Karaarslan: Üniversite sınavı kaldırılmalı | HABER YORUMLARI
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) 'Yıllarca gençlerin hayallerini süsleyen, belirledikleri hedeflerine girmek için yılların emeğini birkaç saat içine sığdırmak bence akıllara durgunluk veren bir sistem' olarak nitelendiren ve YKS'nin kaldırılması gerektiğini savunan Emekli Eğitimci Semiramis Karaarslan; 'Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi üniversiteye sınavsız başvuru sistemi açılabilir' dedi.
Valla öğretmenler en önemli bürokratlar olurlar, herkes öğretmenlere yalakalık yapar, kimi rüşvet verir çocuğuma iyi puan verin diye. Öğretmenlerin burnundan artık kıl bile alamazsın. Ülkemizin gerçekleri bunlardır. Bu nedenle ÖSYM sınavı en mantıklısıdır diyebiliriz. fakat eğitim öğretim anlayışımız gelişmelidir. Mesela Lise sonrası 2 yıllık uygulamalı meslek okulları olabilir. Bu öğrenciler haftanın belirli günlerinde okula belirli günlerinde de şirket-firmalarda ücretli olarak çalıştırılabilir. Okul bitiminde hazır işleri olur.
Kafa yorulması gereken, günün şartlarına, ülkemizin şartlarına göre eğitim sistemi gerçekten başa sona yeniden ve çok ciddi bir şekilde yeniden tartışılmalı, ders sayıları, her dersi öğretme vs vs. Neye ihtiyacımız var? Öğrenci kardeşlerimiz ne istiyor? Öğrencilerimize ne öğretmeliyiz ? bu gibi sorular gerçekten yeniden tartışılmalı
Üniversiteyi isteyen kazansın istediği yere gitsin hiçbir sorun yok,kişisel tercih meselesi.Vakti ve nakiti olan istediği gibi istediği yerde ister boşa ister doluya harcasın. Üniversite sisteminin hatalar ürettiğini herkese ispatlamak kabul ettirmek vakit kaybıdır, boş uğraştır. Burokrasiyle boğuşmak yerine özel ya da devlet alternatif meslek edindirme kurumları ülkenin her mahallesine, üniversitelere alternatif olarak acilen mutlaka açılmalıdır. Nesil erimekte,enerjileri boş yere emilmekte, en verimli yılları heba olmaktadır.LÜTFEN MEDYA MENSUBU OLARAK BU KONUYU İŞLEYİN MASAYA YATIRINIZ!
KALDIRILMASIN,HAYIR. ZATEN ARTIK YARARDAN ÇOK ZARAR GETİRİYOR.KALDIRILSIN DİYE Bİ DÜNYA BÜROKRASİYLE UĞRAŞMAYA GEREK YOK. ÜNİVERSİTELERE ALTERNATİF YENİ OLUŞUMLAR GÜNDEME GELMELİ, 1-2 YIL GİBİ DAHA AZ SÜRELİ VE SADECE UYGULAMALI MESLEK ÖĞRETİLDİĞİ.VE AYRICA ÇOK ÖNEMLİ OLAN KISMI KALİTELİ OLMASI,İŞ BİLMEYEN SADECE O ALANDA DİPLOMASI OLAN DEĞİL DE İŞ SEKTÖR TECRÜBESİ,İŞ DENEYİMİ OLAN ÖĞRETİCİLERİN İSTİHDAM EDİLDİĞİ MESLEK DERSHANELERİ GİBİ BİR KURUM ACİLEN DERHAL İNŞA EDİLMESİNE İZİN VERİLMELİDİR. ÖZEL YADA DEVLET HİÇ FARKETMEZ.ÖZEL OLURSA KALİTE ODAKLI OLUR. ÜNİVERSİTELER ARTIK BİTMİŞTİR!
Bireyin 80-90 yıllık hayat kalitesinin durumu sadece üniversite sınavında göstereceği sınava bağlıdır bugün. Bence bugün türkiyenin heryerine eski üniversiteye hazırlık dershaneleri tipinde piyasada ihtiyaç duyulan mesleklerin öğretildiği, üniversitelere alternatif meslek edindirme acil dershaneleri kurulmalıdır.İşsiz nesil yetişmesi sonucu ekonomik nedenlerle aile kurulamıyor, boşanmalar arttı,hanımında çalışmak zorunda olması sonucu evin düzeni bozuldu,çocuk sevgisiz büyüyor.Akraba ilişkileri çok zayıfladı,işsiz nesilin sosyoekonomik açıdan psikoloji bozuk ve potansiyal suç makinası halinnde
Bugün üniversiteler üstendikleri misyon gereği işsizlik sayılarını düşürmesi gerekirken bilakis rekor oranlara çekmektedir. Ülkedeki meslek alanına göre istihdam ihtiyacını planlamaması sonucu işsiz mezun sayıları nerdeyse milyona ulaşacak hale gelmesine neden olmuş ziraat fakülteleri, su ürünleri, su bilimleri,balıkçılık tek.müh. sosyoloji,coğrafya,edebiyat,gıda müh.,çevre müh,biyoloji,maden,jeoloji vesaire artık çoktan kapatılması gereken veya sayısının büyük oranda azaltılması gereken bölümleri hala faaliyet göstermektedir.
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
02.01.2026
13:50
Bingöl'de 226 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de 2 gün boyunca süren kar yağışının ardından ulaşıma kapanan 226 köy yolunda çalışmalar aralıksız sürüyor.
02.01.2026
13:43
Bingöl UMKE'de kar mesaisi
Bingöl'de UMKE ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan sürdürüyor.
01.01.2026
17:32
Bingöl'de Eğitime Bir Gün Daha Kar Tatili
Bingöl Valiliği, il genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, aşırı don ve buzlanma riski nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiğini duyurdu.
01.01.2026
15:09
Bingöl'de STK'lara PRODES'ten Rekor Destek
10 proje kabul edildi, derneklere 6 milyon 663 bin TL'yi aşan hibe sağlandı. Bingöl'de sivil toplum kuruluşları, 2025 yılı PRODES Destek Programı kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Valilik koordinesinde hazırlanan projelerle, uzun yıllar sonra ilk kez çift haneli proje kabulüne ulaşıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın