KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
7 °C Çoğunlukla açık

Yılmaz: Söz değil, eserler kalacak!

Yılmaz: 'Bizim siyaset anlayışımızın merkezinde kısa vadeli politik söylemler ve günlük kısır çekişmeler değil, hizmet üretmek ve memleketimize katma değer sağlamak var. Bundan sonra temel iki önceliğimiz şehrimizi güzelleştirmek ve istihdamı arttırmak olacaktır. Bu yöndeki tüm projeleri destekleyeceğiz.'

Yılmaz: Söz değil, eserler kalacak!
18 EKİM 2020 PAZAR 17:42
29
3716
27
AA aa

Küçük yaşlardaki hayallerini ‘marangoz olmak istiyordum' sözleriyle aktarırken, gençlik yıllarında Bingöl Şehirlerarası Otogarı'nda bulmuştu kendini. Babasına mesai arkadaşlığı yaptığı günlerde bilet kesim yazıhanesinde almıştı üniversite sınav sonuçlarını. Artık üniversiteli olmanın heyecanını yaşıyordu ve azimle sürdürdüğü lisans eğitimini bölüm birinciliğiyle taçlandırmış, yüksek lisan ve doktora eğitimlerini de yaparak eğitime dair sürecini tamamlayarak kamu hayatını selamlamıştı. Kamudaki yükselişinin devam ettiği dönemlerde siyasete atılması yönünde teklifi kabul etmiş, AK Parti'den Bingöl 1. Sıra Milletvekili seçilmiş ve ikinci yılında Kalkınma Bakanı olarak kabinedeki yerini almıştı. Bingöl siyaset tarihine şehrin ilk ve tek bakan olarak adını yazdırmıştı. Zaman su misali akıp giderken Meclis'teki varlığını korumuş, üstlendiği görevlerde her daim özelde Bingöl'ün, genelde ise bölgenin ve ülkenin kalkınması için yoğun mesailer harcamıştı…

Siyaset tarzını ‘lafa değil, icraata bakılmalı' sözüyle özetlerken, günü birlik kısırdöngü siyasi söylemlere takılmadan kalkınma yolunda ilerlemeye odaklanmanın yarar sağlayacağının da altını çiziyor..

İşte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ile siyasi yaşamına, yapılanlar ve yapılamayanlara dair tüm konuların irdelendiği röportajımızın ayrıntıları…

Siyasete giriş döneminiz, AK Parti'nin rekor kırdığı bir dönemin de başlangıcıydı. Bingöl'de de 3-0'lık bir sonuca ulaştınız. İlk döneminizde böyle bir sonuç almak sizde nasıl bir duygu oluşturdu? Toplumun bu teveccühünü neye bağlıyorsunuz?

2007 seçimlerinde yüzde 71'lik oy oranıyla Türkiye birincisi olmuştuk. Bu bizim için çok büyük bir onur ve aynı zamanda büyük bir sorumluluk oldu. 2007'ede partimize yönelik vesayetçi yapıların baskısı ve 27 Nisan e-muhtıra gibi süreçler yaşanıyordu. Bingöl halkı hem yapılan hizmetlere talebini ortaya koydu hem de vesayetçi yapılara karşı tavrını net bir şekilde ifade etmiş oldu.12 Eylül sürecinde darbeci yaklaşıma gösterilen tavır burada da ortaya çıktı. Bu konuda asil Bingöl halkına ne kadar teşekkür etsek azdır. Siyasi hayatım boyunca hep bu duygu içinde oldum ve her şeye layık olan bu halka elimden geldiğince hizmetler ile bir nebzede olsa karşılık verme gayreti içinde oldum.

Milletvekilliğinizin ilk döneminde bir de Kalkınma Bakanlığı görevi tevdi edilmişti. Bakanlık görevinin Bingöl'e ne tür yansımaları olduğunu söyleyebilirsiniz?

Siyasete girdiğimizden beri hamdolsun gece gündüz demeden ilimizin ve ülkemizin gelişmesi, istihdam imkânlarının arttırılması ve kalkınma için çabalıyoruz. Bakanlık görevi de tabi bu anlamda daha fazla katkı sağlamak konusunda imkân sağlıyor. Özellikle Kalkınma Bakanlığı'nın İlimiz gibi diğer şehirlere oranla az kalkınmış şehirlerin yani Kalkınmada öncelikli yörelerin daha hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayacak tedbirleri tespit ve teklif etmek, uygulamayı izlemek ve koordine etmek gibi önemli görevi vardı. Bu görevin Bingöl'e yansımaları anlamında da baktığımızda ilimiz açısından çok büyük öneme sahip onlarca projenin hayata geçmesi için Kalkınma Bakanlığı'nın onayı gerekiyor ve bunların yatırım programlarına kabulü gerekiyordu. Kalkınma Bakanlığı yaptığım dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunlara vesile olan ekibin içinde olmam beni fazlasıyla memnun etmiştir.

Ayrıca Kalkınma ajansları, DAP Bölge Kalkınma İdaresi gibi kurumsal yapıları oluşturmakta bizim dönemimize nasip oldu.

Üniversite, Havalimanı, Çapakçur Köprüsü, Tekstil Kent, Çağrı Merkezleri,  Organize Sanayi Bölgesi, İşgem ve yapımı tamamlanmak üzere olan yeni sanayi sitesinden sonra bir de Tekstil Park projesi onaylandı. Bu yatırımların Bingöl'e kazanımlarını nasıl özetlersiniz?

Belirttiğiniz tüm bu yatırım ve projelerle Bingöl'de bir taraftan kamu ve özel sektör altyapılarını geliştirirken bir taraftan da istihdam imkânlarını ve üretim kültürünü geliştiriyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mız tarafından yakın zamanda onaylanan ve Fırat Kalınma Ajansı tarafından desteklenecek Tekstilpark Projesiyle son yıllarda ilimizde önemli gelişmeler gösteren tekstil sektörü yeni bir ivme kazanacak. Bu sektörde 2018 yılında 600 civarında kişiye istihdam sağlanmaktayken şu anda yaklaşık 2500 kişilik istihdama ulaşmış durumdayız. Tekstilpark Projesiyle sektörde yeni yatırımların hayata geçmesini ve sadece bu projeyle 700 kişiyi daha ek olarak istihdam etmeyi hedefliyoruz. Tabi bu tarz yatırımlar bir taraftan yüzlerce aileye geçim imkânı sağlarken ilimize istihdam açısından çok önemli yeni bir sektör kazandırıyoruz. Fakat benim önemsediğim önemli bir husus da bu tür yatırımların zamanla ilimizde önemli bir kültürel değişmede sebep olacağı hususudur. Sürdürebilir kalkınma yerel kaynakların işletilmesi kadar insan kaynaklarının sahip olduğu ticaret, sanayi ve üretim kültürüne de bağlıdır. Bu yatırımlarla üretilen sermaye ilimizde kalacak ve yatırımcılarımız sahip oldukları üretim kültürüyle yeni iş sahları açacaktır. Sütaş bu kültürün oluşmasına önemli bir katkı sunacaktır.

Yeri gelmişken şehrimizin daha güzel ve yaşanabilir bir şehir olması hususunda yapacaklarımızdan da söz etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin planlama çalışmaları bitmiş, TOKİ Başkanlığınca 2 Ekim 2020 de ihale edileceği açıklanmıştır. 2013'de kentsel dönüşüm alanı ilan edilerek, 2016 da 923 hak sahibine ait 856 dairenin yıkımı yapılmıştı. İhale yapıldıktan kısa bir süre sonra işe başlanıp, 600 takvim gününde proje tamamlanıp hak sahiplerine dağıtılacaktır. Belediyemiz bu projenin şehir dokusuna uygun bir proje olması hususunda duyarlı davranarak güzel bir proje sundu. Hak sahiplerinin beklentileri de olabilecek en üst seviyede karşılanmış olacaktır. Ayrıca yeni hükümet konağımız biter bitmez mevcut hükümet konağını da yıkıp bu alan da kent meydanı oluşturacağız. Altında katlı otopark olacak şekilde planlanacaktır. Eski Özel İdaresinin bulunduğu alan ve etrafı, yeşil alan olarak planlanmış ve inşallah hemşerilerimizin hizmetine bu şekilde sunulacaktır. Bütün bu işlerde Belediyemiz gerekli çalışmaları ve hazırlıkları yapmaktadır.

ÜLKE OLARAK GÜÇLÜ BİR SAĞLIK SİSTEMİNE SAHİBİZ

Burada çok önemli bir başlığı daha açmak gerekir. Bugün Dünya ve insanlık maalesef covid-19 salgını ile karşı karşıyadır. Bilim insanları aşı veya ilaç konusunda yoğun bir şekilde çalışıyor olsalar bile bu virüsün bir süre daha insanlığı tehdit etmeye devam edeceği anlaşılıyor. Sağlık sistemi çok güçlü ülkeleri bile zor durumda bırakacak kadar hızlı ve ölümcül şekilde yayılmaya devam eden pandemi ile mücadele de devletimiz, halkımız, sağlık ve bilim insanlarımızın üstün gayretleriyle bu süreci en az kayıpla atlatacağımıza inancım tamdır. Ülkemiz sağlık sistemi de bu aşamada önemli bir sınav veriyor. Veriler, bize Sağlık Bakanlığımız ve hastanelerimizin alt yapı imkânlarının birçok gelişmiş ülkeye oranla daha iyi olduğunu ortaya koymuştur. Tabi ki bunda Ak Parti Hükümetlerinin son dönemlerde yaptığı sağlık yatırımlarının payı büyüktür. Özellikle şehir hastaneleri kurarak yatak sayısını artıran Sağlık Bakanlığımız bu mücadelede başarılı bir sınav vermeye devam etmektedir.

Bingöl'de sağlık alanında ne gibi atılımlar bekleniyor?

İlimizde de Ak Parti Hükümetleri döneminde ilimiz hastanelerinin tamamı yenilendi. Yatak sayısı ciddi oranda arttı. Son olarak 400 yataklı şehir hastanesinin proje ihalesi yapıldı. Yapım ihalesi çalışmaları bu yıl içinde bitirilerek ihale edilebilecek duruma gelecektir. Bu projenin devreye girmesi ve mevcut devlet hastanemiz ile bütünleşmesi ile ilimiz bir sağlık kampüsüne kavuşmuş olacaktır. Kadın doğum hastanesi de bu alana taşınarak bütünlük sağlanacaktır.

Yapılan her yatırım için muhalefetin “Bingöl'e özel değil ki! Her yerde yapılan yatırımlar bunlar” şeklinde bir yaklaşımı oluyor. Bu konuda neler söyleyecek siniz?

Daha önce neden bu yatırımlar olmuyordu da şimdi olabiliyor? Bunu insanlar kendi vicdanlarında değerlendirsinler yeterli olur. Bu vesileyle yatırımların gerçekleşmesinde katkısı bulunan bütün Ak Parti Hükümetlerine ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a Bingöl halkı adına teşekkürü borç bilirim. Elbette ki, Ak Parti tüm Türkiye'ye hizmet etmiştir ancak Bingöl dâhil nispi olarak geri kalmış bölgelere dönük ‘pozitif ayrımcılık' yapıldığı da çok açıktır. Bu soruyu soranlara iki hususu da ifade etmek isterim. Ak Parti döneminde yapılan hizmetler başka bir dönemde yapıldı mı? Kamu olarak yapılması gereken ne varsa yapılmadı mı?

Şahsınıza dair her defasında “Siyasetçiden çok bürokrat kimliği öne çıkıyor” şeklindeki bir tanımlamayı görüyoruz. Bu değerlendirmelere katılıyor musunuz? Ya da bu yaklaşımın sebebi nedir sizce?

Bizim siyaset anlayışımızın merkezinde kısa vadeli politik söylemler ve günlük kısır çekişmeler değil hizmet üretmek ve memleketimize katma değer sağlamak var. Ak Parti'nin siyasi anlayışı ve benim de temel yaklaşımım bu yöndedir. Üstelik altını çizmem gereken önemli bir nokta da, siyasete girmeden önce Devlet Planlama teşkilatı gibi Türkiye ye önemli bürokrat ve siyasetçileri kazandıran bir kurumda Genel Müdürlüğe yükselip burada edindiğim tecrübeleri siyasete taşımamdır. İlimize bu vesile hizmet edebilen bütün bürokratlara da teşekkür ederim. Bugün itibariyle kendimi elbette ki bir siyasetçi olarak görüyorum ve siyasetçi olmaktan da onur duyuyorum. Önemli olan siyasetten ne anladığınız ve nasıl bir siyasetçi olduğunuzdur.

2023 seçimlerine kadar Bingöl'de çılgın diye nitelendirilebilecek bir projesi olacak mı? Ayrıca istihdam odaklı yatırımların arttırılması noktasında nasıl bir gelişim beklenebilir?

Aslında Bingöl'ün çılgın projesi zaten başladı diyebiliriz. Birkaç sene önce kimse SÜTAŞ'ın Bingöl'de böyle bir yatırım yapacağına inanmıyordu. Ama şuan devasa bir yatırım olarak hayata geçmeye başladı. Böyle bir tesis doğu ve güneydoğu bölgesinde yok. Türkiye ölçeğinde bugün en büyük tarımsal sanayi yatırımıdır. Aynı zamanda SÜTAŞ'ın da en nitelikli ve kapsamlı yatırımı olacak. Bir anlamda SÜTAŞ yönetiminin ‘ustalık' projesidir. Bu tesis, doğrudan Bin'den fazla kişiye istihdam, dolaylı olarak 8 Bin'denfazla aileye yeni gelir oluşturacak ve bu şekilde Bingöl ve bölge insanına aylık 110 Milyon, yıllık 1 Milyar 300 Milyon TL gelir sağlayacaktır. Siyaseti gerçekçi olarak yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bunu unutmayalım ki, SÜTAŞ'tan ilk bahsetmeye başladığımızda bazı çevreler böyle büyük bir yatırımın özel sermaye kuruluşunun Bingöl'e geleceğini ummuyorlardı. Elazığ varken Diyarbakır varken, Malatya varken niye bize gelsin diyorlardı. Elhamdülillah Bingöl kabuğunu kırmaya başlamıştır. SÜTAŞ Bingöl merkezli bir bölgesel proje olarak tüm çevre iller için de katma değer ve istihdam oluşturacaktır.

Bingöl'ün son 18 yıldaki gelişimini yorumlayacak olursanız, neler söyleyeceksiniz? Eksik kalan ya da ‘şunu da yaparsak ciddi bir açığı da kapatmış olacağız' dediğiniz bir proje var mı?

Bingöl'de hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hem altyapı hem de üst yapı noktasında çok önemli gelişmeler yaşandı. Özel sektör yatırımlarında da biraz önce bahsettiğim, SÜTAŞ, OSB, Tekstilkent, Tekstilpark, 501 dükkânlı yeni Sanayi Sitesi, İŞGEM gibi ilimize büyük katkılar sağlayacak projeleri hayata geçirdik. Ancak üretim ve özel sektör yatırımları ve özellikle ihracat boyutunda gelişmeye devam etmemiz gerekiyor. Bu anlamda da inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda ilimizde çok önemli gelişmeler sağlanacaktır. Tabi ki eksikliklerimiz vardır, olacaktır da. İhtiyaçlar değişiyor, önemli olan ihtiyaçları önceden fark edip planlayıp doğru kararlar alıp bunları uygulamaktır. Bundan sonra temel iki önceliğimiz şehrimizi güzelleştirmek ve istihdamı arttırmak olacaktır. Bu yöndeki tüm projeleri destekleyeceğiz. Yukarda bahsettiğim Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Kent Meydanı ve Otoparkların yapımı bunların güzel örnekleridir. Ayrıca ilimize kazandırmış olduğumuz Haserek Kayak Tesisi, Spor ve Kültür alt yapısı ile sosyal ve kültürel hayatı daha da zenginleştirmemiz termal ve yayla başta olmak üzere turizmini geliştirmemiz gerekiyor.

Son dönemlerde Karadeniz ve Akdeniz'de yer altı kaynaklarıyla ilgili gelişmeler tüm ülkenin ana gündem konusu. Türkiye'de enerjide nereye gidiyor? Gelecekte nasıl bir konumda olması bekleniyor?

Kritik mesele sağlanan kaynakların doğru alanlara yönelmesidir. Fiziki ve beşeri altyapı ve kurumsallaşmaya yatırımın yanı sıra, proje finansmanı ile girişimcilik ve yenilikçiliğin desteklenmesi en önemli öncelikler arasında olmaya devam edecektir. Enerji ihtiyacını yenilenebilir ve yerli kaynaklardan karşılayan ülkemiz cari açık sorununu aşacak; sermaye birikimi yetersizliği meselesini geride bırakmış bir ülke olarak, daha hızlı bir şekilde teknolojik atılım yapma imkânına kavuşacaktır.

Doğal kaynakların eğitimli nüfus ve sanayisi olmayan bir ülke için yapacağı etki ile bunlara sahip bir ülkeye yapacağı etki çok farklı.

Salgında sağlık ve imalat kapasitesi ile öne çıkan ülkemiz, finans imkânları ile bu kapasiteyi hızla geliştirme potansiyeli taşımaktadır.

Komşu ülkelerle artan gelirim sonuçlar neler olacak? Ayrıca Avrupa Birliği noktasında bir yaptırım bekleniyor mu? Ya da elde edildiği düşünülen gücün bu anlamda bir kazanımı olacak mı?

Doğu Akdeniz'de gerginliğin müsebbibi, maksimalist ve uluslararası hukuka aykırı eylem ve talepleriyle Yunanistan ve GKRY'dir. Ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve çıkarlarını yok saymaya çalışan bu ikiliye AB'nin birlik dayanışması bahanesiyle koşulsuz destek vermesi, gerginliği daha da tırmandırmaktadır.

AB'nin ülkemizin kendi kıta sahanlığı içinde yaptığı hidrokarbon faaliyetlerini eleştirmesi ve bunları durdurmamızı talep etmesi haddine değildir. Zira AB Adalet Divanı'nın da teyit ettiği üzere, AB'nin bu konuda bir yetkisi yoktur. Bu talep, AB'nin hem kendi müktesebatına hem de uluslararası hukuka aykırıdır.

AB ve AB üyesi ülkeleri, birlik dayanışması bahanesiyle, Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı maksimalist taleplerine destek olmamaya davet ediyoruz.

 Yunanistan bir takımada devleti değildir. Meis başta olmak üzere, Anadolu'ya yakın Yunan adalarının kıta sahanlığına sahip olmaları uluslararası hukuka ve içtihada aykırıdır.

Türkiye her zaman diyalog ve diplomasiye vurgu yaparken AB'nin yaptırım diline başvurması, mevcut sorunların çözümüne yardımcı olmadığı gibi, ülkemizin kararlılığını daha da arttırmaktadır. Türkiye, karşısında kurulan tüm hukuksuz ittifaklara rağmen, kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin çıkarlarını korumaya kararlılıkla devam edecektir.

Meseleye samimiyetle bir çözüm bulunması isteniyorsa, Yunanistan ve GKRY'nin bu durumun artık sürdürülemez olduğunu görmesi arkalarındakilerin yanlış hesaplarıyla hareket etmemeleri gerektiğini anlamaları lazımdır. Sonuç olarak, AB Doğu Akdeniz'de çözüm arzu ediyorsa tarafsız davranmalı ve dürüst bir arabulucu olmalıdır.

Son olarak; siyasette koşulların insanı nereye taşıyacağı bilinmez ancak, siyasi yaşamınızdan sonra yılların tecrübelerini bir kitapta toplamayı düşünüyor musunuz? Veya şiirle olan bağınızdan ötürü, şiir kitabı çıkarma düşünceniz var mı?

 Aktif siyasi yaşamım tamamlandıktan sonra, Allah ömür ve enerji verirse, kitap okuma ve yazmaya daha fazla vakit ayırmayı arzu ediyorum. Sadece siyasi ve teknik konularda değil, şiir başta olmak üzere sanatsal alanlarda da daha fazla zaman ayırmayı düşünüyorum. Şu anda yaptığım işlere yoğunlaşmak durumundayım. Gelecekte inşallah daha rahat bir ortamda bazı çalışmalar yapma imkânı buluruz.

Bu vesileyle, sizlerin aracılığı ile siyasi hayatım boyunca her seçimde desteğini esirgemeyen Bingöl halkına en derin saygılarımı ve muhabbetlerimi sunmak isterim. Her şey bittikten sonra geriye sözler değil yapılan eserler kalacaktır. Okullardan hastanelere üniversiteden havalimanına yollardan köylere verilen hizmetlere, OSB den İŞGEM'e ve küçük sanayiye, spor tesislerinden göletlere SÜTAŞ'tan kentsel dönüşüme, çağrı merkezlerinden doğalgaza ve daha birçok hizmetler için emeği geçenlerden Allah razı olsun denmesi her şeye değer. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a ve AK Partiye bana bu hizmetlerde bir nebzede olsa katkıda bulunma imkânı verdikleri için Bingöl halkı adına şükranlarımı sunarım. İnşallah bizden çok daha fazla avantajlı şartlarda yetişen yeni nesiller bu hizmetleri çok daha ileriye taşıyacaklardır. Kim ne derse desin Bingöl ve Bingöllüler kabuğunu kırmış ve büyük bir değişim sürecini başarıyla yaşamışlardır. Önümüzdeki dönem bu süreci çok daha ileri taşımak için hep birlikte gayret etmeye devam etmeliyiz. Hangi kesimden olursa olsun yetişmiş insanımızın kıymetini bilerek birbirimize muhabbet içinde yaklaşarak bu geleceği inşa edeceğiz. Gençlere ve yeni nesillere güvenimiz tamdır. Onlar bizim eksikliğimizi tamamlayacak, düşünemediğimiz ve ya yapamadığımız nice yeni hizmetlere ve gelişmelere imza atacaklardır. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Kaynak: Detay Dergisi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63654)
23 Ekim 2020 Cuma 10:14
Anlaşılan Bingöl halkı yeni yüzler istiyor. Mevcut ve eski hep aynı yüzlerden bıkmış. Bunu önümüzdeki seçim gösterecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63652)
23 Ekim 2020 Cuma 10:06
Belediye başkanı kesinlikle iş yapması için teknik olmalı. Yani iş bilmeli. Hizmet üretme teknik düşünmeyle olur. O yüzden bir türlü Bingölde çark dönmüyor. Hiç memlekette böyle birileri yok mu?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63495)
20 Ekim 2020 Salı 12:40
Kiralar neden yatmadi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63473)
20 Ekim 2020 Salı 00:44
İşsiziz be işsiz duyun sağır mısın ey halk işsizlik artıyor çözüm bulalım yaratıcı olalım artık ondan bundan bi şey beklemeyelim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63455)
19 Ekim 2020 Pazartesi 20:07
Bence Siyaseti Bıraktığınızda , EN ÇABUK UNUTULAN SİYASETÇİ OLACAKSINIZ .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63448)
19 Ekim 2020 Pazartesi 15:36
Ne bir sozunuz var ne bir eseriniz! Ulkeyi batirdiniz, 10 torba un alip seneyi geciririm diyordum, resmen ocagimizi sondurdunuz onu bile beceremiyrz artik
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63441)
19 Ekim 2020 Pazartesi 09:39
allah aşkına akp sempatizanları hariç, hangi bingöllünün size güveni var .insanlar artık uyandı sayın cevdet yılmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63438)
19 Ekim 2020 Pazartesi 09:09
MAŞALLAH Bingöl herdaim sizinle gurur duyuyor. Syenizde Bingöl halkı her hizmeti aldı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63437)
19 Ekim 2020 Pazartesi 09:07
Sn. Vekilim Bingöl'ün hiçbir sorunu yok ve kalmamıştır. Sizlere ne kadar teşekkürler etsek azdır.
Feyzi vekil beyle uyumunuz da harika. Durmak yok devam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63436)
19 Ekim 2020 Pazartesi 09:02
Bingöl siyasi tarihinin en büyük siyasetçisi sin. Bingöl'de aşiret siyasetini ve yıllarca TBMM' yan gelip yatan ve memleket adına bir bir çivi bile çakamayan siyaset anlayışını bertaraf ettin ya. Helal olsun.
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın