Karaarslan: Üniversite sınavı kaldırılmalı | HABER YORUMLARI
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) 'Yıllarca gençlerin hayallerini süsleyen, belirledikleri hedeflerine girmek için yılların emeğini birkaç saat içine sığdırmak bence akıllara durgunluk veren bir sistem' olarak nitelendiren ve YKS'nin kaldırılması gerektiğini savunan Emekli Eğitimci Semiramis Karaarslan; 'Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi üniversiteye sınavsız başvuru sistemi açılabilir' dedi.
Valla öğretmenler en önemli bürokratlar olurlar, herkes öğretmenlere yalakalık yapar, kimi rüşvet verir çocuğuma iyi puan verin diye. Öğretmenlerin burnundan artık kıl bile alamazsın. Ülkemizin gerçekleri bunlardır. Bu nedenle ÖSYM sınavı en mantıklısıdır diyebiliriz. fakat eğitim öğretim anlayışımız gelişmelidir. Mesela Lise sonrası 2 yıllık uygulamalı meslek okulları olabilir. Bu öğrenciler haftanın belirli günlerinde okula belirli günlerinde de şirket-firmalarda ücretli olarak çalıştırılabilir. Okul bitiminde hazır işleri olur.
Kafa yorulması gereken, günün şartlarına, ülkemizin şartlarına göre eğitim sistemi gerçekten başa sona yeniden ve çok ciddi bir şekilde yeniden tartışılmalı, ders sayıları, her dersi öğretme vs vs. Neye ihtiyacımız var? Öğrenci kardeşlerimiz ne istiyor? Öğrencilerimize ne öğretmeliyiz ? bu gibi sorular gerçekten yeniden tartışılmalı
Üniversiteyi isteyen kazansın istediği yere gitsin hiçbir sorun yok,kişisel tercih meselesi.Vakti ve nakiti olan istediği gibi istediği yerde ister boşa ister doluya harcasın. Üniversite sisteminin hatalar ürettiğini herkese ispatlamak kabul ettirmek vakit kaybıdır, boş uğraştır. Burokrasiyle boğuşmak yerine özel ya da devlet alternatif meslek edindirme kurumları ülkenin her mahallesine, üniversitelere alternatif olarak acilen mutlaka açılmalıdır. Nesil erimekte,enerjileri boş yere emilmekte, en verimli yılları heba olmaktadır.LÜTFEN MEDYA MENSUBU OLARAK BU KONUYU İŞLEYİN MASAYA YATIRINIZ!
KALDIRILMASIN,HAYIR. ZATEN ARTIK YARARDAN ÇOK ZARAR GETİRİYOR.KALDIRILSIN DİYE Bİ DÜNYA BÜROKRASİYLE UĞRAŞMAYA GEREK YOK. ÜNİVERSİTELERE ALTERNATİF YENİ OLUŞUMLAR GÜNDEME GELMELİ, 1-2 YIL GİBİ DAHA AZ SÜRELİ VE SADECE UYGULAMALI MESLEK ÖĞRETİLDİĞİ.VE AYRICA ÇOK ÖNEMLİ OLAN KISMI KALİTELİ OLMASI,İŞ BİLMEYEN SADECE O ALANDA DİPLOMASI OLAN DEĞİL DE İŞ SEKTÖR TECRÜBESİ,İŞ DENEYİMİ OLAN ÖĞRETİCİLERİN İSTİHDAM EDİLDİĞİ MESLEK DERSHANELERİ GİBİ BİR KURUM ACİLEN DERHAL İNŞA EDİLMESİNE İZİN VERİLMELİDİR. ÖZEL YADA DEVLET HİÇ FARKETMEZ.ÖZEL OLURSA KALİTE ODAKLI OLUR. ÜNİVERSİTELER ARTIK BİTMİŞTİR!
Bireyin 80-90 yıllık hayat kalitesinin durumu sadece üniversite sınavında göstereceği sınava bağlıdır bugün. Bence bugün türkiyenin heryerine eski üniversiteye hazırlık dershaneleri tipinde piyasada ihtiyaç duyulan mesleklerin öğretildiği, üniversitelere alternatif meslek edindirme acil dershaneleri kurulmalıdır.İşsiz nesil yetişmesi sonucu ekonomik nedenlerle aile kurulamıyor, boşanmalar arttı,hanımında çalışmak zorunda olması sonucu evin düzeni bozuldu,çocuk sevgisiz büyüyor.Akraba ilişkileri çok zayıfladı,işsiz nesilin sosyoekonomik açıdan psikoloji bozuk ve potansiyal suç makinası halinnde
Bugün üniversiteler üstendikleri misyon gereği işsizlik sayılarını düşürmesi gerekirken bilakis rekor oranlara çekmektedir. Ülkedeki meslek alanına göre istihdam ihtiyacını planlamaması sonucu işsiz mezun sayıları nerdeyse milyona ulaşacak hale gelmesine neden olmuş ziraat fakülteleri, su ürünleri, su bilimleri,balıkçılık tek.müh. sosyoloji,coğrafya,edebiyat,gıda müh.,çevre müh,biyoloji,maden,jeoloji vesaire artık çoktan kapatılması gereken veya sayısının büyük oranda azaltılması gereken bölümleri hala faaliyet göstermektedir.
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
12.08.2026
18:31
Bingöl'den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları Elif Aday ve Zilan Atila, Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım seçmelerini de birincilikle tamamlayarak İtalya'da düzenlenecek Bocce Raffa Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
12.08.2026
18:30
TRT Sinema Tırı Bingöl'de
TRT Genel Müdürlüğü'nün kırsal bölgelerdeki çocuklara sinema deneyimi sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'TRT Sinema Tırı' projesi, 13-15 Ağustos tarihleri arasında Solhan, Genç ve Bingöl merkezde çocuklarla buluşacak.
11.08.2026
22:07
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın