Son günlerde Bingöl ile Elazığ'ın tartışma konusu olan Gerendal Gölü'ne ait kroki her şeye açıklık getirdi. Krokiye göre, gölün yüzde 90'ı Bingöl sınırlarında bulunuyor.
@Misafir Kullanıcı Kendini zekimi biliyorsun idyot ben o bolgenin insaniyim cocuklugum orda gecti orasi buzul golu turizime acilsa bi faydasi ne yoreye ne elaziga ne bingole ol yeri 2500 den yuksek plato gorunumlu dogasi taribata ugramamis bi yer devlet el atarsa sadece dogaya zarar verir hic bir gelirisi olmaz..isvecdeki adam oraya gelmez dogayi tahrip edip gelir ekonomi dusunmeyin uretim olsun
@Misafir Kullanıcı Ah be ülke böyle cahil düşünceler yüzünden hiç ilerlemiyor. Şöyle izah edeyim umudum yok ama belki anlaşılır. Turizme açılacak demek ekonomi canlanacak demek. Bingölün olduğu için de bingölün tanıtımı yapılacak şehir bir nebze olsun ilerleme katledecek. Zeka küplerine gelsin bu açıklama
Bingöl ismindende anlaşıldığı gibi 1000 tane gölü olan bir il. Gönlünden kopan bir gölünü komşu ili Elazigdan esirgemesin. Ayriyeten bu göl urartu ve Roma arşivlerinde Elazıga ait olduguna dair belgeler Elazıg Arkeoloji ve Etnografya müzesinde mevcuttur.
@Misafir Kullanıcı Arkadaş hastamisiniz aklinizimi yitirdiniz yoksa cumhuriyetten önce paluya bagliydik şimdi öyleydi diye size mi baglanmamiz lazım harbi yemissiniz kafayı allah yardım etsin size
Ben puex bolgesindenim bu gol saban ve asagikoy ile elazigi xelan ve xedmem koyleri arasinda cocuklugumuz orda gecti bu gol bingol il sinirinda sosyal medya gelistiginden beri hep bu koyluler tarafindan paylasilmistir.
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
10.04.2026
20:50
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı! Yüksek kesimlerde kar bekleniyor
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'ün doğusunda kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. 1600 metre üzerindeki yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülürken, sel, buzlanma ve çığ riskine karşı uyarı yapıldı.
10.04.2026
19:42
Genç'e 750 Kişilik Spor Salonu: İhale Tarihi Açıklandı
Genç ilçesinde yapılması planlanan 750 seyirci kapasiteli Çok Amaçlı Spor Salonu projesinin ihalesi 11 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Projenin ilçenin spor altyapısını güçlendirmesi bekleniyor.
10.04.2026
19:02
Sigara kullanımına yeni düzenleme! Yasak genişliyor!
AK Parti grubunun Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hazırladığı 41 maddelik tütün düzenlemesi Meclis'e sunuluyor. Taslağa göre sigara yalnızca belirlenen alanlarda içilebilecek, yeme-içme hizmeti sunulan açık alanlarda kullanım yasaklanacak. 2040 yılı itibarıyla tütün ürünlerinin satış ve tüketiminin tamamen sona erdirilmesi hedefleniyor.
10.04.2026
18:40
ATM'lerde yeni dönem bayramdan sonra başlıyor!
ATM kullanım standartlarını kökten değiştiriliyor. Ramazan Bayramı boyunca yaşanan yoğunluk, günlük limitlerin güncel ihtiyaçların gerisinde kaldığını gösterdi. Sektör temsilcilerinden gelen bilgilere göre, bayram sonrası yürürlüğe girecek yeni yönetmelikle nakit çekim limitleri yukarı yönlü güncellenecek. Bu hamleyle hem şubelerdeki yoğunluğun azaltılması hem de vatandaşın nakde erişimindeki engellerin kaldırılması hedefleniyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın