KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C
Leyla Baynal
Belirtilmemiş

Duanın engin boyutu

13 OCAK 2014 PAZARTESİ 20:03
0
890
1
AA aa

Dua en büyüğün kapısını kendimiz, bizden öncekiler ve sonrakiler için çalmaktır... Dua zamana yayılır, kimin için yapılmışsa ona döner.

İnsan bidayetinden{başlangıç] bu yana isteklerinin peşine düşer. Fiilen çalışarak, ya da dil ile yaratıcısından arzularına kavuşmasını niyazda bulunur.

Müslümanın hayatında dua ibadet olarak geçirilir, Allah ile bu sayede ülfet peyda eder.

Kur'an da Rabb'imiz, bizi duaya davet ederken kullarının yalnız olmadığını, etkileyici faktör olarak peygamberlerin kalplerinden diline işleyen dualarıyla çeşitli sıkıntılardan kurtarılmalarından, rahmet hazinesinin anahtarı ve tükenmez bir kuvvetin medarı olduğunu maneviyatımızın parçalanmaması için örnek olarak sunuyor.

Hz. Yunus [as] 'u balığın karnından çıkarırken, Hz. Musa[as]'yı Firavundan kurtarmada vb. peygamberlerin durumunda duanın mucizevilik yönünü gözler önüne seriyor.

Çoğu manevi rehberlerimiz neredeyse her gece bir dua mecmuasını bitiriyorlardı, ölülere rahmet, kendi zamanındaki insanlardan sonrakilere faydalarının bu şekilde yetişmesi için yakarışta bulunmuşlardır.

Varoluşumuzun özünde dua saklıdır. İnsanın yaratılışının asıl vazifesi imandan sonra duadır.

Dua iki kısımdır: biri fiili ve hal iledir diğeri, kalp ve dille yapılandır. Sebeplere teşebbüs, fiili duadır, kalp ve lisan ile yapılan dua dille yapılanıdır.

Nasıl bir, eli yetişmediği bir meramını (arzusunu)elde etmek için; ya ağlar, ya ister, yani yani ya fiili hareketle, ya dille acizliğiyle dua eder, maksadına ulaşır.

İnsan iktidarı dahilinde olmayan zaruri ihtiyaçlarını kavuşması esnasında anlar ki birisi var, onun kalbinin gizli hatırasını işitir, her şeye eli yetişir, her bir arzusunu yerine getirmede tekamülünü oluşturmada güç sahibidir,

Dua edileceği vakit şartların oluşması da önemlidir manevi olarak istiğfar ederek temizlenmeli, duanın başında ve sonunda salavat-ı şerife-i şefaatçi yaparak Kur'an'da ve hadisteki duaları çok kapsamlı ve tesirli olanlarla, halis ve huşuyu yakalayarak, namazların sonunda, bilhassa sabah namazından sonra mübarek yerlerde [Kâbe] mescitlerde, cumada özellikle duanın kabule yakın olduğu saate, üç aylarda, kandil gecelerinde kabule yakın olması rahmeti ilahiyeden kuvvetlice umulur. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zehra kartay (@Misafir_17624)
02 Ağustos 2014 Cumartesi 18:57
BEN ZEHRA yazılarınızı cok beğendim allah devamında size yardım cı olsun ..
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın