Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Seçimleri yoğun katılımla tamamlandı. Seçime beyaz listeyle giren mevcut Başkan Mahmut Ayas grubundan çıkamayarak yarışı noktalarken, mavi listeler ağırlıklı olarak kazandı. Seçim sonucu şöyle;
2- Türkiye geneli iş yapan iki (2) zincir marketler gurubunun geçmişte ilkesel anlamda Türkiye genelinde girmediği seçimlere bu yıl Bingöl'de girmiştir. Firmaların seçimlere girmesi haklarıdır, yalnız bir kişin 20-50-100 oy kullanması mevzuat açısından sorun teşkil etmese de vicdanen etik olmasa gerek...Şahsen ilimiz Gıda Gurubuna seslenmek istiyorum, bu HEPİNİZ İÇİN SORUN olması ve sorunlar teşkil edecek bir durumdur. Saygılarımla
1-Bingöl Ticaret Sanayi Odası Seçimlerinde Bingöl halkının, esnaflarının ve belki de oy kullanan seçmenlerin bilmediği veya önemsemediği en önemli konu seçim guruplarından olan 'Gıda Gurubu' seçimidir. İki gurup olarak (Mavi-Beyaz) girilen seçimde yerel (İl içi) anlamda üst düzeyde birbirine olan muhabbetleri, dostlukları ve arkadaşlıkları aynı zamanda birbiriyle iş yapan iş insanlarıdır. Herkesin herhangi bir işten sonra söylediği ve tabii ki söylenmesi gereken 'Her şeyin hayırlısı' sözü en güzel temennidir. Burada bilinmesi gereken husus ;
2 DÖNEM BAŞKANDI BİR TANE ESNAF ONU TANIMIYORDU..PANDEMİ DÖNEMİ VE BU EKONOMİK KRİZDE NE YAPTI ESNAF İÇİN..ESKİ BAŞKAN GİTTİ EN ÇOK ONA SEVİNDİM..GİDİYORSUN HİÇ BİRŞEY DEMEDEN ARKADANA BAKMADAN YAR SAÇLARIN LÜLE LÜLE SANA GÜLE GÜLE...
İşin bence hakkı budur. Genç ve çevre illerden hizmet için bu kamu kurum müdürleri de olmak üzere söylüyorum. Genç ilçesinin mantığı memlekette tanınmak için aday olur. hizmet için değil.
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
13.07.2026
01:48
Solhan'daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yapılması planlanan Kaynak Güneş Enerji Santrali (GES) ve Elektrik Depolama Tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında halkın katılımı toplantısı düzenlenecek.
13.07.2026
01:46
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belde Belediyesi, taş duvar, kilitli parke, kamelya ve çevre düzenlemesini kapsayan yapım işi için 22 Temmuz'da ihaleye çıkacak. Çalışmaların 90 gün içinde tamamlanması planlanıyor.
12.07.2026
22:10
Bingöl'de maden faaliyetlerine tepki: 'Toprağımızı ve suyumuzu savunacağız'
Kiğı'da bir araya gelen çevre platformları ve sivil toplum kuruluşları, Bingöl'de yürütülen ve planlanan madencilik faaliyetlerine tepki gösterdi. Platform temsilcileri, doğa ve su kaynaklarının tehdit altında olduğunu savunarak hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.
12.07.2026
22:08
'Kürt böreğinin mucidi' Rengo Mehmet'in büstü doğduğu köyde açıldı
Kürt böreğinin mucidi olarak bilinen ve 'Rengo Mehmet' lakabıyla tanınan Mehmet Alkan'ın büstü, Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı doğduğu Billice köyünde düzenlenen törenle açıldı. Programda katılımcılara Kürt böreği ikram edildi.
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yuvasından defalarca düşen yavru leylek, vatandaşların tüm çabasına rağmen yuvada tutunamayınca doğal yaşam alanına bırakıldı.
12.07.2026
22:06
Bingöl'de seyir halindeki otomobil alev alev yandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeyken motor bölümünden alev alan otomobil, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın