme süreci nedeniyle arsayı alan firma ödemeyi yapamıyor. İhale tarihi ile bugün arasında altın fiyatları üzerinden yapılan hesaplamada kamunun zararı 66 kilo 215 gram altın değerinde. O da bugünkü kurla 304 milyon 572 Bin TL'ye tekabül ediyor.
31.08.2025
21:11
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 2 şüpheli tutuklandı.
31.08.2025
21:10
Yine başıboş hayvan kazası! Ölümden döndüler
Bingöl-Elâzığ Karayolu Kurudere mevkiinde yola çıkan hayvana çarpmamak için manevra yapan otomobil beton su arkına çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.
31.08.2025
21:09
HÜDAPAR'dan özensiz işçilik eleştirisi!
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: 'Bir kentin vitrini sayılan ana caddenin bu şekilde yapılması yalnızca estetik bir kusur değil, aynı zamanda kamu kaynaklarının israfıdır.'
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 103'üncü yılı kutlama programı çerçevesinde, Valilik Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde ise kabul töreni düzenlendi.
31.08.2025
21:05
Bingöl Kent Konseyi'nden Renkli Çocuk Şenliği
Bingöl Kent Konseyi öncülüğünde, Bingöl Belediyesi ile Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclisi paydaşlığında 'Çocuk Şenliği' düzenlendi. Bingöl Kent Park'ta gerçekleştirilen etkinlik, binlerce çocuk ve ailelerinin katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın