Meclis'te zazalar 'kürt mü zaza mı?' tartışması | HABER YORUMLARI
Çözüm süreci kapsamında TBMM'de oluşturulan araştırma komisyonu toplantısında Kürtlük-Zazalık tartışması yaşandı. BDPli Tuncel Zazalar'ın da Kürt olduğunu söyledi, AK Partili Metiner ise Zazalar'ın da kimliğinin inkâr edilmediği bir Kürt tanımına ihtiyaç olduğunu söyledi.
filozof söyle demis:
Biz Insanlar Kuslar gibi Gökyüzünde usmasini ögrendik.
Biz Insanlar Baliklar gibi Okyanuslarin derinliklerinde yüzmesinide ögrendik ama ne yazikki hale Insanca bir arada yasamasini ögrenemedik.
Zaza Kürdoğlu ve Çolıgıj Hele bi söyleyin kardaş bilelim siz hangi bilimsel çalışmayla bu sonuca vardınız? kulaktan dolmaymış. Sanki öyle bir çalışma yapmışlarki cahiller, zannedersen Einsstein (Aynştayn) mubarekler! hemen sonuca varmışlar. Uluslararası dna mna diye güya üslü müslü bilimsel iki kelime kullanınca olayı çözdüğünü zannetmiş gariban. pehh..
zazaları illaki kürtleştireceksen, ve bunu Türklerin kürtlere yaptığını savunduğun yöntemle yapacaksan sen de yıllarca savunduğun ve uğruna mücadele ettiğini zannetiğin ruhun içine tükürmüşsün.
ya arkadaş ne kadar bölünme meraklısıyız biz aman ha sakın zaza deme kendine bizi bölerler dur dur biz komple kürt olalım bdp nin oyları bölünmesin.. diğer yandan da bakarsak sakın ha çözüm sürecine destek vermeyin bizi bölmek istiyorlar... bilmem farkında mısınız iki taraf ne kadar benziyor birbirine neden belli bölgelerde sıkışıp kaldıkları yapıları argümanları belli... ya arkadaş bırakın herkes tartışsın bunları neyin ne olduğu konusunda insanları daha fazla bilimsel araştırmalara yönlendirir hemen ön yargıyla hurraaaa..
Zazalar her zaman kendilerini türklerden daha aşağı bir ırk olarak görmüşlerdir. Birçok zaza, türk arkadaşına zaza olduğunu açıklamaz. ve Zazalar, Kürt olduklarını kabul etmeyecekler. Neden, çünkü türk arkadaşlarının onları Kürt asıllı, konuştukları dilin Kürtçe - Zazaca olduğunu öğrenince aşağılık kompleksine girecekler. iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Biz bugün otobüste karşılaştığınız akrabamız ile zazaca knuşmaya çekinir olduk. Dilimiz unutuluyor. Zaza olduğunuzu Kürt olduğunuzu gizliyorsunuz. Utanıyorsunuz.
Yorumlardan da anlaşıldığı üzere her 10 kişiden ancak biri gerçeği biliyor. Bu habere yapılan içerisinde 'Çoligıj' nickli üye olayın bilincindedir. Hükümetin 'Kürtleri bastırma ve kendi içerisinde bitirme politikası'na siz 'Zazalar Kürt müdür tartıaşması' adını verseniz de ilimizde kulaktan dolma bilgiler ile yorum yaparın sayısı hayli fazla... Çok merak eden arkadaşlar, Uluslararası DNA kuruluşunun Zazalar,Türkler ve Kürtler üzerinde yaptığı DNA araştırmasının sonucuna baksınlar. Zazalar Kürttür.
ZAZALAR ASLA KÜRT DEĞİLDİR ZAZA ZAZADIR BU KADAR BASİT. NERDEN ÇIKTI ZAZALAR KÜRTTÜR DİYE İİYİ ARAŞTIRIN. HİÇ BİR ZAZA KENDİNİ KÜRT GÖRMEZ VE ZAZALARI KÜRT DİYE GÖRENLERİDE KINIYORUM
Kürtler nasil Türk degilse Zaza,larda Kürt degildir.Bunun aksini söyleyen kendini inkar etmis olur.
Hic bir zaza kendini kürdüm diye tanitmaz.Zazayim der. Tarihi bilmiyen lütfen Farsi ve Pers imparatorluklari incelemesini tavsiye ederim.Dünyanin en eski dillerinden olan zazacayi getirip kürtlestiriliyor.Akil mantik var.Birakinda insanlar kendini ne his ediyorlarsa ona göre tanimlasinlar.Saygilar
Bu Zazalar Kürttür diye Yorum ATANLAR ,ZAZA BİLE DEĞİL,BİZİM ADIMIZA KONUŞUYORLAR
BEN ZAZAYIM,AZLIYIM,KEJANLIYIM,BİNGÖLLÜYÜM
KÜRT DEĞİLİM,BEN BİLDİM BİLELİ ZAZAYIM
KÜRT DİYE BİRŞEY BİLE BİLMİYORDUK BU SON 7 YILDIR KÜRTÇÜLÜK BİZ ZAZALARA UYGULANIYOR
BİZİ ASİMİLE ETMEK İSTİYORLAR !
BİZ ZAZAYIZ KÜRT DEĞİLİZ.
Zazalar kendine zaza demişse ne olmuş yahu bu ne faşistlik bu mu halkların kardeşliği ZAZA kelimesine bile tahamül yok vey lemine şeyh sait diyorlar seyit riza diyorlar hep katledilen ZAZAlar bu faşistler hep kendine mal ediyor sonra gelip ZAZAlar yok diyor.bu nasıl bir güruhki faşistlik paçalarından akıyor..
Zaza ayrı bir ırktır.Kürt ayrı,Türkte ayrı ırktır.Bu tür polemikler boş işlerle iştigaldir.Kişi kendisini ne hissediyorsa odur.Zorla sen şusun busun demek yıllardır sürdürülen faşistliğin ta kendisidir.Bırakın bu boş işleri.Yeter artık..
Dilencinin üzerinden çıkan para zabıtayı da şaşırttı!
Bingöl'de dilencilere yönelik uygulama yapan Bingöl Belediyesi Zabıta ekipleri, bir dilencinin üzerinden çıkan rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
22.08.2025
17:22
Bingöl'de Gençlik Spor'a 40 geçici işçi alacak
Başvurular 25-29 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. Katılımcılar, 2 Eylül 2025 tarihinde yüzde 100 noter kurası ile belirlenecek.
22.08.2025
15:37
Bingöl'de trafik kazası: 3 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 3 kişi yaralandı.
22.08.2025
15:37
Ameliyatlara zaman ayarı! Akşam ve hafta sonları da…
Hastanelerde yeni dönem başlıyor. Kamu hastanelerinde akşam saatlerinde ve hafta sonu da ameliyat yapılacak. Sağlık Bakanlığı, kamu hastanelerine bu yönde planlama yapmaları için yazı gönderdi.
22.08.2025
15:36
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 279 kök kenevir ve 9,38 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
22.08.2025
15:35
Bingöl'de ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
22.08.2025
15:34
Bingöl'de 3.9 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Bingöl'ün Solhan ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın