Rektör Çelik: 'Kişiler değil sistem konuşacak' | HABER YORUMLARI
Bingöl Online canlı yayınında Bingöl Üniversitesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, idari yapılanmalardaki değişimler için net mesajlar verirken, atama ve yükseltme kriterlerine sadık kalacaklarının altını çizdi. Kişilerin değil, sistemin ön planda olacağını vurgulayan Çelik: 'Bizim için kişiler değil, kurumlar ve birimler önemli olacak, sistem konuşacaktır. Bizzat ben de dahil hiç kimse Bingöl Üniversitesi'nden üstün değildir' dedi ve proje ve hedeflerini şu şekilde aktardı;
Korumayı sekreter yapmış insan liyakatten bahsediyor görevde yükselme sınavlarında milletin kaderiyle oynadılar puanları değiştirip hak edecek adamların yerine başkalarını atadılar halen de sistem filan diyip lafontenden masallar anlatıyorlar. Bingöl 'Yükseller' dinlenme tesisleri pardon 'Veyseller' Üniversitesi hayırlı yolculuklar diler.
'Mevcut rektörün ortaya koyduğu icraatlar, geçmiş dönem rektörlerinin tamamının performansından çok daha ileridedir. Liyakatsiz bir şekilde kadrolaşan kesimin; hiçbir bilimsel yayın yapmadan yüksek maaşlar alması ve kurumun sağladığı ayrıcalıkları doğal bir hakmış gibi talep etmesi, üniversitenin amacından ne kadar saptırıldığını gösteriyor.
Bugün Erdal Hoca'nın TUSAŞ bünyesinde yürüttüğü ve İsrail'in bölgedeki teknolojik hegemonyasına kök söktüren savunma sanayii odaklı bilimsel çalışmalarını sadece anlamaya çalışmak bile bu kitlen
kişiler değil sistem konuşacak. sayın rektör sizden başlayalım isterseniz, siz yazılı bir sınav sonucu mu rektör olabildiniz, sizinle aynı konumda olan hatta belki sizden çok daha bilimsel çalışmaları ve başarıları olanların sizden eksiği neydi ki onlar rektör olamadı da siz olabildiniz? neyse madem samimi ve dürüstsünüz o halde üniversitede yapılacak gyud sınavlarında sadece yazılı sınav sonuçlarındaki başarı puanlarına göre atamaları gerçekleştirin. haydi buyrun, komisyonunuza emir verin, yazılı puandan kim ne aldıysa mülakatta da o puanı verse
Tamamen yalan. En son ataması yapılan Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosuna hangi kritere göre yada hangi vakfın mensubu olan kişilerin telkini ile yapıldı. 'Kişiler değil sistem konuşacak' lafı sadece göz boyamaktan ibarettir. Sınav görevlendirmelerini bile adaletle sağlayamıyor. 'Kişiler değil sistem konuşacak' diyor. Ne büyük tezat.
Bu rektörün yukarıda söylediği her şeyin palavra olduğunu açıkça söyleyeyim. Bir yılı doldurmasına karşılık üniversite içerisinde hiç bir başarısı yok. Tek başarısı genel sekreterini kısa zaman içerisinde prof. lüğe yükseltmek oldu. Genel sekreter olan şahsın yönlendirmesi ile tüm akademiyi karşısına aldı. Önce üniversite lojmanlarından hocaları atma ile tehdit etti. Onu yapamayacağını anlayınca bu defa akademik kriterleri orantısız bir şekilde artıran bir yönergeyi senatoya getirmek oldu. Getirilen yönerge ile bütün akademisyenlerin önü
Kadro vermek bir lütuf değil bir özlük hakkı ise, ilahiyat olan eski rektör bazı çalışanların haklarına neden girdi? Yönetici ilahiyatçı olunca kul hakkı yemek helal mı?
1989'da Adaklı'ya bağlanan Hasbağlar Köyü'nün yeniden Kiğı'ya dönme talebi, temmuz ayında İl Genel Meclisi'nden geçen kararın ardından Cumhurbaşkanı onayıyla kesinleşti. Karar, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
16.10.2026
12:58
Bingöl'de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl Okuyor Projesi ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının güçlendirilmesi, anlama ve yorumlama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında haftalık okuma saatleri, kitap mütalaaları ve okur-yazar buluşmaları düzenlenecek.
15.10.2026
16:49
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın