Bir ilin isminin değiştirilmesi, o ilde yaşayan halkın çoğunluğunun talebi ve isteğiyle olmalıdır diyen Sözen, Bingöl halkının bu teklifi kabul etmediğini vurguladı ve Balukene seslendi: Ne yaptınız da halk adına karar verme yetkisini kendinizde buluyorsunuz?
Abi kurbanın olayım bu insanı haber yapmayın ...Yalvarıyorum Allah (c.c) Muhammed (s.a.v) aşkına yapmayın prim vermeyin yahu usandık para ile siyaset yapanlardan, cahil insanların demeçlerini görmekten..
Sözen kimin temsilciside, kalkmis milletin vekiline ne yapip yapmayacagini anlatmaya calisiyor. Önce sayin Baluken'den konusurken ayaga kalkip önünü ilikliyeceksin, sonra söz hakki isteyip, izin verilirse konusacaksin!!! Senin gibi yersiz konusanlar yüzünden Bingöl'de gelisme olmuyor. Kan, gözyaşı, aş, iş ve fabrikayi şimdiye kadar meclise gönderdigin hangi vekiline ve seçtiğin hangi hükümete sordunda, kalkmışsın ilk dönem onurlu Cewliklilerin vekiline soruyorsun?
ilk defa ziya sözen beye katılıyorum. bingölün yüzlerce sorunu varken ismine takılıp kalmak büyük bir handikaptır.önce diğer önemli sorunlar halledilmeli,eğer bu konuda bingöl halkının büyük bir isteği varsa buda bingöl genelindeki bir halk oylaması ile değerlendirilebilir...benim şahsi fikrim adına destanlar yazılmış olan BİNGÖL isminin korunmasıdır.....
doğru siz bugune devlet gıbı halka para vererekmı ıdolojılerıne sahıp cıktınız sız mutaıtler gıbı ıs sozumu verdınız sız devletın koruculara werdıgı parayımı verdınız degılmı ??? hersey para degılmı sözen ?? adama bak tepkı gosterdıgı konuya kendısıde katılıyor , gelmıs dıyorkı ıdrıs bey halkamı sordu anketmı yaptıda ısımı degıstırme kararı aldı dıger taraftanda cıkıp dıyorkı bıngol halkı bı ısımle ozdenleşti kabul ettı... sen nerden bu kanıya vardın sozen anlatsana anketmı yaptın ????
yine her zamanki isminin hakkını vermeyi başarmış ziyaaaa... İdris hoca çewligten seçilmeden önce ben size bunu yapacam bu yatırımın sözünü veriyorum demedi. onurlu bir barış için mücadele edeceğim dedi ve çewlig ten barış güvercinimizi ankara yolladık. Barış için çabalı barış için mücadele etti bunun yanında bingöl halkının en büyük sesi oldu mecliste her sorunu gündemleştirdi. o Çewlig halkının gururdur onudur. Çewligin milletvekilidir sizin gibi aslını inkar eden kendini yok sayanalrın deil. Çewlig BDP BDP Çewlig'tir.
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
31.08.2026
05:13
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümü kutlandı
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Vali Cahit Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bülent Baykal ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Atatürk Büstü'ne çelenk sundu.
31.08.2026
05:12
Genç Murat Aslanları'ndan Şile'de çifte başarı
İstanbul Şile'de düzenlenen ANALİG Türkiye Rafting Yarışları'nda Bingöl'ü temsil eden Genç Murat Aslanları Rafting Takımı, kadınlar ve mix kategorilerinde ikincilik elde etti. 31 takımın mücadele ettiği organizasyonda Bingöl ekibi erkekler kategorisini ise dördüncü sırada tamamladı.
29.08.2026
04:09
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın