Ne olduysa Hasarek kayak merkezi açıldıktan sonra oldu gelen bir aylık tatil yapıp gidiyor...Bari kayak takımlarınıza Bingöl e hatıra olarak bırakın :)) keşke kay-a-k merkezi açılmayaydı...
Yaz boz tahtası ayda bir bakan, günde bir müdürlerin değiştiği bir ülkedeyiz .Doçent den çok Profesör ün olduğu Tek ülkedeyiz.Başlar ayak ayaklar baş olmuş liyakatsızlık almış başını gidiyor
aklına getirmiyor bile. Çünkü oralarda vijdanın, ahlakın en ufak bir kırıntısı bile olduğuna hiçbirimiz inanmıyoruz,yönümüz hep Avrupa'ya. 100 yıldır değişen birşey yok; nutuk nutuk nutuklar bizi peşimizden sürüklüyor. Aklın yolu birdir; kendimizi kandırmayalım, kimseye gökten birşey yağmaz; kendi işimizi kendimiz görmeliyiz; kuralsız yaşamanın mümkün olmadığını, sonunun uçurum olacağını, çarenin; ahlakı, Allah'ın verdiği aklı esas alan hukuk kurallarına; çocuğumuz, yakınlarımız, sevdiklerimiz üzerine titrer gibi sahip çıkmakta olduğunu unutmayalım ki işlerin düzeleceği umudumuz olsun
Çünkü mış'lı miş'li yaşamanın sonu püıçtır; gün gelir deniz biter;bu vatanda yaşayacak ne oğul, ne torun kalır; şaşkın ördek gibi ortada kalıveririz. O arada atı alan Üsküdar'ı geçer, vur sırtına al ağzından lokmayı misalı... ürettiklerimizi kapanlar Londra'da, Paris'te, Newyork'ta konaklar villalar alıp durmakta. Üstelik bu şekilde kendilerini garantiye alanlar, çaldıklarının bir süre sonra unutulduğunu görünce dönüp siyasi parti bile kurabiliyorlar memlekette; malı biraz daha götürmek üzere. Şark toplumları dedik te sahi, dünyanın en zengin ülkeleri olan Kuveyt'e, Dubai'ye, Suudi'ye gitmeyi.
Çalışanla üretmeyenin arasındaki farkı bilmeyen, Allah'ın verdiği aklı kullanmaktan aciz şark toplumlarında yaşamanın bedelidir bu seyrettiklerimiz. Ve bu bedeli 100 yıldır ödemeye devam eden şark toplumlarında kapılar açılsa 7'den 70'e kimse kalmayacak bu topraklarda; Ömürlerinin tamamı çalışmakla geçen Doktorlarımız bile Avrupa'ya gitmek için çırpınıp durmakta. Bu topraklar nerdeyse vatan olmaktan çıkmakta (insansız toprak vatan sayılmaz) Neden acaba?
Mış'lı miş'li yaşamanın bedelidir olup bitenler. . Bir temizlikçi bile, Ankara'dan rıza alınmadan işe giremiyor devlet kapısında. Dış görünüşe göre ise, x kanununun,,, b yönetmeliğinin bilmem ne maddesi gereğince...koca koca komisyonlar...aham şahamlı sınavlar...Netice: hepimiz acı acı gülümsüyoruz değil mi...Toplum halinde yaşamanın bir hukuk işi olduğunu, kuralsız yaşamanın sonucunun mutlaka tökezlemek olduğunu bir türlü benimseyemeyen, hamaset nutukçularına kaderlerini teslim eden, elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan geçim yolunu bulanları kendilerine rehber edinen...
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
25.05.2026
16:37
'Tosun Paşa' Rekor Fiyata Satıldı
Kurban Bayramı öncesi Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nın en çok konuşulan kurbanlığı olan yaklaşık 1,5 tonluk 'Tosun Paşa', sıkı pazarlıkların ardından alıcısını buldu. Dev cüssesiyle vatandaşların ilgi odağı olan kurbanlık, pazarda günlerce konuşuldu.
25.05.2026
16:02
Kayalıklarda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı
Bingöl merkez Kurudere Barajı çevresindeki kayalıklarda mahsur kalan iki vatandaş, AFAD, jandarma ve sağlık ekiplerinin koordineli müdahalesiyle bulundukları noktadan güvenli şekilde kurtarıldı.
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın