KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Başkan Arıkan yeni dönem için ne vadediyor? İşte 41 projesi…

Proje Tanıtım Lansmanında 41 yeni projesini açıklayan Bingöl Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Erdal Arıkan; 'Depreme dirençli, yeşilin hâkim olduğu, çevreci ve insan odaklı bir şehir inşa ederken, sosyal ve kültürel alanlarda da yepyeni bir vizyonun temellerini yükselteceğiz' dedi. Arıkan'ın askeri alanın dönüşümüne dair vizyon projesi ise büyük heyecan uyandırdı.

Başkan Arıkan yeni dönem için ne vadediyor? İşte 41 projesi…
29 ŞUBAT 2024 PERŞEMBE 22:44
32
4261
51
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Erdal Arıkan'ın “Bingöl için 41 dev proje” temalı proje tanıtım toplantısı, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlendi.

AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata ile İl Başkanı Yılmaz Seven'in selamlama konuşması yaptığı programda kürsüye çıkan Başkan Arıkan, 41 yeni projesini sinevizyon eşliğinde katılımcılara hem tanıttı hem de detaylarını anlattı.

VİZYON PROJESİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye Yüzyılı Vizyonu kapsamında sunumu yapılan ve destekleneceği belirtilen Bingöl Vizyon Projesinin görsel ve içeriklerini paylaşan Başkan Arıkan, bu kapsamda yapılacakları şöyle sıraladı;

“Bingöl Belediyesi yanındaki 20 dönümlük alan, altında 3 katlı kapalı otopark olacak ve üst kısmı da sosyal donatıları tamamlanarak bir meydana dönüştürülecek. Şeyh Ahmet'e doğru belediyemize devredilecek 300 dönümlük askeri alanda da konut ve ticari alanlar inşa edilecek, bu alan içerisinde şehir parkı, millet kıraathanesi, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, voleybol, basketbol ve 2 adet tenis kortu ile kafeterya da yer alacak. Yine aynı alan içerisinde Bingöl Belediyesi Sosyal Tesisleri inşa edilecek. Yeni Mahalle girişindeki halk otobüsü toplanma merkezi de askeri alanın yan kısmında belirlenen bölgeye yeni ve modern şekilde konuşlandırılacak. İki adet cami ve üç okul alanı yer alacak. Yeni kavşak, alternatif yollar, 2 katlı bahçeli ticari alanlar ve araç üstgeçidi de vizyon projemiz kapsamında hayata geçirilecek. Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi, 2 adet Bingöl Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi de vizyon projemiz dahilinde kıymetli halkımızın hizmetine sunulacak. Yeşilin ağırlıklı olacağı bu proje Bingöl'ümüzü Türkiye Yüzyılına yakışır bir konuma taşıyacak ve gelecek nesillere büyük miras olacak.”

'DEPREME DİRENÇLİ KENT' VURGUSU

Bingöl'ün en önemli önceliklerinden birinin deprem konusu olduğunu vurgulayan Başkan Arıkan, yeni çalışma sayesinde Bingöl merkezin fay hatlarını da gösteren haritanın çıkarılacağını, sıvılaşmanın oluşabileceği alanların belirleneceğini ve imar planlamalarının bu eksende şekilleneceğinin altını çizdi.

Maden Sokak, eski Hal ve çarşı merkezinin bazı bölümlerinin kapsayan dönüşüm projesine de değinen Arıkan, Yeni, Mirzan, Yeşilyurt ile Saray mahallelerinin de kentsel dönüşüm ya da yerinde dönüşüm projeleriyle depreme dirençli yerleşim alanlarına dönüştürüleceğini ifade etti.

Depreme hazırlık kapsamında Bingöl-Genç yolu AFAD Müdürlüğü karşısındaki alanın altyapısını hazırlayıp konteynerlerin konulabileceği şekilde düzenleyeceklerini de dile getiren Başkan Arıkan; “Yeni İtfaiye Binamızı yaparken burayı aynı zamanda olası afetlerde en önemli kriz merkezi olarak da kullanacağız. Yine bu alanda arama kurtarma faaliyeti yürüten sivil toplum örgütlerimizin malzeme depolarını yapacağız. Arama kurtarma aracımızı da alarak tüm hazırlıklarımı tamamlayacağız. Ayrıca inşa ettiğimiz ve edeceğimiz parklarımızı da deprem sonrasında toplanma alanları olarak değerlendireceğiz. Hedefimiz, kentsel ve yerinde dönüşümlerin yanı sıra deprem sonrasında da aksaklıkları minimize edecek çalışmaları süratle hazır hale getirmektir. Bingöl'ümüzü depreme dirençli kent olarak inşa etmekte kararlıyız” şeklinde konuştu.

DİĞER PROJELERİ;

Vizyon projesinin tüm detaylarını özetleyen Başkan Arıkan'ın diğer 40 projesi ise başlıklar halinde şöyle;

2- Gülbahar Barajı Sosyal Yaşam Alanı Projesi

3- Aşağı Çarşı İsfahan Bey Köprüsü ve Yaya Yolu Projesi

4- Yürüyen Merdiven Projesi

5- Bingöl Seyir Terası Projesi

6- Bingöl Ticaret Merkezi Projesi

7- Çarşı Kentsel Dönüşüm Projesi

8- Kültür-Hastane Bağlantı Köprüsü Projesi

9- Şeyh Ahmet Mesire Alanı Projesi

10- 2. Etap Yamaç Projesi

11- Kültür Kavşağı Üstgeçit Projesi

12- Saray Park Projesi

13- Tır ve İş Makinaları Otoparkı Projesi

14- Beşyol Park Projesi

15- Açık Pazar Alanı ve Nikah Salonu Projesi

16- Kapalı Köy Pazarı

17- Kültür ve Sanat Merkezi Projesi

18- Modern Üstgeçit Projesi

19- Semt Pazarları Projesi

20- Genç Mekân

21- Kent Müzesi Projesi

22- Az Tepesi Seyir Terası Projesi

23- Yeni Sebze Hali, Toptancılar ve Galericiler Sitesi Projesi

24- Merkez Taziye Evi Projesi

25- Modern Muhtarlık Binaları Projesi

26- Yeni Kentsel Dönüşüm Projeleri

27- Kadın Taziye Evleri Projesi

28- Bilim Merkezi Projesi

29- Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi

30- Halk Ekmek Fabrikası Projesi

31- Yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Acil Afet Lojistik Merkezi

32- Hasta Konukevi Projesi

33- Arıcılık Müzesi Projesi

34- Mahalle Tipi Gençlik Merkezleri

35- Akıllı Kent Bingöl Projesi

36- Alternatif Yenilenebilir Enerji Kaynakları

38- Dirençli Kent Projesi

39- Bahçeliler Mahalle Parkı

40- Yeni Mahalle Parkı

41- İçmeler Mahallesi Parkı

Projelerin büyük heyecan uyandırdığı yoğun ilgili programa AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata ile İl Başkanı Yılmaz Seven'in yanı sıra MHP İl Başkanı Osman Zeki Baran, Ülkü Ocakları İl Başkanı Osman Bürlükkara, AK Parti İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları ile teşkilat başkanları, belediye ve il genel meclis üyesi adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108279)
04 Mart 2024 Pazartesi 16:33
Beledıye bır hat arabası alamıyor düzgün duraklarımız bıle yok bu projelerı büyük şehırler bıle yapamıyor erdal bey bu butçeyle nasıl yapacak hayal kandırmaca
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108266)
04 Mart 2024 Pazartesi 00:58
Eyer bi ulkede secim surekli gundemdeyse o ulke hic bir kurumuyla gelismemis ve randa donusmus eyer insanlar rand ve cikar pesinde deilse bu karabalik bu.militalizim neye belediye baskanin gorevi secimle goreve gelmek gelen butceyle hizmet etmek.butun gelismis ulkelerde boyle.ama bizde ihale verme ese dosta gerek olmayan yerlere odenek cikartma cebine indirme yoksa bi secim niye bu kadar hayati oneme sahip olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108265)
04 Mart 2024 Pazartesi 00:43
Belediye Halk otobüsünü alsın artık. Halk otobüsünü istiyoruz neden gündemde değil neden susuyorsunuz. Bingöl belediyesi önce bı Halk otobüsü alsın sayın cumhurbaşkanımız da duysun okusun bilsin Bingöl'de belediye Halk otobüsü yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108254)
03 Mart 2024 Pazar 15:52
Sizi tebrik ederim, etkileyici ve güzel projeler, bunları yapacağınıza inanıyorum, Allah yardımcınız olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108270)
04 Mart 2024 Pazartesi 10:42
@Misafir Kullanıcı Para yok deyip işçisine maaş vermeyen bir başkan nasıl yapacak bunları acaba? Belediye para mı basacak acaba?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108253)
03 Mart 2024 Pazar 13:09
Geçen dönem de 20 projeden 3 ünü yapmış adam bu dönem geçen dönem yapamadıklarını da eklemiş yeni projeler açıklamış. Kafe işletmecisi bir beden eğitimi öğretmeninden be projesi beklersin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108250)
02 Mart 2024 Cumartesi 21:44
Gerçekten Bize kuyu suyumu içiriyorlar. Bir Açıklama bekliyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108264)
03 Mart 2024 Pazar 23:36
@Misafir Kullanıcı Evet kuyu suyu içiyoruz diğer şebekeyle karışım şekilde gönderiyorlar aromalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108244)
02 Mart 2024 Cumartesi 12:03
Emin olun hiç biri olmayacak kendimi bildim bileni bu projeler her secimde aynı senaryo kendi çıkarları için ceplerini biraz daha doldurmak komikler ama bunlara halen oy verenlere ne diyeceksiniz toplum şehir sizin omzunuzda degil 80 il işte bizle dalga geciyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108241)
02 Mart 2024 Cumartesi 11:02
Yav ben bu milletten birey anlamadım hani iş yapan başkana oy veriyorsunuz böyle çalışkan başkan daha gelmemiş daha ne bekliyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108236)
02 Mart 2024 Cumartesi 07:11
Bence Erdal Arıkan gereksiz yere proje vaadinde bulunuyor. Hiç bir vaat'te bulunmasa da yine seçileceğini biliyor. Hizmete ne gerek var Ak partinin adayı olması yeter malesef bingöl meseleye böyle bakıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108230)
01 Mart 2024 Cuma 23:13
Sayın bingolonline; Erdal bey ve siyasi parti teşkilatları bazı kamu kurumlarını ziyarete gittiklerinde söz konusu kamu kurumu sanki akparti gençlik kollarına aitmiş gibi idareciler tarafından kamu kurumlarına ait resmi sosyal medya hesaplarından parti ve seçim propagandası yapılıyor. Memurlar üzerinden propaganda yapan kamu kurum amirlerine ne zaman dur diyeceksiniz?
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
29.04.2024
14:51
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu, kendi özel kliniğini açarak Bingöllü vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
29.04.2024
14:50
Rotahane`nin durağı `Yüzen Adalar` oldu
Rotahane'nin durağı 'Yüzen Adalar' oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl'e gelerek Yüzen Adalar'ı gezdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın