Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor? | HABER YORUMLARI
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
Sisile yolu ile sorumlu olanalar. 1-Rektör 2-Genel Sekreter 3-Sağlık Kültür Daire Başkanı 4-İlgili Şube Müdürü 5-Tesis Sorumlu Müdürü Termal tesise giden rektör, genel sekreter ve diğer sorumlular hiç mi etrafı temizlik açısından kontrol etmezler. Eğer bu kapatma işleminden sonra idari işlem yapılmaz ve sorumlular görevlerinden alınmazlarsa bu kirlilik aynı şekilde devam eder.
Evet Sayın Valimiz Bingöl ve çevre illerimizden gelen misafirlerini düşünerek Ilıcalar Termal Tesislerin hijyen olarak ve numunenin Sağlık Müdürlüğü tarafından kirli olduğu tespit edilmiş olup kapattığını ve 2 gün sonra Sayın Valimize kimler tarafından baskı uygulandığını ve tekrardan tesis açılıyor Kısa sürede tekrar numune alındı temiz çıkmış numune Sayın Valimizin yanında olduğumuzu bilsin halkı düşünen Valimizin yanındayız
Tesis sorumluları hakkında herhangi bir işlem yapılmış mı siz ona bakın. Onca işçi ve memur varken kirlilik nedeniyle kapatılması orada çalışan ve sorumlu olanlar hesap vermeli yoksa vali ve rektörü suçlamakla sorun çözülmez. Liyakatsiz ve iş bilmeyenler bir sorun yaratırlar.
Vali de rektör de sidik yarışını biraksinda gelecek olan Bingöl depremine ait ne yapmışlar onu anlatsinlar. Sanırım depremle ilgili ellerinde kocaman bir sıfır var.
Gercekten hijyen asla yok. Gerek umumi havuzlar gerrkse vip havuzlarda oldukça kirlilik esas. Orda çalışanlar asla oraya gerektiği gibi bakmiyormar. Oranin idaresi boş boşuna orda görevlendirilmiş. Wc'lere girilmiyor. Adeta mide bulandiricidir orasi. Bide fiyatları cok yüksek. Sayın Valimizi tebrik ediyorum.
Evet asıl mesele şudur, 1) 8 yıldan fazla rektörlük makamında saltanatlar sürdüren eski rektör ve onun avaneleirnin üniversite üzerindeki vesayetlerini sürdürmek istemeleri. 2) Rektörlüğü boyunca işe yerleştirmedik yeğeni kalmayan, bazı akademisyenlere kadro zulmü yapan 3.üniversite üzerindeki vesayetine vakıf başkanlığını bırakmayarak sürdürmek isteyen 4. 5 yıl önce 13 milyon gibi şuan 50 milyon gibi harcama yapıp ılıcalara sadece dışarıdan misafirlerini getirip bedava ağırlayan ilahiyatçı. 5. Basına .... atıp aleyhinde haber yaptırmayan eski
@Misafir Kullanıcı Senin valin ve o eski ilahiyatçı rektörün JOKER Kartçı yemekçi STK Başkanının kayıgına binip süt kuzusu gibi sıraya girip AMERİKAN Konsolosluğu önünde sıraya girmişler. O joker kartlı yemek ihalesine pislik bulaştıran stk cı eski rektörünü ve valisini amerikan vizesi ve amerikada ağırlamakla ödüllendiriyor. Yolunu buşmuş JOKER KARTLI İHALECİ STK cı
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
22.09.2026
16:59
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi sınav maratonunda gençlerin yanında
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi'nde TYT-AYT, AGS ve KPSS'ye hazırlanan gençlere ücretsiz deneme sınavı, kütüphane ve etüt imkânı sunuluyor. Deneme sınavlarından yaklaşık 250 öğrenci yararlanırken, kütüphane ve etüt alanlarını günlük ortalama 150 öğrenci kullanıyor.
22.09.2026
14:06
Vali Çelik'ten tuğla fabrikasına ziyaret; Üretim ve istihdam vurgusu
Genç'te üretim ve istihdama katkı sağlayan Uzunyayla Tuğla Üretim Tesisi'ni ziyaret eden Bingöl Valisi Cahit Çelik, özel sektör yatırımlarının ve üretimin artırılmasının önemine dikkat çekti.
21.09.2026
13:32
BİNTSO'dan seçim öncesi kritik uyarı: Bu belgeyi unutmayın!
3 Ekim'de yapılacak BİNTSO organ seçimlerinde tüzel kişi üyelerin oy kullanabilmesi için gerekli belgeler açıklandı. Bazı üyeler belgelerini MERSİS üzerinden elektronik ortamda alabilecek. Bu belgeleri kimlerin alması gerekiyor? İşte detaylar…
21.09.2026
12:51
DEVA Partili Göztaşı: 'Çocukların beslenmesini devlet politikasının merkezine koyun'
DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkan Yardımcısı Filiz Göztaşı, okul çağındaki çocukların beslenme sorununa dikkat çekerek, her öğrencinin okulda sağlıklı bir öğüne ulaşmasını güvence altına alan ulusal bir beslenme politikası çağrısında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın