Yılmaz: Söz değil, eserler kalacak! | HABER YORUMLARI
Yılmaz: 'Bizim siyaset anlayışımızın merkezinde kısa vadeli politik söylemler ve günlük kısır çekişmeler değil, hizmet üretmek ve memleketimize katma değer sağlamak var. Bundan sonra temel iki önceliğimiz şehrimizi güzelleştirmek ve istihdamı arttırmak olacaktır. Bu yöndeki tüm projeleri destekleyeceğiz.'
2011de SolHan da süt işleme tesisi kurulum çalışmamız vardı.Millet vekilimiz Cevdet Yılmaz o zaman ki valiyle üretime daha başlamamıştık ziyaretleri oldu.Bana şu soruyu sordu süt bulabilecekmisiniz merak ediyorum Sütaş bingöle yatırıma başlarken süt bulabicekmisiniz sordumu sormamıştır.Yerelde kalkınmayı hiç bir zaman benimsenediler.Cevdet bey bakan olurken en çok sevinenlerdendim.Sütaş da süt işine başlarken böyle büyük başlamadı Yerelde kalkınmadan neden çekinir oldu merak etmememek elde değil..
Para musluğunun başına verdiler seni senin yapman gereken şuydu; 1.getirdiğin belediye başkanları bir işe yaramadan gitiler. 2.atadığın resmi kurum amirleri liyakatsız ve bölgecilikten ibaret olduklarından içi boş kişilerden oldular . Oysa yapman gereken işini bilen disiplinli liyakatlı ve çalışkan kişilerden hem beledibe hem diğer kurumlara yönetici görevlendirecek ve talimat verecektin herkes kurumu ile alakalı bingöle yapılabilecek mega projeler üretsin getirsin diyecektin ve yatırğma alıp takip ettirecektin.mesela deprem bölgesiyiz tüm resmi kurum binalarını yenile, çapakçur vadisi pdojesi
Sayın bakana bir bingöllü olarak teşşekkür ediyorum maalesef kısır döngü denen kendi siyasi heves veya kazancın özel olmayınca karalama olarak kendini gösterir
Olumlu ve olumsuz taraflarınızı yazmak istiyorum, belki okursunuz diye; Olumlu Eserleriniz; 1-Sütaş, Tekstil fabrikaları, Üniversiteye Yatırımlar, Çap. Köprüsü, İl dışındaki memur tayinleri Olumsuz eserleriniz; Maalesef harf karakteri yetmediğinden sadece ikisini yazıyorum; 1-Bingöl'de tek adam olmak için, Ak Partiyi parçalamanız(Bingöl'deki son seçim sonucu bunun kanıtı), 2-Kamuya alımlarda Adaletsizlikte çığır açmanız. (Son örnek, belediyeye alınan liyakat ehli! kodamanların yiğenleri)
Boş laflara karnımız tok İşsiz ve perişanız ama projeler havada uçuşuyor işe giren yine belli kesim. Sıkıldım bu tür şeylerden taşına toprağına kurban olduğum Avrupa orda insanlık var eşitlik var.
Ekonomik sıkıntı ve problemler milleti canimdan bezdirdi. Türk parası değer kaybında dibe vurmuş... Yap islet devret modeli ile dolar bazlı yaptığınız yatırımlar var kullandığınız telefondan ve bindiğiniz araclara kadar hersey dolar, ama bakan Albayrak dolar ve euro ile ilgilenmiyorum diyor... Zamanında övündüğünüz dis politika ve dis borçlanmalar turkiyeyi iflasin eşiğine suruklemis hala çıkıp nelerden bahsediyorsunuz.
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
09.09.2026
13:28
Sahası Yok, Sponsoru Yok! 12Bingölspor'dan Sert Manifesto
Sahasız, sponsorsuz ve desteksiz bırakıldığını açıklayan 12 Bingölspor yönetimi, sert bir manifesto yayımladı. Yönetim, 'Hem evimizi yıktılar hem ocağımızı söndürdüler' derken, farklı kentlerde stat arayışlarında karşılaştıkları sorunları da kamuoyuyla paylaştı. Bingöllü iş insanlarının başka kulüplere sponsor olurken kendi memleketlerinin takımına sırt çevirmesine tepki gösteren yönetim, 'Konu 12Bingölspor olunca bir anda mali sıkıntıları öne sürüyorlar' dedi.
08.09.2026
19:18
MHP Bingöl'de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül'de
Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı, 15. Olağan İl Kongresi'ni 11 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Kongre, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın