KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C
Misafir Kalem
Belirtilmemiş

Bingöl'den Almanya'nın en iyi üniversitelerinden birine….

21 KASIM 2023 SALI 20:27
31
5752
11
AA aa

Ben, Emin Furkan Sukaya.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi nüfusuna kayıtlıyım.

Bingöl merkezde doğdum, üniversite eğitimine kadar da memleketimde yaşadım. Şimdi ise 20 yaşında yeni üniversiteye başlamış ve Almanya'ya yeni göçmüş bir öğrenciyim.

Misafir kalem olarak aktaracağım yazı, yurtdışı eğitim sürecim ve bu alanda arayışta olan akranlarıma bir nebze de olsa rehberlik yapabilmek.

Üniversite sınav hazırlığımda yurt dışında eğitim almayı hedef olarak belirlemiştim ve Almanya'yı kendime uygun bulmuş oldum. Kararımı verip üniversite sınavıma hazırlığıma odaklandım ve YKS sonrasında Ankara Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne yerleştim.

YKS'den çıktıktan sonra direkt Almanya'da üniversiteler ile birebir iletişime geçmeye başladım. Henüz hiç Almanca bilgim yoktu ve üniversitelere çeviriyi kullanarak mail atıp, ayrıca Almanya'da bulunan akrabalarıma da sorularımı hazırlayıp üniversite iletişim bilgilerini ileterek benim için konuşmalarını rica edip üniversitelerle iletişimde oldum.

Babamın devlet memuru olması sebebiyle yeşil pasaporta sahiptim ve bunu kullanarak yerleştirme sonucum açıklandıktan sonra Almanya'ya üniversiteleri görmeye ve dil eğitimine başlamaya gitmek için karar kıldım. İlk etapta zorlu bir süreç oldu. Dil kursu bulmada zorluk yaşadım, dönüş zamanım geldi ve tekrar Bingöl'e gelmem gerekti. Bingöl'de bulunduğum süreçte dil eğitimime devam ettim ve ikinci defa Almanya'ya yeşil pasaport ile gittim. Bu süreçte yanımda kendisi de Almanca öğretmeni olan yengemle birlikte üniversitelerle randevulaşıp belgelerimi sunmaya gittim.

Öncelikle dilim yeterli ölçüde olmadığı için şartlı kabul almam gerektiğini ve bunu başvuru döneminde internet üzerinden yapmam gerektiğini söylediler. Bende süreci takip edip başvurularımı yapıp Dortmund Teknik Üniversitesi'nden geçici dil eğitimi için kabul aldım. Sonrasında vizemi alıp Almanya'ya geldim. Hızlıca C1 seviyesine kadar Almanca eğitimimi tamamladım ve C1 eğitimimi de bitirdikten sonra gerekli olan sınavlarımı başarıyla tamamladım. Sonrasında artık dil için olan kabulümü üniversite kabulü olarak değiştirmem gerekiyordu ve bunun için çeşitli üniversitelere başvurumu sağladım, çoğundan kabullerimi aldım. İçlerinden Almanya'da sıkı eğitimi ile ünlü olan dünyada ilk 100 listesinde bulunan RWTH Aachen Üniversitesi'ne gitmeyi en uygun seçenek olarak gördüm ve şu anda ilk dönemimde eğitimime devam etmekteyim.

Almanya'da özellikle Bingöl'den gelen insanların çok fazla olduğunu gördüm ama ne yazık ki, eğitim sürecimde henüz Bingöl'den gelen başka bir öğrenciye denk gelemedim. Çoğu Bingöllü bireylerin özellikle Almanya'da yakınları olması sebebiyle eğitim için iyi bir seçenek olabileceğini düşünüyorum. Bu eğitimin kolay olacağı anlamına gelmemekte. Örneğin, aldığım eğitimde sınavda kalma oranları çok yüksek. Ara vermeden derslere çalışmak gerekiyor ve bunlara ek olarak ben geçimim için boş vakitlerimi de çalışarak geçiriyorum. Şu anda yalnız kalıyorum ve birçok konuda baştan sona sorumluluk direkt benim üstümde olmuş oluyor, yaşadığım sorunların çözümünü kendim bulmam gerekiyor.

Çok disiplinli, ciddiye alınması gereken bir eğitim sistemi ile öğrencilerin karşı karşıya kaldıklarını gelmeyi düşünenlere söylemek istiyorum. Ben Almancamı ve İngilizcemi üniversite eğitimime başlamadan geliştirerek lise bitene kadar üstesinden gelemediğim yabancı dil sorunumu burada çözmüş oldum. Bu tarz pozitif yönlerin de üniversite eğitimine ek olarak kişiye katma değer sağlayacağına inanıyorum. Hayali ‘iyi üniversitelerde okuyup, sıfırdan başlayacakları bir sistemde sorumluluk alıp ilerlemek isteyen' her bireye yurt dışında eğitimi fazlasıyla öneririm.

Hedeflerim için de hep aklımda yer alan fikir; Almanya'da başarılı bir şekilde eğitimimi tamamlayıp sonrasında Bingöl'e dönüp özellikle de üretim kısmında Bingöl'ün gelişmesini sağlamak, girişimcilik açısından faaliyetlerde bulunmak ve böylece doğup büyüdüğüm topraklara olabildiğince faydalı bir birey olabilmek yatıyor.

Bu düşüncede olup Almanya'ya gelmek isteyen arkadaşlar için de elimden geleni yapıyor olacağımı buradan belirtmek istiyorum.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105844)
24 Kasım 2023 Cuma 21:27
Tebrik edıyorum inşlh başka gençlerede örnek olursunuz ve azminizi kutluyorum 👍
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105843)
24 Kasım 2023 Cuma 18:13
Henüz yirmi yaşında, olgunluguna düşüncesine, başarısına bakipta gıpta etmemek elde değil... Başarıların devamını dilerim. Kardeşimle gurur duydum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105790)
23 Kasım 2023 Perşembe 14:06
neymiş yeşil pasaportmuş sizin anladığınız bu kadar mı burada bir genç arkadaşımızın kendi istikbali ve hayalleri için gerçekleştirmeye çalıştığı bir çaba var ve bunu en doğal üslup ile dile getirmeye çalışmış ... bizimkiler kalkmış neymiş pasaportmuş yahu bu kadar haset olmayın.... tebrik ediyorum genç arkadaşımı başarıların devamını dilerim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105788)
23 Kasım 2023 Perşembe 12:43
bende sizin gibi yeşil pasaportla geldim şuan c1 sınavına hazırlanıyorum bazı konularda size danışmak istiyorum özelden gmrüşebilirmiyiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105784)
23 Kasım 2023 Perşembe 11:20
Hayırlı olsun kardeşim duyarlı olmanız bizim umutlarımız ve geleceğin rotasını sizler belirleyeceksiniz çünkü eğitim memlekete dönüşünüz bu topraklarda verdiğiniz değerdir.sevgiyle kalın önemli bir not arz edeyim: tavsiyem Akademik yüksek lisans ve doktora mutlaka şimdiden alt yapini hazırlanmani öneririm dünyayı okuma kabiliyetini artırır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105762)
23 Kasım 2023 Perşembe 00:14
yolun açik olsun zorlu bir süreç belliki üstesinden geliyorsun süpersin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105740)
22 Kasım 2023 Çarşamba 20:41
Neymiş yeşil pasaport u varmış:))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105704)
22 Kasım 2023 Çarşamba 11:53
Biraz reklam kokan bir haber türküye de tıp fakültesini tutturmayınca Almanya'daki akrabaları tarafında güttürülüp orda normal bir üniversite okuyan bir kardeşimiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105746)
22 Kasım 2023 Çarşamba 21:08
@Misafir Kullanıcı Gazi üniversitesi bilgisayar mühendisliği tıp için yeterli sıralamayı sağlıyordur, kontrol edebilirsiniz konu hakkında bilginiz yok ise. Geri kalan kısmını da birinin cevaplaması yerine sadece Wikipedia'dan bakarsanız bile 'normal bir üniversite' lafınıza yeterince yüzünüz kızaracaktır. Ne güzel seviyoruz değil mi başarılı olan insanların eksikliğini kendimizde görüp bu şekilde dışarıdan komik ve anlamsız duran, eksikliğimizi dışımıza yansıtan yorumlarda bulunmayı…
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105697)
22 Kasım 2023 Çarşamba 09:13
Çabanı takdir ettim.Hedefini belirleyip amacına ulaşmışsın, bundan sonrası da güzel olacaktır.Umarım akranların da bu durumundan feyzalır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105683)
21 Kasım 2023 Salı 23:10
Tebrikler, yolun açık olsun..
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın