Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Seçimleri yoğun katılımla tamamlandı. Seçime beyaz listeyle giren mevcut Başkan Mahmut Ayas grubundan çıkamayarak yarışı noktalarken, mavi listeler ağırlıklı olarak kazandı. Seçim sonucu şöyle;
2- Türkiye geneli iş yapan iki (2) zincir marketler gurubunun geçmişte ilkesel anlamda Türkiye genelinde girmediği seçimlere bu yıl Bingöl'de girmiştir. Firmaların seçimlere girmesi haklarıdır, yalnız bir kişin 20-50-100 oy kullanması mevzuat açısından sorun teşkil etmese de vicdanen etik olmasa gerek...Şahsen ilimiz Gıda Gurubuna seslenmek istiyorum, bu HEPİNİZ İÇİN SORUN olması ve sorunlar teşkil edecek bir durumdur. Saygılarımla
1-Bingöl Ticaret Sanayi Odası Seçimlerinde Bingöl halkının, esnaflarının ve belki de oy kullanan seçmenlerin bilmediği veya önemsemediği en önemli konu seçim guruplarından olan 'Gıda Gurubu' seçimidir. İki gurup olarak (Mavi-Beyaz) girilen seçimde yerel (İl içi) anlamda üst düzeyde birbirine olan muhabbetleri, dostlukları ve arkadaşlıkları aynı zamanda birbiriyle iş yapan iş insanlarıdır. Herkesin herhangi bir işten sonra söylediği ve tabii ki söylenmesi gereken 'Her şeyin hayırlısı' sözü en güzel temennidir. Burada bilinmesi gereken husus ;
2 DÖNEM BAŞKANDI BİR TANE ESNAF ONU TANIMIYORDU..PANDEMİ DÖNEMİ VE BU EKONOMİK KRİZDE NE YAPTI ESNAF İÇİN..ESKİ BAŞKAN GİTTİ EN ÇOK ONA SEVİNDİM..GİDİYORSUN HİÇ BİRŞEY DEMEDEN ARKADANA BAKMADAN YAR SAÇLARIN LÜLE LÜLE SANA GÜLE GÜLE...
İşin bence hakkı budur. Genç ve çevre illerden hizmet için bu kamu kurum müdürleri de olmak üzere söylüyorum. Genç ilçesinin mantığı memlekette tanınmak için aday olur. hizmet için değil.
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
04.09.2026
23:43
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
BDDK'nın tasarruf finansman şirketlerine yönelik yeni düzenlemeleri 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek. Yeni dönemde sözleşme sayısından finansman limitlerine, yüksek tutarlı sözleşmelerden şirketlerin fon kullanımına kadar birçok alanda değişiklik uygulanacak.
04.09.2026
23:42
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında bağımlılıkla mücadele ve iyileştirme kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, denetimli serbestlik hizmetinden yararlanan bireylerin Sağlıklı Hayat Merkezi hizmetlerinden faydalanması ve sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
04.09.2026
23:40
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik'ten 'kalite' vurgusu
Karlıova Aşağı Yağmurlu Grup Yolu'nda devam eden BSK asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Valisi Cahit Çelik, çalışmaların planlanan takvim içinde ve yüksek kalite standardıyla tamamlanması talimatını verdi.
04.09.2026
23:38
AK Parti'den Bingöl'ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve İl Teşkilatı, kent merkezi ve ilçelerde tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarını açıkladı. Çalışmada yeni hastaneden uzman hekim kadrolarına kadar çok sayıda yatırım başlığı yer aldı.
04.09.2026
23:37
BİNAŞ'tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt: 'Dava süreci henüz sona ermedi'
BİNAŞ Yönetim Kurulu, Bingöl Valiliği'nin Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait taşınmazların satış sürecine ilişkin açıklamasına cevap verdi. Yönetim, yerel mahkeme kararının kesinleşmediğini ve istinaf incelemesinin sürdüğünü belirterek, satışların hukuka uygunluğunun yalnızca mahkeme kararına atıfla kesinleşmiş gibi sunulamayacağını savundu.
04.09.2026
23:35
Bingöl balı için küresel vizyon çağrısı
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, Bingöl balının uluslararası alanda daha güçlü tanıtılması için Bingöl Üniversitesi'ne çağrıda bulundu. Salcı, üniversitenin akademik gücü ile üreticilerin saha tecrübesinin buluşturulması halinde Bingöl'ün bal ve arıcılık alanında uluslararası bir merkez haline gelebileceğini söyledi.
03.09.2026
23:38
Bingöl Yem-Süt'te kritik süreç tamamlandı: Taşınmazlar satıldı, gelir İl Özel İdaresi'ne aktarıldı
Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait Merkez Saray Mahallesi'ndeki iki taşınmazın satış ve devir süreci tamamlandı. Bingöl Valiliği, ihale sürecine ilişkin açılan davanın mahkeme tarafından reddedildiğini, satış bedelinin tahsil edildiğini ve Bingöl İl Özel İdaresi'ne düşen payın ilgili hesaplara aktarıldığını açıkladı.
03.09.2026
23:37
Bingöl'de araç dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kontrolden çıkarak dereye uçan araçta bulunan 5 kişiden 1'i hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ekiplerin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
03.09.2026
23:35
Bingöllüler memleketine dönse nüfusumuz kaç olurdu?
TÜİK'in 'herkes memleketine dönseydi' simülasyonunda Bingöl'ün nasıl bir nüfusa ulaşacağı hesaplandı. Bingöllüler memleketine dönseydi kentte nasıl bir nüfus tablosu ortaya çıkardı? İşte yanıtı ve Bingöl'ün Türkiye'deki sıralaması…
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın