Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor? | HABER YORUMLARI
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
Sisile yolu ile sorumlu olanalar. 1-Rektör 2-Genel Sekreter 3-Sağlık Kültür Daire Başkanı 4-İlgili Şube Müdürü 5-Tesis Sorumlu Müdürü Termal tesise giden rektör, genel sekreter ve diğer sorumlular hiç mi etrafı temizlik açısından kontrol etmezler. Eğer bu kapatma işleminden sonra idari işlem yapılmaz ve sorumlular görevlerinden alınmazlarsa bu kirlilik aynı şekilde devam eder.
Evet Sayın Valimiz Bingöl ve çevre illerimizden gelen misafirlerini düşünerek Ilıcalar Termal Tesislerin hijyen olarak ve numunenin Sağlık Müdürlüğü tarafından kirli olduğu tespit edilmiş olup kapattığını ve 2 gün sonra Sayın Valimize kimler tarafından baskı uygulandığını ve tekrardan tesis açılıyor Kısa sürede tekrar numune alındı temiz çıkmış numune Sayın Valimizin yanında olduğumuzu bilsin halkı düşünen Valimizin yanındayız
Tesis sorumluları hakkında herhangi bir işlem yapılmış mı siz ona bakın. Onca işçi ve memur varken kirlilik nedeniyle kapatılması orada çalışan ve sorumlu olanlar hesap vermeli yoksa vali ve rektörü suçlamakla sorun çözülmez. Liyakatsiz ve iş bilmeyenler bir sorun yaratırlar.
Vali de rektör de sidik yarışını biraksinda gelecek olan Bingöl depremine ait ne yapmışlar onu anlatsinlar. Sanırım depremle ilgili ellerinde kocaman bir sıfır var.
Gercekten hijyen asla yok. Gerek umumi havuzlar gerrkse vip havuzlarda oldukça kirlilik esas. Orda çalışanlar asla oraya gerektiği gibi bakmiyormar. Oranin idaresi boş boşuna orda görevlendirilmiş. Wc'lere girilmiyor. Adeta mide bulandiricidir orasi. Bide fiyatları cok yüksek. Sayın Valimizi tebrik ediyorum.
Evet asıl mesele şudur, 1) 8 yıldan fazla rektörlük makamında saltanatlar sürdüren eski rektör ve onun avaneleirnin üniversite üzerindeki vesayetlerini sürdürmek istemeleri. 2) Rektörlüğü boyunca işe yerleştirmedik yeğeni kalmayan, bazı akademisyenlere kadro zulmü yapan 3.üniversite üzerindeki vesayetine vakıf başkanlığını bırakmayarak sürdürmek isteyen 4. 5 yıl önce 13 milyon gibi şuan 50 milyon gibi harcama yapıp ılıcalara sadece dışarıdan misafirlerini getirip bedava ağırlayan ilahiyatçı. 5. Basına .... atıp aleyhinde haber yaptırmayan eski
@Misafir Kullanıcı Senin valin ve o eski ilahiyatçı rektörün JOKER Kartçı yemekçi STK Başkanının kayıgına binip süt kuzusu gibi sıraya girip AMERİKAN Konsolosluğu önünde sıraya girmişler. O joker kartlı yemek ihalesine pislik bulaştıran stk cı eski rektörünü ve valisini amerikan vizesi ve amerikada ağırlamakla ödüllendiriyor. Yolunu buşmuş JOKER KARTLI İHALECİ STK cı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Sarıkuşak köyünde etkili olan kar yağışı, yerleşim alanlarını ve geniş arazileri beyaz örtüyle kapladı. Köyde kış mevsiminin ilk manzaraları ortaya çıktı.
08.11.2026
16:41
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın