Bir ilin isminin değiştirilmesi, o ilde yaşayan halkın çoğunluğunun talebi ve isteğiyle olmalıdır diyen Sözen, Bingöl halkının bu teklifi kabul etmediğini vurguladı ve Balukene seslendi: Ne yaptınız da halk adına karar verme yetkisini kendinizde buluyorsunuz?
ZİYA SÖZENE AYNEN KATILIYORUM şuanki balukken bazlarını işaretiyle hareket ediyorsa balukeni BU SAATEN SONRA ZAZA LAR TANIMIYACAKTIR EYER SEN GÜWEÇLİLİSEN BEN DE AZLIYIM YAW KÖYLÜM BAŞKA İŞİN YOKMU YOK cawağçur ÇEWLİK OLSUN ÇEWLİK KARINDOYURMUYOR BİNGÖL SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUN BİRİLERİNİN SÖLEMELERİYLE HAREKET ETME BALUK KEN ÖZÜNE DÖN BİNGÖL BİNGÖLDÜR ŞAYET BEYENMİYOSAN O SENİN SORUNUN
ziya sözen senin karşıyaka 'Dükkan'ın yokmuyudu sn rekabet mevzunu lise tahsilli deilmisin ?
Bnigölde yada türiyede yüzelerce binlerce üniversite mevzunu aç kalmamak adına lokantada orda burda çalışırken sn lise diplomasıyla nasıl AİLECE (bütün kardeşlerin) memur oluyorsun bunu açıkla önce ????
biz zaza ca isim istiyorsak ismimiz çowlk olmalı İdris beye gelince gerçekten bingölün her şeyi ile ilgilenen bir hemşehrimizdir. ama yaptırım gücü yok. olmasada karınnca kararınca bingöl için uğraştığına şahitlik ederim.
Degerli bingol halki. İdris baluken 260 bin kisi adin konusup bongolluleri uzmustur. Ziya beye glince, bu konuyu buraya tasidigi icin tesekkur ediyorum. Zaza olan bir halki kürtce bir isimle anmak.ne kadar etik.degilse, 260 bin kisi cinde 35000 oy alan birinin cikip kendi basina haret etmesid bir o kadar etik.degildir. idris baliken ....... Bu halk seni bos yeremuhalefet yapasin diye secmedi.
Bingöllü nick ile yazan arkadaş Ziya SÖZEN'İN Üniversite mezunu olduğunu ve yüksek lisans yaptığını biliyormu.hani diyorlar ya ev sahibi hırsıdan önce cehenneme gider.arkadaşın da öyle birşey olmuş.Kaldı ki her okuyan adam olsaydı yada her okumayan adam değil deseydik ozaman bugün AK Partinin başında Ali Babacan veya başkasının olması lazımdı.önemli olan adam gibi adam olmaktır.Sanırım bu şiiri okusanız iyi edersiniz.
Mutluluğum kendimde, sizde değil.
Yalnızca gelgeç olduğunuz için değil,
olmadığım gibi olmamı istediğiniz için de
Allah aşkına bir konuda birşey yazarken araştırmadan doğru bilgi sahibi olmadan yazmayın.Ziya SÖZEN Ankara da içişleri Baknalığında çalışıyor.Birisi yazmış halk sağlığındaki işine niye gitmiyorsun.Kimisi diyor aldığın korucu maaşı helal mi.Bu adam korucu değil ki.Bingöl ismine gelince referandum yapılıp yapılmamasına da halkımız karar vermeli.Buna en son kara verecek kişi Bingöl de İdris Baluken dir.Bu tür yaklaşımlar değiştirilmesi gerekli olan yerlerin isimlerini de gölgede bırakır.Barış ortamında BDP nin son ve beyhude çırpınışları işe yaram
Ülkemizde bayrağı taşıyan vatansever,atatürk roxeti takan atatürkçü olursa,asker cenazesini taşıyıp şehitler ölmez vatan bölünmez deyip nara atan zihniyet cebinden başka bir şey düşünmemiştir...muhalefetin de bir ahlakı var dr.idrisi sevmeye bilirsin lakin herşeye karşı gelirsen halk sana dönüp tamam anladık seni ziya bey idris bey 36500 oy aldı sen sendikanı toplasan o kadar nufusa sahip değil der....senin dr.idrise muhalefet etmen için önce 6yıl ünv+4 yıl uzmanlık oku ondan sonra denk olursunuz...
Şunu da eklemeliyim. 'Cahil Siyaseti' malzemesi olarak kullandığınız 'Çewlik' ismi, bugün muhafazakar zaza halkı olarak tanımladığınız halkın bizzat talebidir. Kendi halkınızı tanımadan bir daha demeç vermeyin, rezil olursunuz. Madem dediğiniz doğruysa, buyurun halk oylaması yapalım. Allah, içinize bir gra dahi olsun VİCDAN koysun EL İNSAF... Nasıl hesap vereceğimizi unutmayalım !
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın