HDP'nin 'Toplu Taşıma' Önergeleri Reddedildi | HABER YORUMLARI
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Belediye Meclis grubunun, 'belediye otobüsü' ve '65 yaş üstü ve engelli kartlarının belediyeye devredilmesi' önergeleri reddedildi.
HDP'den geldiği için mi yoksa kamu yararı olmadığı için mi? Sorun HEP ise Ak Parti önergeyi, hatta daha iyisini versin. Üstelik vatandaşın yararına bir uygulama değil mi?
Ya allah aşkına bingol belediyesi ne yapmaya çalışıyor. Millet olarak belediye halk otobüsü alsın özel halk otobüs işletmecileri 65 yaş üstü ücretsiz olan kartları kaldırıp yetmemiş gibi aktarmayida kaldırmışlar burdan yetkililere sesleniyorum hakkımı helal etmiyorum çoluk çocuğumuz var yarın öbürgün okullarda açılacak kişi başı günlük 8 tl veriyoruz belediye neden otobüs almıyor hala anlamış değiliz anlaşma denen hiç birşey yok anında fes edebilir belediye neden böyle bişy yapıyorlar anlamadık millet hakkını arasın hoc bir olde ve ilçede böyle haksızlık yok bingol hariç, yetkililerden cvp
@Misafir Kullanıcı Çoluk çoçuğunun yol hakkını düşünüyorsun bu çoluk çoçuğun hergün hata binmiyor ama ekmek yiyor bi ekmek 2,5 tl oldu bunun için niye çocuklarınızı düşünmediniz doğalgaz elektrik herşeye zam geldi ses çıkmadı bu hatların yaptığı yanlış belki ama sadece kendi işine geleni yorumlamak olmaz bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı ile hareket etmeyin
Yazıklar olsun bingöl belediyesine genç ilçe belediyesinin otobüsü var bingöl belediyeainin otobüsü yok nedwn acaba alım gücü. Yoksa rant mı bir bingöllü olarak utanıyorum seçilmiş başkan neden korkar hiç bir şey bilmiyorsan Reisten iste Reis bir konuşmasında ben bingölünün başbakanıyım bakanıyım demişti Haydi Erdal başkan bir yiğitlik bir efelik yap belediyeye ait otobüs şirketi olsun adıda BİHOT BİNHOT V.B Adınıda ismini de siz koyun
@Misafir Kullanıcı Neden iftira atıyorsunuz rant var diyorsunuz madem ki rant var kim alıyor bu rantı söyleyin açık açık herkes bilsin çamur at izi kalsın olmasın açık açık isim verin şu meclis üyesi rantı olduğu için RET verdi deyin tüm halkın bunu bilmeye hakkı var Allah aşkına isim isim söyleyin...
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın