KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C
Bünyamin Bayram
binbay12@hotmail.com

Madem Hz. Muhammed'i dinlemedin, İsa'yı dinle bari…

15 MAYIS 2024 ÇARŞAMBA 19:41
6
1017
7
AA aa

Ä°srail, yanına ABD ve Avrupa Ülke Liderlerinin de desteÄŸini alarak Gazze'de giriÅŸtiÄŸi soykırım ve katliamlar bitmek bilmiyor. Tek geçiÅŸ yeri olan Refah kapısı da iÅŸgal edildi. Ä°srail'in katliamlarını hiçbir güç durduramıyor.

Dünyanın en yürekli ülkesi adına layık Güney Afrika, Ä°srail'in Gazze'de soykırım suçu iÅŸlediÄŸini belirterek, uluslararası Lahey Adalet Divanına ÅŸikâyette bulundu.

Ancak, Netanyahu ve Ä°srailli bakanlara, Gazze nedeniyle uluslararası tutuklama emri çıkarabileceÄŸi söylenen Uluslararası Ceza Mahkemesi, ABD'li 12 senatör tarafından tehdit edildi. Mahkemeye mektup yollayan Senatörler, “Ä°srail'i hedef alırsanız biz de sizi hedef alırız, yaptığınızı siyasi bir saldırı olarak görürüz” mahkeme ve personelini yaptırımla tehdit ettiler.

Ä°srail'i ve iÅŸbirlikçisi olan Amerika ve birçok Avrupa devletini durdurmaya dünyanın gücü yetmeyecek görünüyor. Vicdanları sızlatan Ä°srail zulmüne direniÅŸin son bir kalesi kaldı: Üniversite öÄŸrencileri ve akademisyenler…

BaÅŸta Amerika olmak üzere birçok Avrupa ve Dünya Üniversite öÄŸrencileri, Filistin için ayaklandı. Üniversiteler adeta küresel bir intifadaya dönüÅŸtü.

Üniversitelerdeki Ä°srail Protestolarının merkezi Amerika. Ülke genelinde 50 den fazla büyük üniversitede öÄŸrenci eylemleri devam ediyor. Polis son iki haftada aralarında bazı öÄŸretim görevlileri de dahil 1000'den fazla kiÅŸiyi darp ederek göz altına aldı. Harvard Üniversitesin öÄŸrencileri okuldan atılma tehditlere raÄŸmen, Filistin bayrağını göndere çekti.

Fransa'da Sciences Po, Sarbonne Üniversitesi, Lyon üniversitesi soykırımı kınayan gösterilere sahne oldu. Mısır'da Kahire Amerikan üniversitesi, Avusturalya'da Sdney Üniversitesi Filistin Bayraklarına sahne oldu. Japonya'nın baÅŸkenti Tokyo ve Güney Afrika'da da Ä°srail'in Gazze katliamları protesto edildi.

En etkili protesto Ä°spanya'dan geldi. Ä°spanyollar aylardır. “Viva Viva Palestine” diye haykırıyorlar. Bakanlar koltuklarından olmayı da göze alarak insanlığın vicdanı olmaya çalışıyorlar.

İnsanlığın diriliş fitili ateşlendi adeta!..

Åžöyle bir geçmiÅŸe bakıldığında, bir ülkede deÄŸiÅŸimin öncülüÄŸünü Üniversite gençliÄŸinin yaptığını görürsünüz.

Birkaç üniversite dışında Türkiye üniversiteleri hariç tüm dünyada Üniversiteler ayakta. Bir STK öncülüÄŸünde Ä°stanbul'da, Gazze'deki soykırımı telin için yapılan toplantıya, toplam 200 kiÅŸi katılmış. DüÅŸünün sadece Ä°stanbul Ä°lahiyat Fakültesinde 180 akademisyen var…

Bu anda Yale'den, Harvard'a birçok akademisyen ve öÄŸrenci kendi kariyerini ortaya koyarak zulme hayır diyorsa bunu iyi düÅŸünmek gerekiyor. Onurlu duruÅŸ, öncelikle Müslüman ülkelere düÅŸerdi…

Unutmayın, Ä°slam, “slm” kökünden türetilmiÅŸ bir kelime olarak rahmet ve barış anlamına gelir. Görünen o Dünya'yı, Merhamet ve vicdan kurtaracak, tek sığınağımız Üniversiteler ve öÄŸrencilerin direniÅŸi. BaÅŸkaca gücümüz kalmadı.

Birçok yerde Ä°srail'in Gazze katliamını protesto eden batılı gençler, ÅŸarkılarına, “Tekbir, Allah-u Ekber” sözleriyle devam ediyorlar.

Gazze'yi öldürmeye çalışırken, Dünya'yı dirilttiler! Gazze'de binlerce insan öldürüldü, ama bu ölüm, uykuda olan batılı binlerce insanın diriliÅŸine, vicdanlarının uyanışına vesile oldu.

Avrupa Kungfu Åžampiyonu olan N. Erbakan Akyüz Madalya töreninde, Filistin Bayrağını açtığı için tehdit edildi ve ÅŸampiyonluÄŸunu iptal ettiler. Gencimiz, törende “yaÅŸasın Filistin, Kahrolsun Ä°srail” diyerek, Filistin bayrağını açıp Filistin dansını da ihmal etmedi.

ABD, kapsamlı antisemitizm/Yahudi Karşıtlığı yasası hazırlıyor. ABD ve dünyadaki diÄŸer Üniversite öÄŸrencilerinin, dünyanın vicdanına seslenen yürekli çıkışları, Amerika'yı ve Ä°srail'i korkutmuÅŸ görünüyor. Amerika'nın Ä°srail jandarmalığı yetmiyormuÅŸ gibi, ÅŸimdi de antisemitist kanun hazırlayarak Ä°srail'in bölgede iÅŸgali ve zulmüne yasal ÅŸemsiye oluÅŸturmaya çalışmaktadır.

Söz konusu yasayla birçok eylem, özellikle öÄŸrencilerin çıkışı veya düÅŸünürlerin ve siyasilerin Ä°srail'i eleÅŸtirisi antisemitist /Yahudi karşıtlığı olarak görülecek. Yasa, gerekçe gösterilerek öÄŸrenci eylemleri zor kullanılarak bastırılabilecek, öÄŸrenciler cezalandırılabilecek ve üniversite fonları kesilebilecek ve böylece hükümet anti Ä°srail karşıtlarına daha rahat sopa indirebilecek. Ancak, korkunun ecele faydası yoktur.

Ey aydınlanmacı batı!..(kıta ve ada Avrupası, ABD) Ey akıl ve bilimi esas alan batı!.. Ey özgürlük ve demokrasiyi, insan haklarını temsil ettiÄŸi iddiasında olan batı!.. Maalesef bu deÄŸerlerini bugüne kadar kendi ülken ve ırkdaÅŸların dışındaki milletler için hiç uygun görmedin!..

Åžimdi de kendi ülkende, kendi insanların, ülkendeki vicdanlı ve yiÄŸit gençler; senin haksızlıklarına karşı baÅŸ kaldırıyorlar, senin çirkef ve kara yüzünü açığa çıkardılar ve sen buna tahammül edemiyorsun. Sahip olduÄŸunu iddia ettiÄŸin deÄŸerlerin raÄŸmına; baskı ve ÅŸiddet kullanarak yükselen bu merhametli sesleri bastırmaya çalışıyorsun...

Bilimin ve özgürlüÄŸün merkezi olan Üniversitelerde öÄŸretim görevlisi hocalarına ve gelecek vadeden üniversite gençlerine karşı; utanmadan ve Dünya'nın gözü önünde baskı, hakaret, darp ve tutuklamalarla müdahale ediyorsun. Yetmedi öÄŸrenim haklarını ellerinden almaya çalışıyorsun.

Ey batı, Allah aşkına sen nesin?

Çok yazık, madem Hz. Muhammed'i ve Kur'an'ı dinlemedin, Ä°sa'yı dinlemeliydin! Dekartları, Cant, Hegel, Sponaza'ları, Bacon, Platon'u, Sokrat'ı, Ä°bn-i RüÅŸtü, Farabi, Ä°bn-i Arabi, Kierkagaard, Engels, Marx, Heideger'leri, A. Schopenhauer, Sartre, A. Camus, Rousseau, F. Nietzsche, Rene Guenon, Roger Garaudy, Konfüçyüs, hiçbirini dinlemiyorsun.

Sen dinlemiyorsun ama üniversitelerde vicdanlı gençlerin, bu seslere kulak veriyorlar.

Dünya, Filistin dansını, “Diren diren diren Filistin zafer senin olacak” ÅŸarkı eÅŸliÄŸinde söylemeyi öÄŸrendi.

Müslüman olsun veya olmasın aslında bu durum, insanlığın vicdanen verdiÄŸi bir karşı sestir… Müslüman ülkelerde de aynı sesin yükselmesi gerekmez mi?

Maalesef Müslüman toplumlar, batı dansını ve kültürünü yayma peÅŸindeler.

Sevgi ve saygılarımla…

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109655)
22 Mayıs 2024 Çarşamba 08:17
Hz muhammed senin asker arkadaşın mı. Müslümansın bi SAV isminin yanına yazamadım mı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109685)
23 Mayıs 2024 Perşembe 13:18
@Misafir Kullanıcı Biz gönlümüze yazdık, git edebi yazı esaslarını öğren sonra gel konuş,
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109562)
16 Mayıs 2024 Perşembe 14:38
İsrail oğulları dününün tekmelenen horlanan sürgün edilen asur babil roma kaynaklarında sürgün edilişleri kayalara nakş edilen dünün mazlum toplumu bu günün zalim toplumu.Hiç geçmişten ders almazmısın. Hitlerin fırınlarından odun gibi yakılan toplum.80 yıl öncesini ne çabuk unuttunda, günümüzde palazlandın sana karşı işlenen insanlık dışı suçları şimdi başka toplumlara uyguluyorsun.Allah sizi ıslah etsin ne diyeyim.
Misafir KullanıcÄ (@Misafir_109559)
16 Mayıs 2024 Perşembe 09:10
çok doğru tespitler, teşekür etmekle birlikte şunu belirtmemiz gerkir. Sözde İslam Ülkeleri batılı ülkeleri kadar ne cesurdurlar ve nede mensubu oldukları dinlerinin vecibelerini yerine getirmiyorlar hal böyle olunca sözde bu islam ülkelerinde yaşamakta olan çok az kesim hariç tüm toplumlar'da kendi yönetici ve liderlerinin uygulamakta oldukları islam dışı sistem ile yaşamaya çalışmaktadırlar. Sözde İslam Ülkeleride dünya zevklerinin peşinde oldukları için teknolojiyide hazır olarak adb ve ab ülkelerinden temin ettikleri için korku ve tefrikaları nedeni
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109558)
16 Mayıs 2024 Perşembe 08:51
Batı üniversitelerde yaşanan direnç bu diriliş Dünyada İslamın yayılışına vesile olacaktır inşallah. Korkuları bu . Allah o mazkumların yardımcısı olsun. Müslümanlara bilinç versin. Eline ve yüreğime sağlık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109561)
16 Mayıs 2024 Perşembe 14:32
@Misafir Kullanıcı İnanç penceresinden işe bakmayılım lütfen.Bu bütün insanlığı ilgilendiren bir dramdır.İnsanlık suçu işleniyor.Kendisine insanım diyen bu mezalime karşı koymalıdır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109557)
16 Mayıs 2024 Perşembe 08:32
Zulme karşı her zaman insanlık haykırmıştır.Bu israil oğulları tarihte birçok kez başat aktörler tarafından zulüme uğratılmışş,sürgün edilmişlerdir.Bunlardan M.Ö önce 500 yıllardaki babil asur zulümkarlığıdır.Bu sürgünler babil ve asur krallarınca taşlara resimlendirilmiştir.Ki hayudi kutsal metinlerinden bu katliamlardan bahs edilir.Diğeri roma sürgünleridir.Ki bu büyük hayudi katliamına karşı çıkanlardan biriside o dönem bu künkü ernbil merkezli adiabede beyliğidir.Pasaal ve askeri yardımı yahudi halkına sunmuştur.Esasen zalim romaya k
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın