Stk'lardan bakan yılmaz'ın açıklamasına tepki | HABER YORUMLARI
Bingöl'deki bazı STK'lar, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bir gazeteye 'Kürtçenin Zazaca lehçesine ilişkin belirlemelerin'ne ilişkin verdiği demecine tepki gösterildi.
SİVİL TOPLUMMUŞ NERESİ BUNLARIN SİVİL TOPĞLUM ÖRGÜTÜ BUNLAR OLSA OLSA PKK NIN ÖRGÜTÜ OLURLAR ZAZALARI KÜRT KİMLİĞİNE BULAMAYA ÇALIŞAN AVRUPA KUKLALARI BUNLAR BİZİM ADIMIZA KONUŞMUYORLAR GİTSİNLER FIRAT HABER AJANSINA KONUŞSUNLAR NE İŞLERİ VAR BİNGÖL ONLİNEDE BUNLARIN İHD İMİŞ EĞİTİMSEN İMİŞ FALANMIŞ FİLANMIŞ SİVİL OLMAYAN TOPLUM KURULUŞLARI SİZE SESLENİYORUM BOKA BULANMIŞ ELLERİNİZİ ZAZALARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN YOKSA GÜN GELİR ZAZALAR SİZİ LAĞIMA ATAR
heso adlı okuyucuya: kürt dili lehçeleri ile ilgili hiçbir şey bilmediğini kendin açıklıyorsun.bilmediğin konuda yorum yapma hakkın olmamalı.kurmancların zazaları anlamadığı ise senin fikrin. muş varto da ,karlıova da ben yaşadım,anlaşabiliyorlar.azerice ve türk çeye gelince yine yanlış biliiyorsun,türkçe bir dil dir.azerice ise lehçe değil, kafkas şivesidir .farsça konusuna gelince, senin içinde bir kurmanc düşmanlığı , birde fars hayranlığından olduğu düşüncesindeyim. soruyorum neden kürtçe değil de farsça bilimsel bir açıklama yapsan.
stk kuruluslarının sıddetle kınıyorum kendılerını asıllarını ınkar eden stk kurulusları bız zazayız kürt degılız sız dıyorsunuz tüm zazalar kürt diye türklerde dıyor tüm kürtler türk o zaman sız nesınız ya bunlar sıyası mesajlar bana tum bıngol halkı stk kuruluslarını kınıyor ve gerecek yerde cevap vermesını bılır bıngol halkı merak etmesınler
zazalar kürt degildir
Bir zamanlar Türklesmek icin canveren Kürtler gibi, Kürtlersmek icin canatan bu STK Zaza aciklamasina üzüldüm. Bu kadar insafsiz ve kendi kimligini ve dilini baskalari icin heba etmeyi hedef olarak secmisler.
Zazalar acisindan Bakanin beyaninda zayif gördügüm yerler vardir. Yinede iyi bir aciklamadir. Kaybolacak Zazaca icin Zazalar neden neden egitim dili istemesinler?
Ben Zazalari bagimsiz bir halk, Zazaca'yi bagimsiz bir dil görmeyen Zaza STK leri kiniyorum. Kürt gözlügünü cikarsinlar ve Zaza halki icin Zaza gözlügünü taksinlar.
Zazalıgı sırf kurtcu dusunce nam ve hesabına kurtculuge feda etmek ısteyenlerın acıklayamadıgı ınce nokta sudur
ben soranı goranı bılmem hayatımda da gormedım fakat yuzyıllardır komsuyuz kırmancların zazaları anlamadıgını cok ıyı bılıyorum
bır azerı bır turkle 1 hafta yasasa anlasabılıyor cunku ıkısının dıli aynı lehcesı farklı
Zazaca ıle Kurtce aynıysa bu komsular bırbırını neden anlamıyor Karlıoavada veya dıyarbakırda zazaca anlayan kac kurmanc var
Son soru Zazaca Farscaya neden lehce olmuyor da Kurtceye oluyor
Bıngolun zazaları ekserı bız kurt degıl zazayız dıyorsa mesele bıtmıstır.kımse zazalardan baska zazaları tanımlayamaz .bız kendımızı nasıl ıfade etmek ıstıyorsak oyle kabul edeceksınız
bıze etnık aıdıyet bıcemezsınız buna hakkınız yok
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
19.12.2025
02:38
Bingöl'de Afet Gönüllüleri Göreve Hazır
Bingöl'de hafif seviye akreditasyon alan SAR ve İHH ekipleriyle birlikte 61 gönüllü sahaya hazır hale gelirken, 40 AFAD gönüllüsüne de kimlik kartları teslim edildi. Vali Usta: 'Gönüllülükle güçlenen bir Bingöl için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
19.12.2025
02:37
Binek hayvanlar donmasınlar diye toplatıldılar
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde başıboş binek hayvanları toplatıldı. Toplanan hayvanlar, daha sağlıklı ve güvenli koşullarda bakımlarının yapılabilmesi için belediyeye ait hayvan barınağına teslim edildi.
19.12.2025
02:36
Vali Usta: Basın Kamu İçin Önemli Bir Köprü
Basın mensuplarının zor şartlar altında fedakârca görev yaptığını ifade eden Vali Usta, 'Basın kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde olmak çalışmalarımıza güç katacaktır' dedi.
17.12.2025
21:02
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın