Bir ilin isminin değiştirilmesi, o ilde yaşayan halkın çoğunluğunun talebi ve isteğiyle olmalıdır diyen Sözen, Bingöl halkının bu teklifi kabul etmediğini vurguladı ve Balukene seslendi: Ne yaptınız da halk adına karar verme yetkisini kendinizde buluyorsunuz?
bingöl ismi şehirlerin isimlerin engüzelidirdeyişiminide istemiyoruz yapılacak başka bir işiniz kalmadımı düzağaç köprüsü için uğraşmaya bak bu isim halkındır
biz bingöl lün ismini seviyoruz bingöl en güzel şehir isimlerinden biridir deyiştirilmesini istmiyoruz kimsenini de hakı yoktur başka meselelerle ilgilenin başka işiniz kalmadımı mesels düzağaç köprüsü için grnsoru verebilirsin
bdp bu bölgeye ne kazandırmış diye soruyor ziya efendi. bugün sen ve sülalen rahatça zazaca konuşabiliyorsanız bu bdp ve bu davanın onurlu insanları sayesinde olmuştur. biz barış istiyoruz peki sen ne istiyorsun. kan istiyorsun, rant istiyorsun, savaş sürsün istiyorsun. barış gayeleri seni rahatsız ediyor ve bu olumsuz durumu yeni rant kapıları açarak kapatmak istiyorsun. bu yüzden yandaşlığa terfi ediyorsun.
Bir bingollu olarak bu yazilanlardan utaniyorum sayin baluken hic olmasa kendi amaci icin calisiyor adam bi oneri vermis iceri ve bu oneri icinde bir birinizi rencide edecek kadar onemli bisi deilgelelim isme benim dilimdeki gibi colig olmadiktan sonra ne olursa olsun asil isim bence coligdir baska isimde gecerli dekldir banane kurmanca ve turce isimden ben zazaca isi. Istiyorum okadar
ben idris balukeni tanimam ama adam o kadarda kotu biri deil onun icin sanalda olsa 1000 dusun 1 yazin
Dedelereninden bile utanmazlar.. atalarimiz ne zaman bingol demistir.hep cewlikti bingol.. nufus cuzdanlarina bakin dogum yeri cewlik yaziyor... aslini inkar eden haramzadedir. HZ.ALI
Gidin Bingöl Toplum Sağlığı merkezindeki onurlu insanlara sorun işe geliyor muydu gelmiyor muydu?
Şimdi Ankara'ya aldıklarında aldığı parayı helal mi ediyordu. Hatta şimdi gidin bakın orada başka kimler işe gitmiyor. Amirlerinden de ses çıkmıyor. :) Kürtlere hakaret etsin de işe gitmese de olur yani...
ziya efendi bingöl isminin esas olmadigini bingöl olmadigini ..... bile ögrenmis ve bundan her turlü canli varliklarin haberi var iken sen kimsininki kalkip sayin milletvekiline öyle bir atifta bulunuyorsunuz sömürgeci fasist irk devletinin asmilasyonu sonucu bölgede tum ilerimiz köylerimiz kasabalarimiz sularimizin sokaklarimizin ismi degismedimi beliki sizdeki anlayis celadina duskun halk gercegine ters ici bos bir kisiliktirki siz öyle bir aciklama geregi duymussunuz bingöl CEWLIKTIR VE cewlik kalacak
Ziya beyi kalben destekliyorum idris bey sen basta verdgn sözleri yerine getr bizde söz namustur efendi m.vekli olmadan once terorden dolayı herhangi bi olay oldugnda dksnda ıstıfamı basarım demiştn koskoca canlı bombayı getrıp kendi memlktnde patlatp kendı hemserılernı oldrdugnde nıe kalkıp açklama yapma geregı duymadın biz size deil oy bir bardk su bıle vermeyız bingölün adının deısmesyle ılgılenecek olan en son adamsn bize bingöl iyidir...
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada otomobil çalan 2 şüpheli yakalandı.
14.05.2025
15:26
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
14.05.2025
09:47
Genç'te ilk kez yapıldı!
Genç Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen İnguinal Herni ameliyatını sağlık hizmetlerindeki kalite artışı olarak yorumlayan Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Bu tür operasyonlar, vatandaşlarımızın daha önce sevk edildiği merkezlerde yapılabilen işlemlerin artık yerinde gerçekleştirilebildiğini göstermektedir' dedi.
14.05.2025
09:16
Bingöl'de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Daha fazla yolcu taşımak için aşırı hızlı kullanılan ticari taksilerin yol açtığı kazalar bir yana, hurdaya dönmüş araçlar bir türlü yenilenmiyor, birden fazla farklı yolcu alınarak taksi-dolmuş hizmeti veriliyor! Onlarca şikâyete rağmen ne denetleyen var ne de duruma el atan!
13.05.2025
21:59
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın