'Vandallar kırıp dökse de biz çalışmaktan yorulmayız' | HABER YORUMLARI
Tahrip edilen parkların onarılma çalışmalarının devam ettiğini belirten Bingöl Belediyesi: 'Vandallar kırıp dökse de biz çalışmaktan, yenilemekten yorulmayız' açıklamasını yaptı.
Parka zarar verenlere , verdikleri zarar ödetilmelidir.Çünkü bu parklar bizlerin parası ile yapılıyor. Özellikle gençler zarar veriyor, ancak ailelerine sorarsanız bize kul hakkı ile ilgili ders vermeye kalkarlar.
@Misafir Kullanıcı Malesef, bu ülkede sahiplenme ve aidiyet duygusu yok. insanlar sınırsızca istemeyi biliyor ancak fedakarlık ve sahiplenme noktasında büyük sorunlar var. Yani bu ülkenin, üzerine inşa edildiği kuruluş felsefesi ve temel ilkeleriyle toplumun her kesiminin sorunları var. ve tabi siyasi bölünmüşlükler de eklenince, insanlar sahiplenip düzeltmekten, çözüm önerilerinde bulunup sorunların çözümüne katkıda bulunmaktan ziyade, zarar verip yıkmayı, kırıp dökmeyi seçiyor malesef.
@Misafir Kullanıcı Bence hiçbir akla hizmet ettikleri yok bu rezilligi yapanların bu sorun toplumun her kesiminden insanlarda var sadece belli bazı kesimlere mal etmek çok büyük yanlıs olur ver sorunun temelinden uzaklaştırır bizleri. Asıl biz toplum olarak neden gerek kamusal alanlarda gerek parklarımız gibi sosyal alanlarımızda kendi şahsi malımıza mülkümüze verdiğimiz değeri vermekten kendimizi alıkoyuyoruz toplum olarak neden bunca emeği kendimizin gibi sahiplenmiyoruz bunun sebebini sosyologlarla bu işin ehli insanlarla enine boyuna araştırılarak insanlar bilinçlendirilmeli.
Yeni mahalle ve mirzanda insnlara park çok görülmekte tek bir park dahi yok yazıklar olsun. Bu ayrımcılık ne zaman bitecek be müslümanlar yazık gerçekten
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.