KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C
Misafir Kalem
Belirtilmemiş

Bol Odalı Boş Masalı Sağlık Müdürlüğü

15 OCAK 2024 PAZARTESİ 17:21
112
6109
32
AA aa

Hatırlayanlar bilir, 2003 Bingöl depremi sonrasında hasarlı olduğu için yıkılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, o dönemlerde “Göğüs Hastalıkları Hastanesi” olarak planlanıp inşa edilen ancak sonrasında Bakanlık tarafından göğüs hastalıkları hastanelerinin tabiri yerindeyse tedavülden kaldırılıp birkaç bölge hastanesiyle tedavi hizmetlerinin sürdürülmesi kararının akabinde bu binaya taşındı. Doğum hastanesinin yerine ise Sağlık İl Müdürlüğü binası inşa edildi, bunun da bir bölümü Ağız ve Diş Sağlı Merkezi olarak planlandı.

Doktor sıkıntısının bir türlü dinmediği Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, bir tepenin başındaki binaya taşınınca yol cefası da cabası oldu. Evet, insanlar zamanla alıştı ama bu alışkanlık bir mecburiyetin neticesiydi.

Şimdi ise çekilen çile daha da katmerleşmiş vaziyette.

Neden mi?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli ‘asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremden sonra Bingöl'deki kamu binaları incelendi ve tepe başındaki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binası hasarlı olduğu için Bingöl Devlet Hastanesi binasına nakli uygun görüldü.

Çocuklar, yetişkin hastalarla aynı ortamı paylaşıyor ve adli vaka olarak gelen yaralılar dahi çocukların gözleri önünden geçirilip tedavi edilmeye çalışılıyor. O çocuklar üzerindeki psikolojik etkiler öyle hafife alınacak bir durum olmasa da çözüm talepleri “yer yok” bahanesiyle geçiştirilecektir muhakkak.

İki hastanenin tek binada bulunmasının ortaya çıkardığı izahı zor yoğunluk, elbette çile ve tepkiyi de beraberinde getiriyor. Aynı zamanda ciddi bir hijyen sorununu da…

Göçebe hayatı yaşayan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin şu anki bulunduğu Devlet Hastanesi binasındaki çileyi hafifletmek için neden doğru bir planlama yapılmıyor?

Mesela, İl Sağlık Müdürlüğü binası?

Prefabrik bir yapıya nakli gerçekleştirilip boşaltılacak binaya da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi taşınsaydı daha iyi olmaz mıydı? Nihayetinde bu bina da yanlış bilmiyorsam, hastane olarak tasarlandı.

İdareciler ve birkaç memurun bulunduğu, birçok çalışanın da işe bile uğramadığı gözlemini esas alırsak, burada bina kullanımını elzem kılan bir husus var mı?

Çok odalı ama boş masalı bir bina var ortada.

Deprem uzmanlarının Bingöl için yoğun uyarılarda bulunduğu bu süreçte, idare hizmetler prefabrik yapıda da olsa verilebilir.

Böyle bir planlama yapmak yerine idari personeli sıcak mekanlarda tutup hastaları, hele ki çocukları böyle bir çileyle karşı karşıya bırakmak akıl işi mi? Bir odada 5 personel idari hizmet verebilir ama bir odada 5 hastanın tedavi görmesi uygun değildir. Personelin özel masası, misafir ağırlama koltuğu da olmayıversin.

Başta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz Bey olmak üzre, Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Usta, Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata'dan bu konuyla ilgili acil çözüm beklediğimizi bir vatandaş olarak ifade etmek istiyorum.

Bir dip not daha düşmek isterim ki, benim küçük çocuğum yok fakat ‘bütün çocuklar benim çocuğumdur' anlayışı var bende. Bu şehir hepimizin, çocuklar bizlerin geleceğidir. Lütfen sağlık konusundaki eksiklerin giderilmesi ve deprem gerçeğimizi unutmadan hızlı hareket edip problemleri çözüme kavuşturalım.
 

Faik ALİMOĞLU
15.01.2024

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107249)
21 Ocak 2024 Pazar 18:43
Vay zavallı halk kimi kime şikâyet ediyoruz yan gelip koltukta mûdürrüm diyen. Mürdür yrd altmış bin TL maaş alıyor hele sağlık müdürü veya başkan olanlar daha kıral sağlık umrunda mı bların
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107216)
18 Ocak 2024 Perşembe 11:07
israfa gerek yok ilaveten Belediye Hizmet Binası da hastemeye dönüştürülmelidir.Personel için şah şahlı makamlar gereksizdir.Onlar için boş arsalarda TEDAŞ hizmet binası gibi yerler yeterlidir.Malum deprem kuşağındayız.Yüksek betonarme binalar uygun değildir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107212)
18 Ocak 2024 Perşembe 08:37
Başta yazıyı yazan ve yayınlayan gazetemiz once olayın gerçeğini bilsin ve öğle yayınlasın. Yazıp çizmek gerçekten çok basit olmuş, gazeteci arkadaşlarda işin özünü sormadan hemen döşüyorlar ve selam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107207)
17 Ocak 2024 Çarşamba 20:43
Adam gibi bir adam vardı Ramazan gengörü bunu neden kim görevden aldı iş bilmez yol bilmez insanlara görev verdiler yazık yazık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107206)
17 Ocak 2024 Çarşamba 20:40
Hiç güşesiyem yoktu sağlıkmı bingölde sağlık çökmüş dua edin her hangi bir afet olmasın ne vali kalır ne müdürler nede müdürlerin ağa babaları sağlıkta zırvık bir yapı hakim 10.bin Tl mesai alan işe gelmeyen özel korunan insanlar var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107201)
17 Ocak 2024 Çarşamba 18:04
SİZ BİRDE GEÇMİŞTE MÜDÜR MÜDÜR YRD YAPMIŞ VE 5-10 YILDIRDIR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE MERKEZ VALİLERİ GİBİ GİDİP GELİYORLAR HEPSİDE VEKALETEN YAPMIŞ VE KADROLARIDA DÜZ MEMUR AMA SIKINTI YOK YARIN SANDIK GELİRSE DEĞİŞEN BİRŞEY OLMAZ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107203)
17 Ocak 2024 Çarşamba 19:14
@Misafir Kullanıcı sen bide onlara sor memleket kurtarmışlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107195)
17 Ocak 2024 Çarşamba 14:03
20 sene aynı koltukta oturan yöneticiler var, Sağlıkta bürokrasi yapanların suçudur bu, kimi kime şikayet etmişsiniz onu anlamadım bu düzeni kuranlara oy verip yardım dilemekte biraz abes.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107192)
17 Ocak 2024 Çarşamba 11:30
ADAM HAKLI ...................BENCE SAĞLIK MİL MÜDÜRLÜK VE HASTANELERİN TÜM MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARINI DEĞİŞSİNLER 3 TANE GENEL KÜLTÜR SORUSUNA 1 DOĞRU CEVAP VEREMEYENLER BU KADROLARDA...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107189)
17 Ocak 2024 Çarşamba 09:20
Faik bey bu durumların sebebi konuyu ilettiğiniz bakan ve vekillerimizin karar, tutum ve davranışlarının sonucu. Her şeyi bildiğinizi sanıp yazı yazmak kolay. Eski kadın doğum hastanesini kim yapmıştı araştırdınız mı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107179)
17 Ocak 2024 Çarşamba 00:17
Hepiniz pandemicisiniz sizin seçtiklerinize siz itiraz edemezsiniz.kabul ediceksiniz bunu siz tercih ettiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın