Yılmaz: 'Öğrenci sayımız 8 milyonu aşmış durumda' | HABER YORUMLARI
Genç ve dinamik nüfusun bir ülkenin en büyük sermayesi ve varlığı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2 yılda üniversite sayımız 76'dan 208'e, öğretim personeli sayımız 70 binden 185 bine yükselmiştir. Öğrenci sayımız ise 2002'de 1,6 milyon iken bugün 8 milyonu aşmış durumdadır' dedi.
Maalesef ülkemizde gençler 25 yaşına kadar nerdeyse zorunlu okutuluyor. Mezun olanların yüzde doksan dokuzu alanında iş bulamıyor. Ne anladım bu işten . ilkokuldan sonra zorunlu eğitimin olmaması lazım. Ülke diplomali işsizler ile doldu.
8 milyon öğrencinin 7 milyonu gereksiz yere okuyor. Sonra da kimse sanayide, tarımda, hayvancılıkta, mobilya vs gibi ustalık gerektiren işler yapmıyor diye şikayet ediyoruz. Maalesef bir nesile boş diploma vererek onları kaybettik. Asıl üzen de Devlet büyüklerimizin bunları iyi bir şey gibi anlatması ve insanların alkışlaması
Başarı nicelige göre değil niteliğe göre belirlenir! Bilim yuvası olan üniversitelerimizin nasıl da kafe, eğlence ve festival mekanlarına dönüştüğünü soran yok!
@Misafir Kullanıcı He vala universite demek cafe ortamları, kızlı erkekli .... ogrenci grupları, 4 yil okuyorum ayagina ye iç eglen kulturlen mezuniyetine dönmüş. Nerede eski zor öss sinavlari universite kazanmak bu kadar basit degildi. Kalite vardı simdi kalitesiz mezunlar var
İnsanları anlamsız rakamlar ile oyalamanın/kandırmanın bir anlamı yok, vatandaş bu eğitimi niçin alıyor; oyalanmak, devamında yıllarca sınavlardan sınavlara girmek için mi? Lütfen bu gençleri aldıkları eğitim doğrultusunda istihdam etmenin yollarını bulun, yol açın… Bir il İş-Kur'a, Mesleki Eğitimlere mahkum ise üniversitedeki bölümler niçin var…
'Eğitim; kültür ve medeniyet değerlerinden kopuk bazı kurumların başına müdür getirip milleti vatandaşı ve çalışanları usandırmayın. Her gün kendinize ve getirdiğiniz müdürlere beddua ettirmeyin. Bu millet yemiyor içmiyor çoluk çocuğunu okutturuyor iş sahibi yapmak İçin KPSS vb. gibi uğraşlar sonucu işe yerleşiyor. Ama eğitimsiz, kültürsüz, medeniyetsiz liyakatsiz KPSS den 60 puan alan kurum yöneticileri başlarına bela oluyor.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
17.08.2026
01:17
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede farkındalığı artırmak ve ihtiyaç duyan vatandaşları doğru desteğe yönlendirmek amacıyla pazar yeri, cadde ve kahvehanelerde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.
17.08.2026
01:16
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Zazaca ve Kürtçenin de aralarında bulunduğu farklı dillerde uluslararası geçerliliğe sahip sınavların yapılabileceği 30 bilgisayarlı Dil Laboratuvarı ve Yabancı Dil e-Sınav Merkezi hizmete açıldı.
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın