Şüküran Aşireti Derneği'nde görev değişimi | HABER YORUMLARI
Yeni başkan Bayar: 'Ülkemizde ve ilimizde, ailemizin âli menfaatleri için var olduğumuzu cümle cihanın bilmesinde yarar vardır. Ailemizin birer basamak olmadığını, kendi öz dinamikleriyle her yerde söz sahibi olduğunu da herkes bilmeli ve öyle davranmalıdır.'
İyi parti il başkanı organize etmiş sanırım yoksa Şükrü diye bir aşiret bile yok 3 adam bir araya geliyor aşiret kuruyor ...Kimse kimseyi de kabul etmiyor sıkıntıda burda başlıyor...
@Misafir Kullanıcı Değerli dostum. Bu aşiret köyle sinirlandirilamaz hata ülke ile sinirlandirilamaz . Bu aşiret bir soydan geliyor, bir kaç köyün veya bölgenin birleşiminden değil. Çok eski bir asirettir.
Şüküran aşireti varmıydıda biz bilmiyorduk bingölde ve Türkiye'nin güneydoğu ve doğu anadolu illerinin bir çoğunda geniş sayısal olarak üstünlüğü olan 4 tane büyük aşiret var AZ AŞİRETİ,ZİKTE AŞİRETİ,TAVUZ AŞİRETİ,KEJAN AŞİRETİ bunun dışındakiler hepsi köylerinin isimlerini aşiret olarak ifade etmektedirler oysaki biraz tarih araştırıp okusalar onlarda göreceklerki geçmişte bu bahsettiğim büyük ailelerin çok eskiye dayanan tarihi geçmişi olduğunu görecekler bunun dışında bingölde başka isimde tarihi kültürel geçmişi yazmamaktadır şüküran dediğiniz köy ismidir önüne gelen aşiretiz diyor :))
@Misafir Kullanıcı Biraz araştırma yap derim. Bu kadarcik bilgiyle yorum yapman pek sağlıklı değil. Bahsettiğiniz aşiretlerin çoğu tarih sahnesine çok sonra çıkmıştır. Eski arşivleri araştır görürsün
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
16.07.2026
01:49
Vali Çelik; '15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir'
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Vali Cahit Çelik, 15 Temmuz'un milletin iradesiyle kazanılmış ortak bir zafer olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
16.07.2026
01:48
Bingöl'de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl Şehitliği'nde düzenlenen programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Protokol üyeleri, Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı.
16.07.2026
01:47
Bingöl'de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve beraberindekiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programları kapsamında 15 Temmuz Gazisi Ahmet Boğatekin'i evinde ziyaret ettiler. Boğatekin'e Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
16.07.2026
01:45
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatına zam gelmesi bekleniyor. Buna göre, 17 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine 3,90 lira, benzine 1 lira zam yapılması bekleniyor. Bingöl'de tabelaların göstereceği rakamlar şöyle olacak;
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın