KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C
Misafir Kalem
Belirtilmemiş

Belediye Başkanı ve Meclisi….

21 KASIM 2023 SALI 20:01
63
3775
16
AA aa

Yerel yönetimler halka en yakın yönetim birimleri olarak kabul edilmektedir. Halka en yakın yönetim birimi olmaları ise demokrasinin temel kurumları olarak nitelendirilmelerine neden olmaktadır.

Yerel yönetimler arasında toplam nüfusun büyük bir kısmı belediye sınırları içinde yaşamaktadır.

Dolayısıyla belediyeler her kesimin ihtiyaç ve sorunlarına cevap verebilmelidirler. Bu nedenle belediyelerin karar organı olan belediye meclislerinin halkı yeterli düzeyde temsil edebilecek nitelikte şahıslar olması gerekmektedir. Bu çalışmalarda, yerel yönetimler ve demokrasi arasında kabul edilen yakın ilişkiden yola çıkılarak belediye meclis üyelerinin seçmen kitlesini temsil edebilecek nitelikte olmalıdır.

Bir beldenin belediye başkanı çok önemlidir. Ama belediye meclislerine gönderdiğimiz bazen ondan da önemlidir.  Genelde seçimlere oy vererek ve dahası aday olarak katılmak demokrasinin temelidir. Yurttaşların yurttaşlığı böyle bir böyle bir süreçle olgunlaşır.

İlimizde tüm partilerde aday adayı olmak için çok sayıda başvuruda bulunulduğu gözlenmektedir. Beldemiz için aday adayların çokluğu, ilimizde avantaj oluşturmaktadır. Bir beldenin belediye başkanı olmak çok önemlidir. Ama belediye meclislerine seçeceğimiz üyeler, bazen ondan da önemlidir. En iyi kanunlar ve en iyi niyetli belediye başkanlarına rağmen meclislerdeki çarpıklık ve usulsüzlük tadını çıkarır. En dürüst ve nitelikli girişimleri engeller, saptırır, geciktirir. Lütfen belediye meclisi listelerinin başındaki amblemlerine değil, isimlerinin karşısındaki mesleklere bakınız. Mutlaka her meslekten seçkin kişilerin ve toplumsal değer oluşturan kişilerden oluşmalıdır.  İlimizde her meslekten okumuş nitelikli ve liyakat sahibi şahsiyetler bulunmaktadır.  

İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmesi için her meslek gurubundan İnşaat Mühendisi, Mimar, Peyzaj Mimar, Çevre Mühendisi, Elektrik Elektronik Mühendisi, Arkeoloji ve Sanat Tarih, Avukat, İlahiyatçı, Öğretmen, İktisat işletme, Endüstri Mühendisi, Harita Mühendisi, Siyaset bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve her meslekten nitelikli şahsiyetler parti listelerinden aday olarak gösterilmelidir.

Beldenin yerel sorunlarını çözebilen, kurumlar arası diyaloğu oluşturabilen, sivil toplum örgütleriyle ilin sorunlarını merkezi yönetime taşıyabilen ve çözebilen kadroları seçmeliyiz. Beldemizde çağdaş bir şehircilik anlayışı ve yaşanabilir belde olabilmesi için üyeleri nasıl olmalıdır? Ne gibi kriterler adaylarda aranmalıdır. Sorunlarını her yurttaş kendisine sormalı ve buna göre seçimini yapmalıdır.

 

Aydın BAŞOĞUZ

Eğitimci

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108732)
28 Mart 2024 Perşembe 14:41
Ben yüzde yüz sizin yazdıklarınıza kutluyorum.evet mühendis, avukat,sosyolog,peyzaj ,mimar bunların olması lazım. Ama bize tahsilli insanlar lazım.degil ,eger sizin bahis ettiğin uzmanlar olursa belediyenin her çıkarttığı meclis kararları kolay kolay ,meclisten geçmez.Belediye kanunları bilmeyenler için tabiki her türlü kararlar .hiç beklemeden kesinleşir.bence dünya oldukça bu böyle bitter.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105744)
22 Kasım 2023 Çarşamba 20:53
Milli Eğitim in duayen ismi Filozof, Eğitmen, yazar, Yönetici vs. Sizi ve Hasan Ğeyri yi A Takiminda istiyoruz. 40 günlük öğretmen yazmış biri, sen donanıma bak ayrıntıya niye takmişsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105732)
22 Kasım 2023 Çarşamba 19:33
Güzelde biz ilde yaşıyoruz, yazıda ha bire belde den bahsedilmiş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105715)
22 Kasım 2023 Çarşamba 16:10
Sayın Hakim Bayraktar,
Lütfen bu kibir abidesi şahsa sayfanızda yer vermeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105702)
22 Kasım 2023 Çarşamba 11:22
Aydın hocamı takdir ediyorum iyi bir idareci ve eğitimci olması gereken doğru bir noktaya değinmiş ne yazıkkı ilimiz belediye meclis ve il yönetimi meclis üyeleri yeterli nitelikde değil malesef akparti esnaf partisi olarak anılmakta ki öğlede olduğu görülmektedir. kesinlikle belediye meclis üyeleri belirlenirken imar ve şehircilik anlamında katkı sunabilecek şehir plancısı , inşaat mühendisi, mimar ve diğer meslek grubunda bulunan kişilere yer verilmesi iyi olacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105698)
22 Kasım 2023 Çarşamba 09:14
Doğru tespitler ancak Belediye ye öncelikle bir şehir Planlamacısı lazım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105696)
22 Kasım 2023 Çarşamba 09:13
Bizde;Mimar ve Mühendisler yerine ayakkabı tamircisi,seyyar satıcı,kahveci,kuyumcu vs. gibi kahramanlara yer veriliyor.Okul okumak boşuna
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105695)
22 Kasım 2023 Çarşamba 08:51
Beni alın emekliye ayrıldım ama bu işleri yapabilirim diyor :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105693)
22 Kasım 2023 Çarşamba 08:29
he he kendine yer arıyorsun.40 günlük öğretmen değilmisin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105691)
22 Kasım 2023 Çarşamba 03:16
Dergi park sitesinde sirel gölönü nün yazısından derlenmiş
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın