Şüküran Aşireti Derneği'nde görev değişimi | HABER YORUMLARI
Yeni başkan Bayar: 'Ülkemizde ve ilimizde, ailemizin âli menfaatleri için var olduğumuzu cümle cihanın bilmesinde yarar vardır. Ailemizin birer basamak olmadığını, kendi öz dinamikleriyle her yerde söz sahibi olduğunu da herkes bilmeli ve öyle davranmalıdır.'
İyi parti il başkanı organize etmiş sanırım yoksa Şükrü diye bir aşiret bile yok 3 adam bir araya geliyor aşiret kuruyor ...Kimse kimseyi de kabul etmiyor sıkıntıda burda başlıyor...
@Misafir Kullanıcı Değerli dostum. Bu aşiret köyle sinirlandirilamaz hata ülke ile sinirlandirilamaz . Bu aşiret bir soydan geliyor, bir kaç köyün veya bölgenin birleşiminden değil. Çok eski bir asirettir.
Şüküran aşireti varmıydıda biz bilmiyorduk bingölde ve Türkiye'nin güneydoğu ve doğu anadolu illerinin bir çoğunda geniş sayısal olarak üstünlüğü olan 4 tane büyük aşiret var AZ AŞİRETİ,ZİKTE AŞİRETİ,TAVUZ AŞİRETİ,KEJAN AŞİRETİ bunun dışındakiler hepsi köylerinin isimlerini aşiret olarak ifade etmektedirler oysaki biraz tarih araştırıp okusalar onlarda göreceklerki geçmişte bu bahsettiğim büyük ailelerin çok eskiye dayanan tarihi geçmişi olduğunu görecekler bunun dışında bingölde başka isimde tarihi kültürel geçmişi yazmamaktadır şüküran dediğiniz köy ismidir önüne gelen aşiretiz diyor :))
@Misafir Kullanıcı Biraz araştırma yap derim. Bu kadarcik bilgiyle yorum yapman pek sağlıklı değil. Bahsettiğiniz aşiretlerin çoğu tarih sahnesine çok sonra çıkmıştır. Eski arşivleri araştır görürsün
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın