HDP'nin 'Toplu Taşıma' Önergeleri Reddedildi | HABER YORUMLARI
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Belediye Meclis grubunun, 'belediye otobüsü' ve '65 yaş üstü ve engelli kartlarının belediyeye devredilmesi' önergeleri reddedildi.
HDP'den geldiği için mi yoksa kamu yararı olmadığı için mi? Sorun HEP ise Ak Parti önergeyi, hatta daha iyisini versin. Üstelik vatandaşın yararına bir uygulama değil mi?
Ya allah aşkına bingol belediyesi ne yapmaya çalışıyor. Millet olarak belediye halk otobüsü alsın özel halk otobüs işletmecileri 65 yaş üstü ücretsiz olan kartları kaldırıp yetmemiş gibi aktarmayida kaldırmışlar burdan yetkililere sesleniyorum hakkımı helal etmiyorum çoluk çocuğumuz var yarın öbürgün okullarda açılacak kişi başı günlük 8 tl veriyoruz belediye neden otobüs almıyor hala anlamış değiliz anlaşma denen hiç birşey yok anında fes edebilir belediye neden böyle bişy yapıyorlar anlamadık millet hakkını arasın hoc bir olde ve ilçede böyle haksızlık yok bingol hariç, yetkililerden cvp
@Misafir Kullanıcı Çoluk çoçuğunun yol hakkını düşünüyorsun bu çoluk çoçuğun hergün hata binmiyor ama ekmek yiyor bi ekmek 2,5 tl oldu bunun için niye çocuklarınızı düşünmediniz doğalgaz elektrik herşeye zam geldi ses çıkmadı bu hatların yaptığı yanlış belki ama sadece kendi işine geleni yorumlamak olmaz bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı ile hareket etmeyin
Yazıklar olsun bingöl belediyesine genç ilçe belediyesinin otobüsü var bingöl belediyeainin otobüsü yok nedwn acaba alım gücü. Yoksa rant mı bir bingöllü olarak utanıyorum seçilmiş başkan neden korkar hiç bir şey bilmiyorsan Reisten iste Reis bir konuşmasında ben bingölünün başbakanıyım bakanıyım demişti Haydi Erdal başkan bir yiğitlik bir efelik yap belediyeye ait otobüs şirketi olsun adıda BİHOT BİNHOT V.B Adınıda ismini de siz koyun
@Misafir Kullanıcı Neden iftira atıyorsunuz rant var diyorsunuz madem ki rant var kim alıyor bu rantı söyleyin açık açık herkes bilsin çamur at izi kalsın olmasın açık açık isim verin şu meclis üyesi rantı olduğu için RET verdi deyin tüm halkın bunu bilmeye hakkı var Allah aşkına isim isim söyleyin...
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın