Yılmaz: 'Öğrenci sayımız 8 milyonu aşmış durumda' | HABER YORUMLARI
Genç ve dinamik nüfusun bir ülkenin en büyük sermayesi ve varlığı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2 yılda üniversite sayımız 76'dan 208'e, öğretim personeli sayımız 70 binden 185 bine yükselmiştir. Öğrenci sayımız ise 2002'de 1,6 milyon iken bugün 8 milyonu aşmış durumdadır' dedi.
Maalesef ülkemizde gençler 25 yaşına kadar nerdeyse zorunlu okutuluyor. Mezun olanların yüzde doksan dokuzu alanında iş bulamıyor. Ne anladım bu işten . ilkokuldan sonra zorunlu eğitimin olmaması lazım. Ülke diplomali işsizler ile doldu.
8 milyon öğrencinin 7 milyonu gereksiz yere okuyor. Sonra da kimse sanayide, tarımda, hayvancılıkta, mobilya vs gibi ustalık gerektiren işler yapmıyor diye şikayet ediyoruz. Maalesef bir nesile boş diploma vererek onları kaybettik. Asıl üzen de Devlet büyüklerimizin bunları iyi bir şey gibi anlatması ve insanların alkışlaması
Başarı nicelige göre değil niteliğe göre belirlenir! Bilim yuvası olan üniversitelerimizin nasıl da kafe, eğlence ve festival mekanlarına dönüştüğünü soran yok!
@Misafir Kullanıcı He vala universite demek cafe ortamları, kızlı erkekli .... ogrenci grupları, 4 yil okuyorum ayagina ye iç eglen kulturlen mezuniyetine dönmüş. Nerede eski zor öss sinavlari universite kazanmak bu kadar basit degildi. Kalite vardı simdi kalitesiz mezunlar var
İnsanları anlamsız rakamlar ile oyalamanın/kandırmanın bir anlamı yok, vatandaş bu eğitimi niçin alıyor; oyalanmak, devamında yıllarca sınavlardan sınavlara girmek için mi? Lütfen bu gençleri aldıkları eğitim doğrultusunda istihdam etmenin yollarını bulun, yol açın… Bir il İş-Kur'a, Mesleki Eğitimlere mahkum ise üniversitedeki bölümler niçin var…
'Eğitim; kültür ve medeniyet değerlerinden kopuk bazı kurumların başına müdür getirip milleti vatandaşı ve çalışanları usandırmayın. Her gün kendinize ve getirdiğiniz müdürlere beddua ettirmeyin. Bu millet yemiyor içmiyor çoluk çocuğunu okutturuyor iş sahibi yapmak İçin KPSS vb. gibi uğraşlar sonucu işe yerleşiyor. Ama eğitimsiz, kültürsüz, medeniyetsiz liyakatsiz KPSS den 60 puan alan kurum yöneticileri başlarına bela oluyor.
Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.
25.07.2026
00:20
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi, akademik yayıncılık alanında önemli bir adım atarak yayınevini hizmete açtı. Çevrim içi başvuru sistemiyle faaliyet gösterecek yayınevi, üniversitede üretilen bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.
24.07.2026
23:09
Alban: '242 yıllık sismik hafıza Bingöl için önemli uyarılar içeriyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, 1784 Erzincan depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek bilimsel veriler ışığında yapılaşma, zemin etütleri ve afet hazırlıklarının tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi.
24.07.2026
22:02
Bingöl'de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
15 yaşında geçirdiği kırığın ardından 37 yıl boyunca yürüme güçlüğü çeken 52 yaşındaki hasta, Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 10 saatlik ileri rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonla yeniden umutlandı.
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
24.07.2026
09:11
Baraç: 'Basın Özgürlüğü Demokratik Toplumun Vazgeçilmez Unsurudur'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve ilkeli basının demokratik toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, halkın doğru bilgiye ulaşmasında gazetecilerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.
24.07.2026
08:13
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde kovandan ayrılan binlerce arı, yakındaki bir meşe ağacının dalında kümelendi. Oğul veren arıları yeniden kovana almak isteyen arıcı Kadri Sağdıç'ın verdiği uzun uğraş cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
23.07.2026
13:56
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın